Meat&co nr 1 2020

m e a t & c o n r 1 2 0 2 0 10 vervolgt Verhoeven. “We helpen klanten met analyses voor de voedselomgeving, zodat ze beter en efficiënter kunnen produceren. Tegen een constantere kwaliteit. Oftewel, met minder mensen meer doen. Dankzij onze oplossingen kunnen klanten zaken meten, voorkomen en er op anticiperen. Laatst was ik bij een klant die de lijn in de ochtend een uur lang stil moest leggen om een component te vervangen. Dit was te meten geweest, waardoor hij dit de avond ervoor had kunnen doen en de productie dus niet tijdelijk stilgelegd hoefde te worden. Daarom willen wij zo vroeg mogelijk in het ontwikkelproces betrokken worden door de machinebouwer, zodat de software en besturing direct geïntegreerd kunnen worden en de applicaties helemaal op maat voor de toepassingen van de lijn kunnen worden geschreven. Wij bieden overal een oplossing voor. Waar wil je kwaliteitscontrole op doen? In welk segment van de lijn en welke parameters wil je hebben: gewicht, volume, kleur, aantallen? In de vleesindustrie wordt met veel rauw vlees gewerkt, dus schoon werken is natuurlijk heel belangrijk. Daarom hebben wij speciale displays, robuust en met loog te reinigen. Wij zijn een zeer praktisch bedrijf, denken mee in het proces en dragen altijd de juiste oplossing aan.” RETRO FIT VOOR VLEESVERWERKERS Behalve machinebouwers doen ook veel vleesverwerkende bedrijven direct een beroep op VMB Automation. “Dan gaat het vaak om vleesverwerkers die een machine van twintig of dertig jaar oud hebben staan, die het nog goed doet maar waarvan de besturing sterk verouderd is. “DE OVERHEID GAAT STEEDS MEER EISEN VAN DE VLEESINDUSTRIE, DUS JE ONTKOMT ER NIET AAN OM JE PROCES VOLLEDIG TE AUTOMATISEREN. DAN KUN JE JE MEDEWERKERS MOOI WAT ANDERS LATEN DOEN” I n t e r v i e w ‘WIJ BIEDEN HARDWARE EN SOFTWARE ONDER ÉÉN DAK EN SPREKEN DE TAAL VAN DE VLEESSECTOR. DAT OVERTUIGT’ Het begon voor Verhoeven een kleine twintig jaar geleden op een zolderkamertje in Ridderkerk. Een paar verhuizingen en een overname verder, is het bedrijf gegroeid tot drie vestigingen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Hendrik-Ido- Ambacht, maar ook in Eersel en Barnveld is het bedrijf actief. Dagelijks staan zo’n vijftig medewerkers paraat om klanten in allerlei industrieën te helpen. “Wij bedienen onze klanten volledig op het vlak van besturings- en informatietechnologie. Binnen de vleesindustrie richten wij ons op twee verschillende doel- groepen: enerzijds vleesverwerkende bedrijven en anderzijds machinefabrikanten die de productielijnen of machines ontwikkelen en daarvoor besturing nodig hebben. Ons grote voordeel is dat wij zowel de hard- als de software voor onze rekening nemen. Wij bouwen en installeren de schakelkast, maar schrijven ook de software om de machine of productielijn optimaal te laten werken”, verduidelijkt Verhoeven. OVERALL EQUIPMENT EFFECTIVENESS “We ontwikkelen speciale applicaties waarmee we exact kunnenmetenwat de prestatie van eenmachine of lijn is, want OEE (Overall Equipment Effectiveness) is in de vleesindustrie gemeengoed geworden”, UIT ONDERZOEK VAN AXIANS BLIJKT DAT ÉÉN OP DE DRIE BEDRIJVEN IN DE MAAKINDUSTRIE IN NEDERLAND HET MOEILIJK VINDT OM VOOR HUN ORGANISATIE DIGITALE ONTWIKKELINGEN TE VERTALEN NAAR DE EIGEN SECTOR. DAT HOEFT NIET TE GELDEN VOOR MACHINEBOUWERS EN VLEESVERWERKENDE BEDRIJVEN IN DE VLEESSECTOR, WANT ZIJ KUNNEN EEN BEROEP DOEN OP VMB AUTOMATION, DAT JUIST IS GESPECIALISEERD IN HET ONTWERPEN EN REALISEREN VAN HARD- EN SOFTWARE VOOR BESTURINGSTECHNIEKEN IN DEZE INDUSTRIE. “WIJ BIEDEN HARDWARE EN SOFTWARE ONDER ÉÉN DAK, WAAR VEEL BEDRIJVEN JUIST HET ÉÉN OF HET ANDER AANBIEDEN. BOVENDIEN SPREKEN WIJ DE TAAL VAN DE VLEESSECTOR. DAT OVERTUIGT”, ALDUS DIRECTEUR ARIE VERHOEVEN. Directeur Arie Verhoeven.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4