Meat&Co nr2 2019

m e a t & c o n r 2 2 0 1 9 27 “Het draait om een samenspel van sales, engineering en administratie. We zijn een relatief klein bedrijf, met zo’n twintig medewerkers en stagiaires, die snel en goed op elkaar inspelen. Wat we moeten doen, doen we gewoon goed! DJM heeft de afgelopen jaren een verjongingsslag doorgemaakt en flink geïnvesteerd in het teamproces. Dit geeft reuring en dynamiek. Iedereen die bij ons werkt, mag inspraak hebben op het proces.” Kasten: “Het enige wat je moet te hebben om mee te mogen praten, is een positieve ‘out of the box’-bijdrage. Ons bestaansrecht danken we aan onze innovatieve manier van denken en werken. Pas de laatste jaren zijn we meer aan marketing gaan doen. Wij moeten het vooral hebben van onze 1-op-1-gesprekken.” DJM Food Processing is zich door de jaren heen nadrukkelijker gaan profileren, vertelt Kasten. “Zodoende hebben we nu een nieuw logo, nieuwe brochures en een nieuwe uitstraling. Ook is er een nieuwe proefkeuken waar we lijnen en machines kunnen demonsteren. Onze klanttevredenheid is doorgaans erg groot. Een grote industriële voedingsmiddelenfabrikant was laatst op bezoek bij ons en liet weten onder de indruk te zijn van wat wij hier doen. Wij herkennen de beleving en passie die een klant voor zijn producten heeft. Vanwege dat onderlinge begrip kom je tot betere en mooiere oplossingen. Ook geven wij klanten desgevraagd een stukje bescherming, bijvoorbeeld als wij tot een oplossing zijn gekomen die uniek is. Dan behoudt een klant het eerste jaar het alleenrecht hierop. Als een klant succesvol is, zijn wij ook succesvol”, onderstreept Kasten. “Weet je, een machine kan nog zo goed zijn, maar als het product niet uitmuntend is, dan is de klant ontevreden en zullen wij nooit herhaalopdrachten krijgen. Er zijn projecten waarvoor we soms zestien weken aan het engineeren zijn. Dat kun je gerust doen als je weet dat de spin-off dermate groot is dat het project zichzelf terugverdient.” NIEUWE ONTWIKKELINGEN Een nieuwe ontwikkeling binnen DJM Food Processing is een uitroller voor het maken van perfecte kroketjes. “Er zijn niet veel fabrikanten die hierin kunnen voorzien”, zegt Kasten. “Onze flexibiliteit uit zich eveneens in vormmachines met een extreem laag energieverbruik en onze extreem brede hamburgerlijn, tot wel 1200 millimeter breed. Maar ook in een uitvoerband die twee meter langer moet zijn. Er is eigenlijk geen enkele vraag die wij niet honoreren. Het is niet altijd even gemakkelijk, maar ons streven is dat iets pas gereed is als de klant ultiem tevreden is. Vanzelfsprekend testen wij eerst in onze eigen proefkeuken, zodat onze engineers, service- en verkoopmedewerkers en de klant er nog eens extra naar kunnen kijken en we eventueel kleine aanpassingen direct kunnen doorvoeren. Vervolgens testen we uitgebreid bij onze klant.” Van Wezep aanvullend: “Ons credo ‘Innovatief, flexibel en betrouwbaar’ komt bijvoorbeeld terug in de machinecapaciteit per uur per vierkante meter alsmede in de opstelling van een lijn, zodat maximaal gebruik wordt gemaakt van de beschikbare ruimte in een productiehal. Maar ook door kruisbestuiving van beschikbare techniek.” BEURSDEELNAME IFFA ‘Innovative | Flexible | Reliable’ wordt driedimensionaal uitgelicht op de beursstand van DJM Food Processing tijdens de IFFA. “Op de beurs heb je veel doorsnee leveranciers van vacuümapparatuur en voorzetapparatuur. Iedereen zal tonen dat ze een balletje kunnen rollen en hamburgers kunnen maken. Wij presenteren een andersoortig concept. Qua low-pressure oplossingen hebben wij een bijzondere positie verworven, met op sommige gebieden nagenoeg geen directe concurrentie. Er wordt een breed scala aan producten getoond onder de noemer ‘Your product, our solution’. Want we willen dat een (potentiële) klant zich herkent in het product dat hij maakt. Van mozzarella sticks tot burgers en nuggets, maar ook vegetarisch. Wij spelen in op de groeiende vraag naar plant-based (soy- & wheat- based) meat. Wij zijn op dat vlak al een grote speler in Nederland. Over onze service zijn wij doorgaans erg bescheiden, omdat het na 41 jaar leveren aan buitenlandse bedrijven een tweede natuur is geworden. Wij trainen onze eindgebruikers in detail, door onder andere presentaties, video’s en manuals in verschillende talen. In Amerika bijvoorbeeld hebben ze vaak meer aan een handboek in het Spaans dan in het Engels. Maar uiteraard hebben wij ook een servicenummer dat 24 uur per dag voor technische ondersteuning bereikbaar is”, vertelt Kasten. Hij besluit: “Maar de voornaamste reden dat klanten terugkeren bij ons is toch de machine. Als je flexibiliteit zoekt, dan zijn wij echt de ideale partner. Wij richten ons primair op Europa, maar onze naamsbekendheid mag nog wat groter worden. Ook daarom kijken wij uit naar de IFFA.” Meer informatie: DJM Food Processing, Tel. +31 (0)525 652 088 www.djmfoodprocessing.nl Stand IFFA 2019: 8.0/C91

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4