Previous Page  48 / 52 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 48 / 52 Next Page
Page Background

NB T M

a g a z i n e

n r

1 2 0 1 7

48

R

e t r o

Beej Benders is vier weken geopend op het moment dat wij dit splinternieuwe winkelconcept met eigen

ogen mogen aanschouwen. Je merkt aan alles dat ambacht hoog in het vaandel staat. Je ziet de slager het

vlees onder handen nemen, sushimeesters zijn druk in de weer om de meest lekkere sushirols maken,

de vis ligt uitgestald, de kaasspecialist is bezig zijn producten aan de man te brengen, de geur van verse

koffie komt je tegemoet en in de open bakkerij van Bakkerij Pijpers is men volop bezig met het bereiden

van het deeg en het afbakken van de producten.

AMBACHT

De combinatie van alle specialisten onder één dak met een hele hoge versbeleving

komen uit de hoge hoed van Geert Benders. “Ik ben zelf al dertig jaar supermarkt-

ondernemer en heb altijd naar volle tevredenheid gewerkt. Toch begon ik mij de

afgelopen jaren steeds vaker af te vragen; ‘Is dit nog wel wat ik wil doen?’. Het

antwoord was geen duidelijke ja. Het supermarktprincipe gaat steeds meer naar

zo veel mogelijk volume tegen de laagste prijs en daardoor in mijn ogen weg van

het ambacht, de smaak en de kwaliteit van de producten. Begrijp mij niet verkeerd:

een supermarkt is een geoliede machine en heeft hele goede producten, maar mijn

wens om de keten weer transparant te maken woog zwaarder. Ik wilde het ambacht

terugbrengen.”

LOKALE SPECIALISTEN

Om zijn droom waar te maken heeft Geert Benders lokale

boeren, telers, koks en versspecialisten bij elkaar gebracht

en een podium gegeven in zijn versparadijs. Daarnaast is

er ook horeca geïntegreerd in het winkelconcept. “We

zijn op zoek gegaan naar maximale samenwerking”, zo

geeft Geert Benders aan. “Uiteindelijk zijn we in gesprek

gegaan met dertig versspecialisten uit de omgeving en er

zijn er zes overgebleven. Dat zijn de slager, de poelier, de

sushispecialist, Staay Food Group is straks verantwoorde-

lijk voor de dagelijkse levering van de groente- en fruit-

producten, bij voorkeur uit de regio door lokale boeren

en telers, we hebben een partnership met Paletti Growers

als het om bloemen gaat en natuurlijk is Pijpers brood en

banket onze ambachtelijke bakker.”

IN VENLO IS EIND VORIG JAAR EEN NIEUW FOODCONCEPT GEOPEND DAT ZIJN WEERGA

NIET KENT. BEEJ BENDERS IS EEN COMBINATIE VAN AMBACHT EN SUPERMARKT, EEN PLEK

VOORAL WAAR GENOTEN KAN WORDEN VAN KWALITATIEF HOOGWAARDIGE EN LEKKERE

PRODUCTEN TEGEN EEN SCHERPE PRIJS. LOKALE VERSSPECIALISTEN KRIJGEN IN EEN PRACH-

TIGE OMGEVING DE MOGELIJKHEID HUN AMBACHT TEN VOLLE TE TONEN. EÉN VAN DIE SPE-

CIALISTEN IS PIJPERS BROOD EN BANKET UIT BLERICK. PATRICK PIJPERS HEEFT ZODOENDE EEN

NIEUWE BAKKERIJ IN EEN UNIEK WINKELCONCEPT KUNNEN REALISEREN. WIJ SPRAKEN MET

PATRICK PIJPERS EN DRIJVENDE KRACHT ACHTER BEEJ BENDERS, GEERT BENDERS.

IS

DÉ BROOD- EN BANKETSPECIALIST

PIJPERS BROOD EN BANKET

BIJ

BEEJ BENDERS