NB T M
a g a z i n e
n r
1 2 0 1 7
48
R
e t r o
Beej Benders is vier weken geopend op het moment dat wij dit splinternieuwe winkelconcept met eigen
ogen mogen aanschouwen. Je merkt aan alles dat ambacht hoog in het vaandel staat. Je ziet de slager het
vlees onder handen nemen, sushimeesters zijn druk in de weer om de meest lekkere sushirols maken,
de vis ligt uitgestald, de kaasspecialist is bezig zijn producten aan de man te brengen, de geur van verse
koffie komt je tegemoet en in de open bakkerij van Bakkerij Pijpers is men volop bezig met het bereiden
van het deeg en het afbakken van de producten.
AMBACHT
De combinatie van alle specialisten onder één dak met een hele hoge versbeleving
komen uit de hoge hoed van Geert Benders. “Ik ben zelf al dertig jaar supermarkt-
ondernemer en heb altijd naar volle tevredenheid gewerkt. Toch begon ik mij de
afgelopen jaren steeds vaker af te vragen; ‘Is dit nog wel wat ik wil doen?’. Het
antwoord was geen duidelijke ja. Het supermarktprincipe gaat steeds meer naar
zo veel mogelijk volume tegen de laagste prijs en daardoor in mijn ogen weg van
het ambacht, de smaak en de kwaliteit van de producten. Begrijp mij niet verkeerd:
een supermarkt is een geoliede machine en heeft hele goede producten, maar mijn
wens om de keten weer transparant te maken woog zwaarder. Ik wilde het ambacht
terugbrengen.”
LOKALE SPECIALISTEN
Om zijn droom waar te maken heeft Geert Benders lokale
boeren, telers, koks en versspecialisten bij elkaar gebracht
en een podium gegeven in zijn versparadijs. Daarnaast is
er ook horeca geïntegreerd in het winkelconcept. “We
zijn op zoek gegaan naar maximale samenwerking”, zo
geeft Geert Benders aan. “Uiteindelijk zijn we in gesprek
gegaan met dertig versspecialisten uit de omgeving en er
zijn er zes overgebleven. Dat zijn de slager, de poelier, de
sushispecialist, Staay Food Group is straks verantwoorde-
lijk voor de dagelijkse levering van de groente- en fruit-
producten, bij voorkeur uit de regio door lokale boeren
en telers, we hebben een partnership met Paletti Growers
als het om bloemen gaat en natuurlijk is Pijpers brood en
banket onze ambachtelijke bakker.”
IN VENLO IS EIND VORIG JAAR EEN NIEUW FOODCONCEPT GEOPEND DAT ZIJN WEERGA
NIET KENT. BEEJ BENDERS IS EEN COMBINATIE VAN AMBACHT EN SUPERMARKT, EEN PLEK
VOORAL WAAR GENOTEN KAN WORDEN VAN KWALITATIEF HOOGWAARDIGE EN LEKKERE
PRODUCTEN TEGEN EEN SCHERPE PRIJS. LOKALE VERSSPECIALISTEN KRIJGEN IN EEN PRACH-
TIGE OMGEVING DE MOGELIJKHEID HUN AMBACHT TEN VOLLE TE TONEN. EÉN VAN DIE SPE-
CIALISTEN IS PIJPERS BROOD EN BANKET UIT BLERICK. PATRICK PIJPERS HEEFT ZODOENDE EEN
NIEUWE BAKKERIJ IN EEN UNIEK WINKELCONCEPT KUNNEN REALISEREN. WIJ SPRAKEN MET
PATRICK PIJPERS EN DRIJVENDE KRACHT ACHTER BEEJ BENDERS, GEERT BENDERS.
IS
DÉ BROOD- EN BANKETSPECIALIST
PIJPERS BROOD EN BANKET
BIJ
BEEJ BENDERS