Slagersvak nr1 Online

s l a g e r s v a k n r 1 2 0 2 0 26 C o v e r s t o r y : P o s t m a V l e e s w a r e n ‘WIJ BIEDEN DE BEST DENKBARE ONDERSTEUNING, ZODAT DE SLAGER ZICH KAN FOCUSSEN OP HET ONDERNEMERSCHAP’ UW SLAGER MARCO VEENEMA IN SOEST IS ECHT EEN SLAGERIJ VAN DEZE TIJD. DE PAS 31-JARIGE SLAGER IS OPEN EN TRANSPARANT OVER ZIJN PRODUCTEN EN DE KEUZES DIE HIJ MAAKT. “JE MOET EEN GOED EN PAS- SEND VERHAAL BIJ JE VLEES HEBBEN. DE KLANT IS DAAR NAAR OP ZOEK”, WEET HIJ. IN DAT KADER PAST OOK DE SAMENWERKING MET POSTMA VLEESWAREN, DAT VLEESWAREN LEVERT EN OP BASIS VAN DE RECEPTUUR VAN VEENEMA ZIJN WORSTEN MAAKT. “IK GELOOF NIET IN EENHEIDS- WORST, MAAR IN HET BIEDEN VAN KWALITEIT. DAARIN TREKKEN POSTMA EN IK GELIJK OP. ZIJ ZIJN ERG BEREID OM MEE TE DENKEN OVER HET HELE PROCES IN DE WINKEL”, ZEGT VEENEMA. Veenema heeft er ondanks zijn 31 jaar al een klein werkverleden in de slagerij opzitten. Geheel standaard is het proces dat hij doorlopen heeft om in Soest zijn eigen zaak te kunnen beginnen niet. “School was niets voor mij. Op mijn zeventiende was ik nogal rebels en stopte ik met school om bij de C1000 te beginnen op de vleesafdeling. Dat beviel me erg goed. Daarom ben ik later alsnog de slagersvakopleiding (SVO) gaan doen. Bij de supermarkt miste ik het ambacht en heb er toen bewust voor gekozen om de overstap te maken naar een slagerij. Ik heb bij verschillende slagerijen gewerkt in Amersfoort, Bunschoten en Leusden. Drie jaar geleden kwam een slagerswinkel in Soest beschikbaar. Zij zochten een koper. We raakten in gesprek en ik heb de boel toen overgenomen.” GEEN EENHEIDSWORST De samenwerking met Postma Vleeswaren dateert eigenlijk al vanaf het moment dat Veenema zijn zaak in wijkwinkelcentrum Overhees opende. “Aanvankelijk wilde ik zelf worsten gaan maken, maar daar heb je als slager helemaal geen tijd voor. De slager moet in de winkel staan. Klanten willen ook door de slager geholpen en geadviseerd worden. Ik ben een paar dagen stage gaan lopen bij Postma. Zij gaven me veel tips en tricks en ze maakten een opstartpartij van mijn receptuur worsten zodat ik maanden vooruit kon. Bij Postma werken echte worstmakers, een aantal zijn ook Meester Worstmakers. Ze maken de worsten op mijn manier en met mijn receptuur. Mijn vleesassortiment is onder meer afkomstig van Livar (Limburgs Kloostervarken), dat ik direct doorstuur naar Postma. Zij verwerken het vervolgens tot de vleeswaren waar ik mee vooruit kan”, legt Veenema uit. Naast Postma Vleeswaren heb ik de ondersteuning van Winkelmanagement : “Zij sturen op cijfers. Alles wat met winsten en omzet te maken heeft, monitoren zij. Dat is fijn, zeker als je een beginnend ondernemer bent”, vervolgt Veenema. “Van Postma Vleeswaren heb ik juist de begeleiding rondom de ontwikkeling van mijn producten. Er liggen in de supermarkt en zelfs bij sommige slagers 1001 dezelfde worsten. Ik had echter een grillworst en beenham waarmee ik mij kon onderscheiden. Samen met Ben van den Berg (slager-worstmaker bij Postma) heb ik uitgebreid gesproken over verbetering van de receptuur zodat we een zo goed mogelijk

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4