Slagersvak Nr1-2021 Online

s l a g e r s v a k n r 1 2 0 2 1 30 Dirk Huisman is directeur-eigenaar van Chateaubriand Vleesspecialiteiten in Amsterdam. R e p o r t a g e : C h a t e a u b r i a n d V l e e s s p e c i a l i t e i t e n ‘WIJ ZIEN ALS LEVERANCIER DE VRAAG NAAR KALFSVLEES TOENEMEN‘ Huisman is samen met meesterslager Johan van Uden en Adele Teekens, dochter van wijlen oprichter Eijmert Teekens, verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering bij Chateaubriand, dat al jarenlang levert aan hotelketens en restaurants. In Heemstede beschikt het bedrijf bovendien over een eigen speciaalzaak. “We hebben vele gerenommeerde restaurants die al lange tijd bij ons afnemen, maar door de uitbraak van corona kwamen we erachter dat we toch wat kwetsbaar waren. Door take- away en delivery zijn we niet volledig stilgevallen, maar we moesten natuurlijk wel iets doen om onze producten te kunnen blijven afzetten”, verduidelijkt Huisman. “Consumentenslagers vormden slechts een klein deel van onze klanten. Daar zijn we meer werk van gaan maken. Mede door het aanbieden van kalfsvlees. Dat is een heel specialistisch product. Veel slagers kunnen geen volledig kalf of een kwartier kwijt. Wij bieden hen achter- en voorkwartieren, losse ruggen, maar desgewenst ook hele kalveren. Ik zoek ze zelf uit. Dat is ook de onderscheidende kracht van Chateaubriand.” TAST TOE HET IS VAN TEEKENS Eens en soms tweemaal per week rijdt Huisman naar Koninklijke T. Boer in Nieuwerkerk aan den IJssel om hoogstpersoonlijk het kalfsvlees te selecteren. “Zoals de horeca drie sterren kent voor een uitzonderlijke kwaliteit, werken wij met de drie T’s. Dat staat voor DOOR DE SLUITING VAN DE HORECA HEBBEN VEEL LEVERANCIERS HET AFGELOPEN JAAR KRITISCH MOETEN KIJKEN NAAR HUN BEDRIJFSVOERING EN KLANTENBESTAND. OOK BIJ CHATEAUBRIAND VLEESSPECIALITEITEN IN AMSTERDAM HEEFT VANWEGE DE CORONACRISIS EEN HERIJKING VAN DE DAGELIJKSE WERKZAAMHEDEN PLAATSGEVONDEN. “WIJ HEBBEN ERVOOR GEKOZEN OM VOORTAAN OOK DIRECT TE LEVEREN AAN SLAGERIJEN MET EEN DAARVOOR SPECIAAL SAMENGESTELD SLAGERSASSORTIMENT. DAARBIJ BRENGEN WIJ GRAAG BIJ SLAGERS ONS KALFSVLEES ONDER DE AANDACHT, WANT WIJ HEBBEN HET MOOISTE KALFSVLEES DAT ER IS”, STELT DIRECTEUR-EIGENAAR DIRK HUISMAN VAN CHATEAUBRIAND.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4