Slagersvak nr3-2020 Online

s l a g e r s v a k n r 3 2 0 2 0 23 maar ook Franse producten zoals eend, parelhoen en kalkoen. Rond 5.00 uur worden hier de vrachtwagens gelost en gaat ons team aan de slag met orderpicken en het delen en portioneren van de borstkappen, kippendijen et cetera.” Het assortiment kippenvlees is zeer divers en uitgebreid. Eén van de specialiteiten van TopKip is saté. “Die leveren we in verschillende smaken, maar we hebben ook klanten die hun eigen marinades hebben en bij ons aanleveren voor hun eigen unieke producten”, vertelt Willem. “Uiteraard hebben wij allemaal verschillende kruiden en marinades die wij gebruiken. Wij hanteren hier het concept ‘U vraagt, wij draaien’. Wij leveren maatwerk en dat kunnen we ook, omdat we altijd alles op voorraad hebben. Wij bieden gegaarde, gerookte en voorgegaarde producten. Ook hier geldt: wat wil de klant? Door onze jarenlange ervaring en vakbekwame medewerkers kunnen wij onze afnemers perfect ontzorgen.” Een goede kwaliteit, snelle levering en prima prijstelling zijn andere redenen waarom slagerijen graag voor TopKip kiezen. “Wij kunnen aan elk type vlees komen, van biologisch tot regulier en alles wat daartussen zit. Zo hebben we ook de zogeheten Comfort Kip, van Pluimveeslachterij Van Den Bor”, aldus Willem. “Het verschilt per slagerij, maar wij merken dat onze klanten heel erg kijken naar de prijs. Er is niet zo heel veel interesse in dure kip, merken wij. Overigens verkopen wij praktisch nooit nee, omdat wij ook samenwerken met specialistische slachthuizen en dus ook snel kunnen leveren als een slager op zoek is naar iets speciaals. Het voordeel is dat ik al lang meeloop. Zo weet ik precies wat ik aan de slachterijen heb, waar ik zaken mee doe.” KWALITEITSBORGING Rebecca geeft aan dat TopKip dagelijks toeziet op de kwaliteit van de geleverde producten. “Als die niet goed is, ondernemen we direct actie en kijken we waar het beter is. We hebben geen verplichte afnames en zijn niet afhankelijk van één partij, dus we kunnen snel schakelen. Door deze zorgvuldige selectie, leveren wij altijd een A-kwaliteitsproduct en een constante kwaliteit. Ook leveren wij, indien gewenst, halalproducten inclusief certificaat.” TopKip geniet grote bekendheid in Noord- Holland, Utrecht en Rotterdam, maar kan in het hele land leveren. Zelf ophalen is eveneens een optie, benadrukt Rebecca. “Maatwerk betekent dus ook dat slagers en andere afnemers zelf kunnen bepalen wat voor porties ze willen. Kleine hoeveelheden boerenachterham of gerookte kipfilet zijn mogelijk, maar kratten vol uiteraard ook. Voor de leveringen aan de horeca hebben wij een uitstekende samenwerking met Fontijn in Weesp. Zodoende hoeven we niet aan elkaars klanten te zitten. Dat werkt erg prettig. Aan slagers, horecaslagers en slagerijen in supermarkten leveren wij doorgaans direct. Ook leveren wij kipproducten aan Febo.” Kwaliteitsborging gaat echter verder dan een zorgvuldig selectiebeleid van het vlees, stelt Rebecca. “Wij werken uiteraard met een HACCP-handboek en de NVWA voert regelmatig controles uit. We hebben een uitstekend track- en tracesysteem waarmee we onze producten nauwkeurig kunnen volgen. Verder werken wij in en met moderne productiefaciliteiten. Onze productieprocessen staan voortdurend onder strenge controle. Ook na het verpakken houden we controle over de kwaliteit. Daarom is de logistiek in eigen beheer. De producten worden vervoerd onder optimale condities. Hiervoor beschikken we over een eigen wagenpark.” TOEKOMST Met de personele wisselingen neemt Vleeshandel TopKip een voorschot op de toekomst. Eén eerste stap werd vorig jaar al gemaakt door de bedrijfsvoering verder te digitaliseren en automatiseren. “Bestellingen via mail en Whatsapp, het boekhoudsysteem, de facturering, de interne logistiek; die zijn allemaal gedigitaliseerd”, legt Rebecca uit. “Maar dat Willem, Remco en ik met z’n drieën het bedrijf gaan leiden, is een stap die we met veel vertrouwen nemen. We vullen elkaar uitstekend aan, maar wat we gemeen hebben, is dat we alle drie overal kunnen meedraaien. Dus ook in de productie als dat tijdens piekmomenten nodig is. Ik vind dat je elke stap van het verwerkingsproces moet kunnen en kennen om topkwaliteit te kunnen blijven leveren en te snappen wat een klant wil.” Rebecca is ook verantwoordelijk voor de social media van TopKip. “Dat is een element dat steeds belangrijker wordt. Daarom zitten we op Facebook en Instagram, waarop ik met grote regelmaat filmpjes deel van wat we hier doen.” Eén van de laatste filmpjes is van het verpakkingsproces. “Wij hebben een verpakkingsmachine aangeschaft, zodat we slagerijen en andere klanten nog meer kunnen ontzorgen. Als klanten dat willen, krijgen ze hun producten verpakt en wel in de juiste porties aangeleverd. Dan hoeven ze alleen nog maar hun eigen etiket erop te plakken en de bakjes in de toonbank te leggen”, besluit ze. Meer informatie: Vleeshandel TopKip, tel. +31 (0)20-493 08 38 , info@topkip.nl | www.topkip.nl ‘Als klanten dat willen, krijgen ze hun producten verpakt en wel in de juiste porties aangeleverd.’

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4