De Kapper nr 6-2023 Online

DE KAPPER NR 6 2023 23 EDUCATIE Nel Schellekens staat internationaal bekend om haar unieke kookkunst en filosofie, waarbij ze alles in het koken benut, vandaar dat ze ook wel 'kop tot kont'-chef wordt genoemd. “Van bloemen en fruit tot kruiden, specerijen, vlees en groenten, Nel gebruikt alles 'van pit tot schil' en ‘van kop tot kont’ in haar veelzijdige en kleurrijke menu's, die worden geserveerd in de unieke sfeer van haar keuken en restaurant”, aldus Brian. “Haar individuele verbinding met dieren en de natuur vormt de kern van haar streven. Ze inspireert anderen om weloverwogen voedselkeuzes te maken, gericht op duurzaamheid. Haar benadering draait om 0% waste en 100% taste. Nel ontwikkelt en produceert namelijk nieuwe, bio-diverse, no-waste producten van Achterhoekse bodem. Het was een fantastische beleving om bij haar te dineren, een avond die we niet snel zullen vergeten.” Dat Brian en Waltraud de leden van de CURLSYS® MASTERCIRCLE trakteerden op dit diner, spreekt boekdelen over de hechte band binnen deze groep. Paco Crusio, één van de MASTERCIRCLE Members, is Brian en Waltraud enorm dankbaar voor deze ervaring, maar óók voor het vierdaagse seminar. “Het MASTERCIRLE Seminar was weer een zeer inspirerende seminar. Het gaat niet alleen om een krulkniptechniek, maar om veel meer dan dat. Het is ongelooflijk wat we kunnen creëren, zelfs in steil en bewegend haar, met de vernieuwde technieken die we CURLSYS® TRAKTEERT MASTERCIRCLE MEMBERS OP UNIEKE ERVARING: ‘VAN KOP TOT KONT’ In november vond het jaarlijkse vierdaagse CURLSYS® MASTERCIRCLE Seminar plaats in het Boutique Hotel & Brasserie De Heerlyckheid in Bredevoort. De CURLSYS® MASTERCIRCLE Members maakten gedurende vier intensieve trainingsdagen kennis met de nieuwste CURLSYS®-technieken en deden inspiratie op van de trainers, Brian en Waltraud McLean, én elkaar. Na de derde trainingsdag werden de MASTERCIRCLE Members door Brian en Waltraud uitgenodigd voor een speciale ervaring bij restaurant Keunenhuis van de bekende tv-kok Nel Schellekens. hebben geleerd. Het opent zoveel meer mogelijkheden. Bovendien is het altijd prettig om samen te zijn met collega's én Brian en Waltraud. Ik ben er trots op om deel uit te maken van deze gezellige MASTERCIRCLE-familie.” Peter Leering is net als Paco MASTERCIRCLE Member, maar daarnaast is hij ook de officiële fotograaf van de groep, iets waar Brian en Waltraud enorm blij mee zijn. Peter was ook erg te spreken over het vierdaagse seminar. “Het werd opnieuw duidelijk dat het CURLSYS®-knipconcept inmiddels meer omvat dan alleen het knippen van krullen. Tijdens deze bijeenkomst werden onder andere de haartrends voor 2024 besproken, zowel voor modellen met als zonder krullen, en werden de technieken uitgelegd om de catwalk-looks in de salon te creëren. Daarnaast werden nieuwe toepassingen besproken voor diverse haarstructuren. We passen al veel van wat we hebben geleerd toe in onze salon. Het MASTERCIRCLE Seminar van dit jaar was voor mij extra bijzonder omdat mijn collega en tevens nichtje al een aantal jaar deel uitmaakt van deze selecte groep kappers. We kijken nu al uit naar 2024, waarin we nieuwe technieken zullen leren en samen inspiratie zullen opdoen." Tot slot vertelt ook MASTERCIRCLE Member Han Franke enthousiast over zijn ervaring over het seminar: "Opnieuw werden we verrast door Brian en Waltraud met hun voorspellingen voor de haarmodetrends van 2024 en de integratie ervan in het CURLSYS®-concept. Er werd onder andere getraind op lange lengtes, waarbij de trend werd gezet met minder volume, grove bewegingen en dikke punten. De Bob blijft onverminderd populair, zij het in verschillende varianten, waaronder de ‘Italian Bob’ en de zeer korte pixie cut met pittige korte pony's. Kortom, na deze vier dagen konden we weer boordevol nieuwe inspiratie en kennis aan de slag in onze eigen salons!” Meer informatie: CURLSYS® Tel. +31 (0)54 3512480 | + 43 6649289566 | Instagram: @mcleancurlsys

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4