Fishco nr1 2022 Online

FISH&CO NR 1 2022 16 MACHINES, PRODUCTIELIJNEN EN AUTOMATISERING ‘WIJ LEVEREN OPLOSSINGEN WAARVAN ONZE MACHINES DEEL UITMAKEN’ Norbech Denemarken (voorheen Uni-Food Technic) richt zich voornamelijk op de zalm- en de garnalenindustrie. “Daarnaast hebben wij ook oplossingen voor witvis-soorten”, stelt Derksen. Norbech voorziet in een gratentrekkermachine (1, 2, 4 en 6 lijnen), ontslijm- en ontschubmachines, onthuidmachines, fileermachines, zalmfilet-wasmachines, portioneermachines plus droogzoutmachines voor de rokerij. Een ontkopmachine is nog in ontwikkeling. Eén andere onderscheidende machine van Norbech is de nieuwste garnalenpelmachine. “Deze garnalenpelmachine FOODLINE SYSTEM NEDERLAND & SYSMATEC BELGIË, BEKEND VAN POLY-CLIP, BIEDEN OOK EEN BREED ASSORTIMENT VOOR DE VISINDUSTRIE. HIERTOE BEHOREN ONDER MEER DE MERKEN NORBECH EN AUTOTHERM. “WIJ LEVEREN NIET ALLEEN MACHINES, WIJ LEVEREN OPLOSSINGEN WAARVAN ONZE MACHINES DEEL UITMAKEN”, STELT PASCAL DERKSEN VAN FOODLINE SYSTEM. heeft een grote capaciteit. Dit maakt de machine revolutionair, want dit stelt verwerkers in de mogelijkheid om garnalen tegen een hoge capaciteit en vooral hoge kwaliteit op industriële basis te pellen.” ROOKKASTEN OP MAAT Het Duitse merk Autotherm, gesitueerd kort over de grens met Nederland, bouwt rookkasten op maat en naar wens. “Wij kunnen rookkasten leveren voor koud en warm roken en ook voor liggende en hangende vissoorten. Wij hebben meerdere rooksystemen waarvoor gekozen kan worden. Wij staan altijd open om samen met u een test uit te voeren.” Meer informatie: Foodline System Tel. +31 (0)36-535 9420 www.foodlinesystem.nl SysmaTec bvba Tel. +32 (0)14-408 520 www.sysmatec.be PROVISUR OPENT INNOVATIECENTRUM ONDER DE ROOK VAN PARIJS Ontwikkeling en testen kunnen worden uitgevoerd in een reeks van toepassingsgebieden: ontdooien, tuimelen, persen, snijden, malen & mengen, vormen, pasteuriseren, scheiden - en in een echte productieomgeving bij gecontroleerde kamertemperatuur. Voedselproducenten hebben de mogelijkheid om het volledige assortiment Provisur-apparatuur te ervaren en nieuwe producten te ontwikkelen met een deskundig team van voedingswetenschappers en applicatie-ingenieurs. Daarnaast biedt het PIC een keuken-in-restaurantstijl voor een complete beleving en een laboratorium dat uitgebreide productanalyses mogelijk maakt. “De voedingsindustrie evolueert voortdurend. Om aan deze steeds veranderende eisen te voldoen, stelt het PIC ons in staat om onze Europese klanten te ondersteunen bij het gebruik van nieuwe duurzame technologieën die een grotere efficiëntie en een zuiniger productieproces bereiken. Dit leidt tot betere producten. Tegelijkertijd stelt onze gezamenlijke aanpak ons in staat om onze eigen knowhow uit te breiden - in het voordeel van onze klanten en hun kopers”, legt Olivier Kerdiles, Vice President of Separation en DMC bij Provisur uit. PROVISUR TECHNOLOGIES HEEFT VOOR ZIJN EUROPESE KLANTEN HET PROVISUR INNOVATION CENTRE (PIC) GEOPEND. DIT NIEUWE STATE-OF-THEART DEMOCENTRUM, IN PLAILLY - ONDER DE ROOK VAN PARIJS, BIEDT VOEDINGSMIDDELENFABRIKANTEN EN VLEESVERWERKERS DE MOGELIJKHEID OM DE INDUSTRIËLE VOEDSELVERWERKINGSAPPARATUUR TE TESTEN EN EVALUEREN. Meer informatie: Provisur Technologies | Tel. +31 (0)20 659 0800 info@provisur.com | www.provisur.com

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4