Fish&co nr 1 2023 Online

FISH&CO NR 1 2023 11 Flexibiliteit en korter op de bal spelen Net als Verbufa gaat Moulin-Debaillie ook verder onder de naam Handtmann Benelux. De Belgische tak is in 1983 gestart door Filip Debaillie. Christ Moulin trad in 1997 bij het bedrijf in dienst en in 2013 heeft hij met zijn vrouw Mieke Debaillie, het bedrijf overgenomen. Christ sluit zich aan bij de woorden van zijn collega Marc Fortuin. “Het is een goede zaak dat wij met deze naam naar buiten kunnen treden”, zegt Moulin. “Handtmann is een grote naam in de voedingsindustrie. De naamsverandering biedt veel voordelen. Denk vooral aan de flexibiliteit naar klanten, en we kunnen in deze formatie ook korter op de bal spelen. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de beschikbare voorraad van onderdelen, zijn de systemen nu aan elkaar gelinkt. Dat scheelt een hoop tijd. In de dagelijkse samenwerking verandert er verder niets. Al jaren loopt die heel soepel met Marc en de andere collega’s in Nederland. Het belangrijkste is dat we onze klanten zo goed mogelijk kunnen bedienen. Met de naamswijziging weet ik zeker dat we dat kunnen garanderen.” aan het oriënteren voor een organisatie om te gaan afstuderen. Op een dag kwam ik langs het pand van Verbufa en ben ik gaan googlen wat ze hier maakten en ik zag al snel dat het een ideaal bedrijf was om mijn afstudeerstage te doen. Ik belde en mocht op gesprek komen bij Mark Marrink (voorheen eigenaar-directeur van Verbufa en tegenwoordig Chief Business Development and Innovation Officer bij de Handtmann Group). Hij vroeg aan mij of ik een marktonderzoek wilde doen. Na mijn afstuderen kon ik direct aan de slag als kwaliteitsmanager”, vertelt de nu 33-jarige Fortuin. Handtmann Benelux wil vooral een strategisch partner zijn voor alle klanten, ongeacht de grootte van het bedrijf. “Juist startups zijn voor ons interessant, omdat zij ons betrekken bij de ontwikkeling van hun nieuwe producten. Daar leren wij enorm veel van. Andersom hebben wij ook voedseltechnologen in dienst die graag samen met een bedrijf onderzoeken welke kansen er liggen en meedenken over de receptuur van een nieuw product. De leaseoplossingen die we voorheen onder Verbufa Finance aanboden (zoals u kon lezen in de vorige uitgave van Meat & Co), zijn eveneens geïntegreerd in Handtmann Benelux. We bieden scherpe abonnementen, al vanaf 100 euro per week kunnen klanten onze machines huren en gebruik maken van onze voedseltechnologen. Op de gevel komt Handtmann Benelux te staan, maar voor onze klanten verandert er niets!” Toegevoegde waarde Nog meer dan voorheen kunnen vis-, vlees- en eiwitverwerkers, slachthuizen en andere voedingsmiddelenfabrikanten rekenen op een partner die terzijde staat om het productieproces te optimaliseren, stelt Fortuin. “Wij bieden technische totaaloplossingen, van de verwerking van de juiste grondstoffen en receptuurontwikkeling tot verpakkingsmachines. Hij onderstreept tot slot: “Het idee dat een producent heeft, vertalen naar iets dat van handmatig of semi-industrieel naar machinaal verwerkt kan worden: dat is waar Handtmann Benelux voor staat en waar onze toegevoegde waarde ligt.” Meer informatie: Handtmann Benelux Tel. +31 (0)33-455 4333 (Nederland) | Tel. +32 (0)56-353 254 (België) www.handtmann.nl | www.handtmann.be Algemeen directeur Marc Fortuin van Handtmann Benelux (foto: Patrick Laan)

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4