Fish&co nr 1 2023 Online

FISH&CO NR 1 2023 19 SEAFOOD PROCESSING GLOBAL MAINALI SMART-SERIE VOLAUTOMATISCHE BANDZAGEN: OP DIKTE ÉN OP GEWICHT ZAGEN Bij het groepsgewijs op dikte zagen wordt er gebruik gemaakt van de volledige zaagbladoppervlakte. Bij het op gewicht zagen worden producten individueel, vooraf, driedimensionaal ingescand. “Dat dit op één dezelfde machine kan is uniek”, stelt sales director Jan Willem Vermeulen van IB Food-Machines. De SMART-serie Mainali bandzagen zijn verkrijgbaar in een L- en XL-variant, waarbij de oppervlakte van de zaagtafel onderscheidend is. Ook uniek is de dubbele lintzaaguitvoering; hiermee kunnen de visdelen zowel op de heen- als terugweg gezaagd worden, wat een enorme capaciteitsverbetering geeft omdat er geen onnodige ‘reistijd’ verloren gaat. Veiligheid De volautomatische bandzagen van Mainali komen met de maximale veiligheid. Zo wordt de lintzaag afgeschermd op het moment dat de zaagtafel opnieuw beladen wordt. Tijdens de zaagcyclus is de invoer beschermd door een speciaal onzichtbaar veiligheidsgordijn, dat bewegingen door de invoerruimte kan detecteren en de machine volledig kan uitschakelen. Deze functie levert ook tijdwinst op doordat er geen fysieke deur geopend en gesloten hoeft te worden tijdens het beladingsproces. Hoogtepunten Vermeulen somt enkele hoogtepunten op van SMART-serie. “Met de bandzagen kan op dikte of gewicht gezaagd worden en zowel individueel als groepsgewijs. Door de dubbele lintzaaguitvoering kan op de heen- en terugweg gezaagd worden. Bij het beladen van de zaagtafel wordt de lintzaag door een unieke beveiliging beschermd. Tevens zijn er reject-mogelijkheden van de eerst gezaagde porties en overblijfsels en kent deze serie een maximale veiligheid”, weet Vermeulen. “Dankzij de Mainali-bandzaag, is er geen reden meer om nog producten met een traditionele lintzaag te zagen.” Seafood Processing Global Tijdens Seafood Processing Global in Barcelona zal IB Food-Machines vertegenwoordigd zijn bij hun merken Baader en Mainali. “Bij Baader kan men terecht voor alles op het gebied van witvis en zalmverwerking en bij Mainali wordt alles op het gebied van zagen van bevroren vis(blokken) gepresenteerd. Ingmar Baars zal de gehele beurs aanwezig zijn en kan u adviseren over ieder visverwerkingsproces tot en met het verpakken. Er zijn ook nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kwaliteitsinspectie van zowel harde verontreiniging (graat, metaal, glas etc.) maar ook lagedichtheidsverontreiniging, zoals kunststoffen, hout, papier. Wij informeren u graag over de nieuwste ontwikkelingen.” IB Food-Machines heeft dankzij een nieuwe partnerschap de Mainali SMART-serie bandzagen naar de Benelux gehaald. Met deze bandzagen kan zowel op dikte als op gewicht gezaagd kan worden. De bandzaag kan visblokken zowel vers als bevroren, en met of zonder bot, zagen. De zaag doet dit zeer nauwkeurig, op dikte én op gewicht. Ingmar Baars zal tijdens Seafood Processing Global ook namens IB Food-Machines aanwezig zijn op de stand van Mainali (en Baader). Meer informatie: IB Food-Machines Tel. +31 (0)85-0660 247 info@food-machines.com www.food-machines.com Stand Seafood Processing Global: 3JJ601 (Baader) | 3NN700 (Mainali) Met de bandzagen van Mainali kan zowel op dikte als op gewicht gezaagd kan worden.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4