Fish&Co Nr 1-2024 Online

20 FISH&CO NR 1 2024 BRANCHENIEUWS Wat akoestisch invriezen onderscheidt, is het behoud van de oorspronkelijke kwaliteit, structuur en kleur van voedingsproducten. In tegenstelling tot conventionele invriesmethoden blijft de kwaliteit van versheid volledig behouden en is er weinig tot géén vochtverlies, zelfs niet na langdurige opslag. Dit komt de wereldwijde voedselverspilling ten goede. Wetenschappelijke studies bevestigen de uitzonderlijke resultaten. Klantspecifiek Ontdek de verscheidenheid aan vriezers: van een klein model geschikt voor horeca en catering tot grote magnum containers voor het invriezen van grote capaciteiten geschikt voor fabrikanten. De vriezers worden klant specifiek gemaakt. Daarnaast biedt Acoustic Freezing ook de mogelijkheid om deze innovatieve techniek toe te passen op bestaande vriesinstallaties. “Kies voor akoestisch invriezen en voedselbehoud, waarmee producenten kunnen uitblinken in de competitieve markt door de perfecte balans te bieden tussen langdurige houdbaarheid en uitmuntende productkwaliteit: vers bewaard, smaakvol geserveerd.” Meer informatie: Acoustic Freezing Tel. +31 (0)615-092 038 | sales@advancedfreezers.nl | www.acousticfreezing.nl GÉÉN IJSKRISTALLISATIE MEER IN HET INVRIESPROCES Acoustic Freezing biedt een innovatieve oplossing voor de voedingsmiddelenindustrie, gebaseerd op akoestische golven. Akoestisch vriezen voorkomt de beschadigende ijskristallisatie aan celwanden of eiwitten tijdens het invriesproces. “Hierdoor kunnen uw producten langer worden bewaard dan in een conventionele vriescel”, zegt commercial director Egbert Roerink van Acoustic Freezing. “U hebt volledige controle over de ontdooitijd, watertemperatuur, doorvoer per uur en energieverbruik. De software biedt overzicht van de productie en toegang tot alle ontdooigegevens van begin tot eind”, laat Ingmar Baars van IB Food-Machines weten. De leverancier uit Urk is de agentuur van het IJslandse machinemerk. Dankzij het RoteX Thawing®-systeem kunnen visverwerkers flink besparen op water, elektriciteit en arbeidskracht voor hun ontdooiproces. Voordelen Het RoteX Thawing®-systeem biedt tot 5% opbrengstwinst vergeleken met traditionele luchtdooimethoden. De dompel-ontdooimethode draagt bij aan het behoud van de productkwaliteit, voorkomt druppelverlies en verbetert de opbrengst. Bijkomende voordeel van dit systeem is dat het slechts 0,5 liter water gebruikt voor elke kilo ontdooide vis (traditionele luchtdooimethoden gebruiken ongeveer 5 liter water voor elke kilogram vis). Het RoteX Thawing®-systeem heeft normaliter slechts één operator nodig. Meer informatie: IB Food-Machines Tel. +31 (0)85-0660 247 | info@food-machines.com | www.food-machines.com IB FOOD BIEDT SUPERIEUR ONTDOOISYSTEEM SKAGINN 3X ROTEX: ‘VOLLEDIG CONTROLE OVER ONTDOOITIJD’ IB Food-Machines biedt met het RoteX Thawing®-systeem van Skaginn 3X een geavanceerd ontdooisysteem voor IQF- of blokbevroren grondvissen, zalm en pelagische vissen. Het systeem is ontworpen om de oorspronkelijke kwaliteit van de grondstof te behouden en de productie-efficiëntie en product waarde te maximaliseren.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4