Fish&Co Nr 1-2024 Online

6 FISH&CO NR 1 2024 soort vis die wordt verwerkt en of ze levend aankomen. Het afvalwater is vaak koud. Colubris ontwikkelt speciale behandelingssystemen om met deze problemen om te gaan, inclusief enkele uniek op maat gemaakte systemen. Een voorbeeld hiervan is een winstgevend systeem dat waardevolle visolie uit het afvalwater haalt. Meer informatie: Colubris Cleantech Tel. +31 (0)543-55 13 70 info@colubriscleantech.com www.colubriscleantech.com BRANCHENIEUWS COLUBRIS CLEANTECH VIERT 40-JARIG JUBILEUM Op 3 januari 1984 richtte Van den Hurk machine- en constructiebedrijf Redes op in Winterswijk. Na een aantal jaren veranderde de naam in Redox en werd het fundament gelegd voor de nieuwe koers van het bedrijf, gericht op Water en Recycling. Verdere groei werd versneld door de overname van verschillende bedrijven, waaronder K-Pack uit Amersfoort en Ingenieursbureau Schneider uit Terborg. In 2018 kwamen de diverse bedrijfstakken samen in één bedrijf: Colubris Cleantech. Naast Water en Afval ging het bedrijf zich bovendien richten op technologieën voor het verwaarden van plantaardige reststromen. Frank Tillmann, CEO sinds 2018, legt uit: “We zullen dit jaar ook aandacht geven aan diverse activiteiten om het jubileumjaar te vieren. Verder zijn we ontzettend dankbaar voor de klanten, partners en toegewijde teamleden die een essentiële rol hebben gespeeld in het succes en de expansie van Colubris Cleantech gedurende de afgelopen 40 jaar. We blijven ons ook de komende 40 jaar samen inzetten voor onze missie om bij te dragen aan een circulaire wereldeconomie, door onze unieke expertise te bundelen en zo de beste oplossingen voor onze klanten te bieden.’’ Vissector In de visverwerkende industrie hebben verwerkers te maken met hoeveelheden bloed en vet in het water. Deze zijn uitzonderlijk hoog of laag, afhankelijk van de Familiebedrijf Colubris Cleantech bestaat 40 jaar. Het door Gertie van den Hurk opgerichte machine- en constructiebedrijf is in vierde decennia uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevende organisatie, gespecialiseerd in scheidings- en zuiveringstechnologieën. Deze toepassingen worden ook ingezet in de vleesverwerkende industrie en vissector. De Belgian Fries Pilot vertegenwoordigt een flexibele pilootlijn die is ontworpen voor zowel het drogen als het frituren van vis, vlees, aardappelen en groenten. Deze nieuwe toevoeging aan de bestaande lijnen, waaronder die voor het blancheren en invriezen, evenals de snij-, was- en verpakkingslijn, versterkt de veelzijdigheid van de faciliteit. Binnen de piloothal bevindt zich geavanceerde pilootapparatuur voor waterbehandeling, en er wordt geïnvesteerd in technologieën die het energiemanagement van verschillende processen meten. Deze state-of-the-art voorzieningen benadrukken het streven naar innovatie en efficiëntie in de productieprocessen van de Belgian Fries Pilot. Innovatie en efficiëntie Deze state-of-the-art voorzieningen benadrukken het streven naar innovatie en efficiëntie in de productieprocessen van de Belgian Fries Pilot. Inge Arents van Flanders’ FOOD vertelt: “De beschikbaarheid van deze frituur- en bakinstallaties zullen onze aardappel- en groenteverwerkers uitdagen om ook hun grenzen te verleggen. Voor bedrijven die toeleveren aan de sector biedt de infrastructuur mogelijkheden om hun innovaties op vlak van vetten en oliën te demonstreren aan vele verschillende kleine en grotere voedingsbedrijven.” Meer informatie: VEG-i-TEC Tel. +32 (0)56-29 26 00 vegitec@ugent.be www.veg-i-tec.eu VLAAMSE PILOT MET DUURZAAM FRITUREN VAN VIS De nieuwe frituurlijn bij VEG-i-TEC in Kortrijk is begin 2024 geopend. Het duurzaam produceren van gefrituurde aardappelen, groenten, vis of vlees vereist aanzienlijke kennis, ontwikkeling en samenwerking met bedrijven en onderzoekers. Inge Arents van Flanders’ FOOD legt uit: “Hiermee zorgen wij ervoor dat voor alle mogelijke processen in de voedingsindustrie pilootinstallaties beschikbaar komen zodat bedrijven gemakkelijker kunnen innoveren en stappen zetten richting nieuwe processen.” Oprichter Gertie van den Hurk (links) en CEO Frank Tillmann

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4