Fish&Co Nr 1-2024 Online

8 FISH&CO NR 1 2024 BEURSNIEUWS Tijdens de vorige editie - in 2022 - begroette de organisatie meer dan 5.000 bezoekers en gaven maar liefst 107 bedrijven en organisaties acte de présence op dit eendaagse evenement. De beurs verbindt zakelijkheid en gezelligheid aan elkaar en inspireert zowel standhouders als bezoekers. In 2022 werd het derde lustrum gevierd. Het thema van de vijftiende Visbeurs was: ’Tijd voor innovatie’. Het thema van de zestiende editie borduurt daar op voort: ‘Creëer je toekomst’. Mogelijkheden en uitdagingen Vis is nog altijd niet alleen heel lekker, maar ook nog eens gezond! Er liggen volop mogelijkheden en er zijn diverse uitdagingen voor de visbranche, die absoluut toekomst heeft. En die toekomst maakt de branche voor een groot deel zelf door samenwerking, inventiviteit en creativiteit. De Spakenburgse Visbeurs fungeert daarin vaak als een vliegwiel. “Wilt u op de radar blijven binnen de visbranche en bij uw klanten? Schrijf u dan nu in voor deze beurs. Ga daarvoor naar: www.visbeurs.nl.” Meer informatie: Organisatie Visbeurs Tel. +31 (0)6-25066837 info@visbeurs.nl www.visbeurs.nl INSCHRIJVINGEN VOOR SPAKENBURGSE VISBEURS GEOPEND De inschrijving voor de zestiende Spakenburgse Visbeurs op maandag 7 oktober 2024 is geopend. De tweejaarlijkse visbeurs heeft zich ontwikkeld tot dé ontmoetingsplaats van de visdetailhandel en toeleveranciers. Nautisch Centrum Nieuwboer in Spakenburg is andermaal de locatie van deze vakbeurs. Op 7 oktober 2024 vindt de zestiende Spakenburgse Visbeurs plaats. ‘MADE IN HOLLAND: DAAR GAAN WE HELEMAAL NIETS AAN VERANDEREN’ Erik en Mark werken al jarenlang samen. Zij hebben in eerdere functies veel ervaring opgedaan in de machinebouw en de voedingsmiddelenindustrie en zijn bekend geraakt met het werken met en de werving van technisch personeel. Erik: “Het is altijd een droom van ons geweest om zelf machines te mogen creëren. Van het bekijken naar de mogelijkheden voor de klant en de eerste ontwerpen op papier, tot uiteindelijk een goedwerkende machine waar niet alleen wijzelf maar ook de klant trots op kan zijn. Dat is wat ons allebei trekt in de machinebouw. Dus toen deze kans op ons pad kwam hebben wij die uiteraard met beide handen aangegrepen.” ‘Beter en slimmer aanpakken De eerste paar maanden van kennismaking met klanten en medewerkers en het eigen maken van de machines zijn voorbij en bevielen erg goed. “We zitten nu helemaal op onze plek”, zegt Mark. “Ik ken Zomerdam al een lange tijd. Het is een prachtig bedrijf dat al sinds de oprichting uitblinkt in het bieden van innovatieve en flexibele oplossingen en service aan klanten.” Erik besluit: “Natuurlijk willen we de dingen, waar mogelijk, nog beter en slimmer aanpakken. Bovendien zijn we nog volop bezig met nieuwe ontwikkelingen. Klanten en medewerkers staan daarbij altijd centraal. De lijntjes moeten kort blijven. Techniek is mensenwerk, zo vinden wij.” Meer informatie: Zomerdam Produktidentificatie Tel. +31 (0)486-42 09 80 info@zomerdam.nl www.zomerdam.nl Zomerdam Produktidentificatie is overgedragen aan twee nieuwe eigenaren: Erik Eck (53) en Mark Selten (39). Zij nemen het stokje over van Lute Aarsse, die het bedrijf in 1996 oprichtte en het ontwikkelde tot bekende spelers op het gebied van etiketteer- en inspectiesystemen. “We maken de machines in eigen huis: Made in Holland. Daar gaan we helemaal niets aan veranderen”, zegt Mark. Erik Eck (links) en Mark Selten zijn de nieuwe eigenaren

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4