Fish&co nr 2-2024 Online

FISH&CO NR 2 2024 23 vanwege de wensen van afnemers, heeft Visscher Seafood gekozen voor deze oplossing met extra personeel in plaats van een afvoerband. Per klant kijken wij welke machine en welke oplossingen het beste passen bij het vraagstuk dat er ligt. Borncut staat voor superieur portioneren, met een consistent productgewicht en altijd de gewenste vorm. Elke keer en telkens opnieuw.” “De Borncut is zeer compact en dus ideaal als standalone machine”, vervolgt De Vries. “Er zijn ook klanten die ervoor kiezen om een Equalizer of Grader erachter te zetten of de Borncut helemaal inline te plaatsen. Bijvoorbeeld om de staart- en kopstukken te sorteren of alle porties automatisch te verdelen. Dat is ook allemaal vanuit dezelfde software in de Borncut te besturen.” Bij Visscher Seafood wordt met voorgeprogrammeerde recepten gewerkt, vertelt Korf. “Je laadt het recept in en bij een kleine afwijking stel je het gemakkelijk bij op het scherm. Er kan nog wel eens wat verschil zitten tussen een Ierse of Noorse zalm. Twee personen beheren de recepten en alleen zij kunnen – met behulp van een pincode – deze recepten wijzigen. Die beveiliging is goed. De interface en software zijn gemakkelijk in gebruik.” Simpele reiniging, simpel onderhoud Vooropgesteld, zo onderstreept Korf, de drie portioneermachines doen vooral waarvoor ze zijn gekocht: portioneren op basis van het gewenste gewicht. Maar ook over de aftersales en service is Visscher Seafood te spreken. “We hebben weinig storingen aan deze machines. We slijpen de messen twee keer per week. De machine geeft zelf een foutmelding bij storingen, bijvoorbeeld wanneer de band niet meer goed gedetecteerd wordt door de ingebouwde camera. We hebben de belangrijkste spare parts op voorraad en kunnen dus alles zelf repareren. Bij portioneermachines zie je nog wel eens dat een bandje kapot wordt geslagen of het mes krom trekt als je na het schoonmaken de machine niet goed in elkaar zet. Maar bij ons werken al heel lang dezelfde mensen met de Borncuts, waardoor dit eigenlijk nooit meer gebeurt.” Het reinigingsgemak is volgens Korf één van de extra voordelen van de Borncut. “Je zet de kleppen open en de ring en bandjes zijn er heel gemakkelijk af te halen en na reiniging weer simpel terug te plaatsen.” Naamsbekendheid groeiende Borncut nam eind april voor het eerst onder eigen naam deel aan de internationale vakbeurs Seafood Processing Global in Barcelona. Een groot succes, weet De Vries. “De afgelopen jaren hebben we veel van deze portioneermachines verkocht, waardoor de merknaam steeds bekender is geworden. Elk bedrijf in de vis- en vleesindustrie heeft te maken met ruimtegebrek. Onze machine is een stuk compacter dan die van concurrerende merken. Ook is het rendement van de Borncut veel beter.” Korf besluit: “De Borncut bevindt zich qua prijs in het middensegment. Het grote voordeel is dat de onderdelen niet duur zijn, zeker in vergelijking met andere leveranciers die juist heel veel verdienen op hun spare parts. Bij Borncut valt dat mee.” Meer informatie: IB Food-Machines Tel. +31 (0)85-06 60 247 | info@food-machines.com | www.food-machines.com ▲ Borncut staat voor superieur portioneren, met een consistent productgewicht en de gewenste vorm, elke keer en telkens opnieuw

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4