6 FISH&CO NR 2 2024 BRANCHENIEUWS De veiligheidsdeur bepaalt of een machine comfortabel, ergonomisch en veilig kan worden bediend. Elke handeling en elk commando moet kloppen en liefst intuïtief worden uitgevoerd. De bediener moet op elk moment op de hoogte zijn van de actuele (bedrijfs)status van de machine en de beveiligingsinrichtingen mogen de werkprocessen vanuit het oogpunt van de bediener niet belemmeren. Uitgebreid gamma Het programma van Schmersal omvat diverse series, systemen en oplossingen die zijn ontwikkeld met dit in gedachten en met dit doel. Daartoe behoren om maar een paar voorbeelden te noemen, de veiligheidsschakelaars AZ201 en veiligheidsvergrendelingen AZM201 met geïntegreerde deurgreep en de hiermee compatibele bedieningspanelen uit de BDF200-serie. Een ander zeer actueel voorbeeld is het nieuwe en uitgebreide H-programma drukknoppen en signaaleenheden voor hygiënegevoelige toepassingsgebieden. Meer informatie: Schmersal Nederland Tel. +31 (0)341-432525 | info-nl@schmersal.com | www.schmersal.nl DEURGREEPSYSTEEM DHS VOOR VEILIGE EN ERGONOMISCHE MACHINES Schmersal Group presenteerde op de Hannover Messe 2024 een nieuw deurgreepsysteem. Het systeem combineert niet alleen bediening en bewaking van veiligheidsdeuren. Het maakt het ook mogelijk om de bedrijfsstatus van de machine op afstand af te lezen. Deze innovatie verbetert de ergonomie en transparantie van de mens-machine-interface en vereenvoudigt, vanuit het oogpunt van de fabrikant, de montage van het bedienings- en veiligheidssysteem op de veiligheidsdeur. Meer informatie via www.henkhoogenkamp.com. Het boek is voor $ 45,00 te bestellen via www.amazon.com HENK HOOGENKAMP NAVIGEERT IN NIEUWSTE BOEK DOOR DE WERELDWIJDE UITDAGINGEN VAN VANDAAG Deze inzichtelijke gids onthult het potentieel van duurzame plantaardige eiwitten, cellulaire landbouw en transformatieve marktkrachten om ‘s werelds meest urgente problemen aan te pakken. Reis in zijn boek door hoofdstukken die ingaan op de ingewikkelde verbanden tussen voedselduurzaamheid en klimaatbestendigheid. Ontdek hoe innovatieve plantaardige eiwitten en precisiefermentatie de wereldwijde voedselzekerheid en voeding opnieuw kunnen definiëren. Ontdek de ontwikkelingen op het gebied van GGO’s die een toekomst beloven waarin smaak, prijs en duurzaamheid harmonieus naast elkaar bestaan. Delicate evenwicht Hoogenkamp, gewaardeerd foodwetenschapper, bestuurder bij verschillende multinationals en columnist van vaktijdschrift Meat&Co, belicht het delicate evenwicht tussen technologische innovatie en sociaaleconomische impact en biedt oplossingen voor honger, voeding en ethische consumptie in de wereld. Dit boek is een must-read voor diegenen die het transformerende potentieel van voedseltechnologie willen begrijpen bij het creëren van een duurzamere en rechtvaardigere wereld. Te midden van de huidige wereldwijde uitdagingen - klimaatverandering, voedsel (on)zekerheid en veranderende gezondheidstrends - biedt Henk Hoogenkamp in zijn nieuwste boek ‘Protein Innovation & Socio-Economic Marketing Observations’ een kritisch onderzoek naar het evoluerende voedsellandschap.
RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4