Fish&co nr4-2024 Online

Special Hygiëne, controle & inspectie Behoud kwaliteit, verhoog efficiëntie Innovatieve automatiserings- en verpakkingsoplossingen van Weber Food Technology Vaktijdschrift voor de totale vis-, schaal- en schelpdierenindustrie | November 2024 | 3e jaargang no. 4 | Prijs € 10,50 Verschijnt 4 keer per jaar - Erkenningsnummer (P930189)

Voedselverwerking van A tot Z Bij Van Uhm professionals in food processing weten we precies wat er nodig is om een foodproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Machines mogen niet stil komen te staan en het productieproces moet op rolletjes verlopen, elke dag weer. Vlees, vis, kaas, groente, fruit, vegetarische en kant-en-klaar producten: onze professionals weten precies hoe uw food- proces verloopt en voorzien u van de juiste adviezen voor een optimaal productieproces. De Bieffel 3, 7622 BM Borne T 074-2662905 E info@vanuhm.nl W vanuhm.nl Morseweg 6, 1131 PK Volendam T 0299-366199 E info@habuba.nl Van Uhm in één oogopslag Passie en liefde voor food De beste machines van de beste merken Persoonlijk advies op maat van ervaren experts Korte communicatielijnen Eigen servicemonteurs bij calamiteiten Benieuwd naar de beste machines voor uw foodproces? Vraag vrijblijvend een persoonlijk advies of een demo aan op www.vanuhm.nl/afspraak-maken ONZE MERKEN ROKERIJ JACOB JAN “Bij Van Uhm verliep alles erg soepel, van oriëntatie tot oplevering.” VAN UHM ZORGT VOOR Een optimaal foodproces

FISH&CO NR 4 2024 3 Colofon en De Visie Special Hygiëne, controle & inspectie Behoud kwaliteit, verhoog efficiëntie Innovatieve automatiserings- en verpakkingsoplossingen van Weber Food Technology Vaktijdschrift voor de totale vis-, schaal- en schelpdierenindustrie | November 2024 | 3e jaargang no. 4 | Prijs € 10,50 Verschijnt 4 keer per jaar - Erkenningsnummer (P930189) Vaktijdschrift voor de totale vis-, schaal- en schelpdierenindustrie Verantwoordelijke uitgever Nederland: GPmedia BV Van Schaeck Mathonsingel 8 6512 AP Nijmegen, The Netherlands Telefoon: +31 (0)24 3 246146 E-mail: info@gpmedia.nl Internet: www.gpmedia.nl www.fish-co.nl Verantwoordelijke uitgever België: GPmedia BV Postbus 10000 2300 Turnhout (B) Uitgever: Peter Peeters Redactie: Martijn Schwillens (hoofdredacteur) m.schwillens@gpmedia.nl Sales: GPmedia BV Gerdo van de Peppel (verkoopleider) g.peppel@gpmedia.nl Emiel Bruning (media-adviseur) e.bruning@gpmedia.nl Kevin Peeters k.peeters@gpmedia.nl Alle orders worden afgesloten en uitgevoerd conform de Regelingen voor het Advertentiewezen, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbanken en bij de Kamer van Koophandel. Abonnementen: www.gpmedia.nl of via info@gpmedia.nl Het abonnement kan elk gewenst moment ingaan. Vormgeving: GPmedia BV Telefoon: +31 (0)24 3 246146 Internet: www.gpmedia.nl Druk: PRinterface ISSN: 1872-9363 © Copyright 2024 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie microfilm of welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. Fish&Co besteedt de grootst mogelijke aandacht aan de juistheid van de informatie die in het vaktijdschrift wordt opgenomen. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. De uitgever en de auteurs zijn dan ook op geen enkele wijze verantwoordelijk voor schade, van welke aard ook, die is ontstaan als gevolg van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op de bedoelde informatie. De Visie Martijn Schwillens Hoofdredacteur vaktijdschrift Fish&Co m.schwillens@gpmedia.nl Vaktijdschrift Fish&Co gaat alweer bijna zijn vierde jaargang in. Een periode die we hebben gebruikt om het vaktijdschrift stevig in de markt te zetten en vier keer per jaar – plus elke dag online – een (blijvend) platform te creëren voor machinefabrikanten en agenturen van machines, die de oplossingen die zij te bieden hebben graag willen presenteren aan hun doelgroep. Wat mij de afgelopen jaren is opgevallen, is de krachtige manier waarop visverwerkers in Nederland en Vlaanderen de markt tegemoet treden. Oplopende kosten, personeelstekorten en continu wisselende regelgeving zijn voor veel bedrijven aanleiding (geweest) om te innoveren. Automatisering is voor veel producenten een must geworden. Het scheelt niet alleen personeel aan de productielijn, maar het zorgt ook voor een betrouwbare output, gelijkmatige kwaliteit en vooral een hoger rendement. Controle en inspectie Een van de processen die tot voor kort handmatig werd gedaan, is controle en inspectie van de visproducten en seafood. Maar hoe goed het oog van de kwaliteitsmedewerker ook is, het is onmogelijk om elke moot, filet of inktvisring met het blote oog te controleren op plekjes of graatjes. In deze uitgave van vaktijdschrift Fish&Co richten wij onze redactionele pijlen op controle- en inspectieapparatuur. In dat kader heb ik ook een aantal mooie visverwerkers kunnen bezoeken waar deze apparatuur al deel uitmaakt van het proces. In die zin wordt door de vleesverwerkende industrie enigszins jaloers gekeken naar de vissector. De inspectie- en controleapparatuur die in onze sector worden toegepast, gaan inmiddels verder dan vergelijke apparatuur in andere foodsectoren of deze machines zijn doorontwikkeld op basis van de ervaringen die zijn opgedaan in de wereld van vis en seafood. Vieze plekjes, botresten en graat zijn immers uit den boze. Voorbeelden van deze apparatuur, aan de hand van praktijkverhalen, vindt u in deze editie van vaktijdschrift Fish&Co, waarin ook aandacht wordt besteed aan hygiëne, voedselveiligheid en klimaatbeheersing. Veel leesplezier gewenst. HOE GOED HET OOG VAN DE KWALITEITSMEDEWERKER OOK IS, HET IS ONMOGELIJK OM ELKE MOOT, FILET OF INKTVISRING MET HET BLOTE OOG TE CONTROLEREN OP BLAUWE PLEKJES OF GRATEN

4 FISH&CO NR 4 2024 INHOUD P. 22 INTERVIEW IVS INDUSTRIAL VACUUM SYSTEMS IVS Industrial Vacuum Systems ontwerpt, maakt en test pasklare vacuümsystemen voor transport, verpakken, ontluchten en koelen. “Wij zijn échte vakidioten. We gaan een stap verder dan wat ze gewend waren in visindustrie”, vertellen de Raimond van der Meer, Paul Lemstra en Alexander van Boven. P. 15 SPECIALIST IN HYGIËNISCHE BEDRIJFSRUIMTES HAPbv, gespecialiseerd in de afwerking van wanden, plafonds, kozijnen, deuren, vloeren en plinten, richt zich op ruimtes bij vlees- en visverwerkers waar strenge hygiëne-eisen gelden, zoals HACCP. “Voor renovatie, nieuwbouw of onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres”, stelt HAPbv. P. 18 REPORTAGE NUMAFA CLEANING & AUTOMATION Numafa ontwikkelt al veertig jaar innovatieve industriële reinigingsoplossingen voor onder meer de vis- en seafoodverwerkende industrie. “Wij werkten voorheen altijd projectmatig, maar bieden vanaf nu ook standaard machines voor bedrijven die dit proces willen automatiseren.” P. 10 RAPID LANCEERT VISION QUALITY CONTROL RapiD Engineering heeft haar nieuwste ontwikkeling gelanceerd: RapiD Vision Quality Control in combinatie met RapiD Vision Explorer. Dit innovatieve systeem is ontworpen om de nauwkeurigheid van kwaliteitscontroleprocessen in de zalm- en witvisindustrie aanzienlijk te verbeteren. 10 18 22 15

FISH&CO NR 4 2024 5 P. 41 PRIJSWINNENDE SEAFOOD OP SIAL PARIS Eind oktober vond SIAL Paris plaats. Exposanten uit alle delen van de wereld presenteerden ruim 2.000 innovaties op het gebied van voeding. Er werden onder meer SIAL Innovation Awards uitgereikt aan Noors krabbenvlees in een speciale verpakking en een vegan zalm uit Frankrijk. P. 27 INNOVATIEVE OPLOSSING N’ICE & EASY Al zes jaar lang heeft Hupfer een bijzondere samenwerking met Van Beek. Hun innovatieve N’Ice & Easy® speelt een cruciale rol bij het koelen van verse maaltijden die met menukarren in diverse ziekenhuizen worden vervoerd. De schroeftransporteurs zorgen voor geautomatiseerd afvullen. P. 31 CASESTUDY VCU ROBOTICS BIJ KORF VIS VCU Robotics heeft vier pick-and-place-machines geleverd aan Korf Vis. “Niet alleen vervangen onze machines personeel aan de lijn, óók de productiecapaciteit wordt verhoogd en de betrouwbaarheid van het productieproces wordt verbeterd”, stelt Arie Baak, CEO van VCU Robotics. P. 25 ULTRAPAK PRESENTEERT SEALPAC F-SERIE Ultrapak presenteerde onlangs de SEALPAC F-serie. “De F-serie is speciaal ontworpen voor de grotere capaciteitsvraagstukken. Een high-end verpakkingsmachine die gerust gezien kan worden als een revolutie in de productie van thermoform verpakkingen”, vertelt Peter Roorda van Ultrapak. 25 27 41 31

Numafa Cleaning & Automation Your partner for innovative cleaning solutions www.numafa.com Crate washers Container washers Pallet washers Parts washers Layer pad washers Drying options info@numafa.com +31 (0) 186 650 850 @

FISH&CO NR 4 2024 7 BRANCHENIEUWS Meda-Pak B.V. is een familiebedrijf dat meer dan 45 jaar actief is in de verpakkingsbranche. Als fabrikant in professionele verpakkingen, met een assortiment dat onder andere catering- en horecafolie, slagersfolie, kaasfolie, bakpapier en kappersfolie omvat. Pröpper legt uit: “Met Meda-Pak breiden we ons productassortiment uit met hoogwaardige producten in voor ons nieuwe marktsegmenten. Door het bundelen van onze krachten en ervaring kunnen wij onze gezamenlijke klanten nu, en in de toekomst, nog beter bedienen.” Aanblijven en aansturen Ramses en James Meering, directeuren van Meda-Pak B.V. zullen aanblijven en de organisatie blijven aansturen. James Meering vertelt: “Ons mooie bedrijf zal straks onderdeel uitmaken van de Bema Packaging Group. Bema is net zoals wij een familiebedrijf en dit zorgt ervoor dat wij onze klanten in de toekomst op eenzelfde wijze van onze producten en service kunnen blijven voorzien.” Zevental bedrijven De Bema Packaging Group bestaat uit een zevental bedrijven die ieder onder hun eigen naam actief zijn in de verpakkingsbranche, met ieder hun eigen specialisme. Bema is een familiebedrijf dat meer dan 30 jaar actief is in de verpakkingsindustrie, met name kunstdarmen en flexibele verpakkingen. Bema is marktleider op het gebied van kunstdarmen en producent van vacuüm- en krimpzakken en heeft de ambitie om de folie en zakken tak verder uit te breiden. Bema werkt met een ‘just in time-‘systeem en heeft bij haar diverse opslaglocaties de beschikking over ruim 15.000 palletplaatsen. MEDA-PAK SLUIT ZICH AAN BIJ BEMA PACKAGING GROUP Meda-Pak B.V. heeft zich per 1 november aangesloten bij de Bema Packaging Group. Hiermee breidt familiebedrijf Bema haar brede portfolio aan verpakkingsmaterialen uit met diverse foliën in andere marktsegmenten. “Met Meda-Pak breiden we ons productassortiment uit met hoogwaardige producten in voor ons nieuwe marktsegmenten”, zegt Lucas Pröpper, directeur van Bema B.V. Meer informatie Meda-Pak Tel. +31 (0)297-582 757 info@medapak.nl www.medapak.nl Bema Packaging Group Tel. +31 (0)182-549 087 info@bemabv.com www.bemapackaging.group

8 FISH&CO NR 4 2024 BRANCHENIEUWS Kersten Packaging staat bekend om zijn duurzame verpakkingsoplossingen, terwijl De Koningh Coding & Labeling excelleert in geavanceerde coding- en labelingtechnologieën. Door hun expertise te combineren, kunnen beide bedrijven hun klanten een compleet pakket aanbieden dat niet alleen functioneel is, maar ook milieuvriendelijk. Duurzaamheid Duurzaamheid is één van de belangrijkste kernwaarden voor zowel Kersten Packaging als De Koningh Coding & Labeling. In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, zetten beide bedrijven zich in om duurzame materialen en processen te implementeren. “In een wereld die constant verandert, is samenwerking de sleutel tot succes. Kersten Packaging en De Koningh Coding & Labeling zijn vastbesloten om deze uitdaging aan te gaan en samen de beste verpakkings- en labelingoplossingen te blijven bieden”, stellen Frank van Lochem van De Koningh en Koen Kersten van Kersten Packaging. Meer informatie: Kersten Packaging | Tel. +31 (0)6-5142 1310 kk@kerstenpackaging.nl | www.kerstenpackaging.nl KERSTEN PACKAGING EN DE KONING CODING & LABELING BUNDELEN KRACHTEN Kersten Packaging en De Koningh Coding & Labeling hebben hun krachten gebundeld in een strategisch partnerschap met de focus op het leveren van hoogwaardige verpakkingsoplossingen aan klanten in de foodsector. Dit samenwerkingsverband heeft als doel om innovatieve, efficiënte en recyclebare labeling en verpakkingen te bieden die voldoen aan de steeds veranderende behoeften van de markt- en wetgeving. Koen Kersten (links) en Frank van Lochem Ondanks forse prijsverhogingen in de supermarkten is in 2023 de afzet van duurzame voedingsproducten toegenomen met 4 procent. Deze stijging is hoger dan de toename van alle verkochte voeding, die met 1 procent afnam in 2023. Dat blijkt uit de Monitor Duurzaam Voedsel 2023 van Wageningen Economic Research. Elemans: “Toch betekent dit niet dat de consument bewust meer duurzaam voedsel koopt. De verklaring van deze groei ligt bij de supermarkten, die in 2023 alleen nog minimaal Beter Leven 1 ster kipproducten verkochten.” Sturende rol van supermarkten werkt Door de beslissing van supermarkten om sinds 2023 alleen maar kipproducten met minimaal Beter Leven 1 ster aan te bieden is de verkoop van deze categorie vorig jaar in volume met 23 procent gestegen. Wanneer krachtige partijen als supermarkten onder toenemende maatschappelijke druk meer duurzamere producten verkopen, dan blijkt dat dus heel effectief. ‘CONSUMENT VINDT DUURZAAM VOEDSEL MINDER BELANGRIJK DAN PORTEMONNEE’ De consument heeft veel uitdagingen op zijn bord liggen. De koopkracht is weliswaar licht verbeterd ten opzichte van vorig jaar door de stijging van de lonen en de daling van de inflatie, maar dit neemt niet alle problemen weg. “Voorlopig betekent dit dat de klant in de supermarkt zich laat leiden door de portemonnee. Tenzij er geen andere keus meer is. Dat is mijn conclusie uit de Monitor Duurzaam Voedsel 2023”, stelt Ceel Elemans van ING Bank. Grote verschillen tussen productcategorieën De monitor Duurzaam Voedsel rapporteert alleen over producten die zijn voorzien van een duurzaamheidskeurmerk zoals o.a. ASC, MSC, Fair Trade, Beter Leven 1,2, en 3 sterren en On the way to PlanetProof. Vooral duurzaam geproduceerd vlees, vleeswaren en vis zaten in de lift. Daar tegenover was een daling te zien bij zuivel en eieren. Dit laat zien dat zonder beleidswijzigingen van supermarkten er eigenlijk bar weinig is gebeurd in 2023.

FISH&CO NR 4 2024 9 VOEDSELVERSPILLING Uit de cijfers van Wageningen University & Research blijkt dat voedselverspilling in supermarkten de afgelopen jaren stapsgewijs is afgenomen. In 2023 is het percentage voedselverspilling gedaald naar 0,89% van het inkoopvolume, ten opzichte van 1,38% in 2022. Dit percentage houdt rekening met producten die niet naar mens of dier gaan, zoals producten die worden vergist of verbrand. Vooral in de categorieën brood en groenten zijn er nog flinke verliezen, maar het is juist de categorie vlees en vis waar de minste verspilling wordt gerapporteerd. De voedselverspilling in de Nederlandse supermarkten is in 2023 verder afgenomen. Uit de meest recente cijfers blijkt dat slechts 0,89% van het inkoopvolume aan voedsel verloren gaat. Dit betekent dat de foodsector goede stappen zet richting de doelstelling om voedselverspilling drastisch te verminderen. De categorieën vlees en vis scoren erg goed, zeker in vergelijking met andere productgroepen zoals brood en groenten. De reden hiervoor is te herleiden naar een combinatie van efficiënte verkoopstrategieën en de korte houdbaarheid van andere voedingsmiddelen. VOEDSELVERSPILLING IN SUPERMARKTEN BLIJFT DALEN, VLEES EN VIS MEEST EFFICIËNT Lage verspilling door korte keten De relatief lage verspilling van vlees en vis (1,4%) in vergelijking met andere voedingsmiddelen (zoals brood met 6,5%) roept de vraag op waarom deze categorieën zo goed scoren. Er zijn verschillende redenen die hieraan bijdragen. Allereerst wordt er in de vlees- en visindustrie veel gebruikgemaakt van slimme verpakkingsmethoden en nauwkeurige vraagvoorspellingen. Dit zorgt ervoor dat producten langer vers blijven en minder snel worden weggegooid​. Daarnaast is er in de supermarkten sprake van een strakke logistieke keten. Vlees en vis hebben vaak een relatief korte houdbaarheid, waardoor supermarkten precies monitoren hoeveel er wordt ingekocht en verkocht. Dit voorkomt dat grote hoeveelheden vlees- en visproducten onverkocht in het koel- of vriesvak blijven liggen en bederven. Ook spelen prijskortingen richting de houdbaarheidsdatum een belangrijke rol. Producten die op het punt staan om hun houdbaarheidsdatum te bereiken, worden afgeprijsd, waardoor ze toch nog verkocht worden. Hoge milieukosten bij verspilling Hoewel de verspilling van vlees en vis relatief laag is, heeft verspilling binnen deze categorie wel een grote impact op het milieu. Vlees en vis behoren tot de meest milieubelastende productgroepen. De CO2-uitstoot die gepaard gaat met de productie van vlees en vis is aanzienlijk hoger dan die van bijvoorbeeld groenten of brood. Dit betekent dat, zelfs als er minder vlees en vis wordt verspild, de milieu-impact van wat wél verloren gaat relatief groot is​ Uit de cijfers blijkt dat de verspilling van vlees en vis goed is voor 45,1 kiloton aan CO2-uitstoot, ondanks dat slechts 5,8 kiloton aan producten verloren ging in 2023. Dit staat in schril contrast met bijvoorbeeld de verspilling van brood, dat met 39,6 kiloton aan verloren producten verantwoordelijk was voor 65,4 kiloton aan CO2-uitstoot. Dit toont aan dat het verminderen van verspilling in de categorie vlees en vis niet alleen economisch, maar ook ecologisch grote voordelen biedt. De stappen die de foodsector heeft gezet op het gebied van voedselverspilling zijn niet onopgemerkt gebleven. De positieve cijfers werden aangeboden aan minister Femke Marije Wiersma van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (BBB) aangeboden, die verheugd is over deze trend. “Ik ben blij om te zien dat er steeds minder voedselverspilling in de retail is. Onze boeren, vissers en tuinders werken elke dag ontzettend hard om eten van de hoogste kwaliteit op onze borden te krijgen. Elke kilo die we hiervan onnodig weggooien is één te veel; verspilling van voedsel is een keerzijde van onze welvaart, er zijn nog veel mensen op deze wereld die zich dat niet kunnen permitteren. Voedselverspilling tegengaan verdient daarom onze grote aandacht.” Meer informatie: Samen Tegen Voedselverspilling Tel. +31 (0)85-0607181 | www.samentegenvoedselverspilling.nl ▲ Minister Femke Marije Wiersma (rechts), Toine Timmermans en Petra Verhoef

10 FISH&CO NR 4 2024 CONTROLE & INSPECTIE RAPID ENGINEERING LANCEERT REVOLUTIONAIR VISIONSYSTEEM VOOR KWALITEITSCONTROLE RapiD Engineering, een toonaangevende leverancier van geavanceerde machine vision-oplossingen, heeft onlangs, tijdens het Holland Fisheries Event op Urk, haar nieuwste ontwikkeling gelanceerd: RapiD Vision Quality Control in combinatie met RapiD Vision Explorer. Dit innovatieve systeem is ontworpen om de nauwkeurigheid van kwaliteitscontroleprocessen in de zalm- en witvisindustrie aanzienlijk te verbeteren. “Dit product is het resultaat van jarenlange innovatie en ontwikkeling samen met verwerkers”, zegt Riekelt Post, CEO van RapiD Engineering. De RapiD Vision is ontworpen om de nauwkeurigheid van kwaliteitscontroleprocessen in de zalm- en witvisindustrie aanzienlijk te verbeteren

FISH&CO NR 4 2024 11 Naarmate de vraag naar automatisering en slimme productieprocessen blijft toenemen, biedt RapiD Vision oplossingen door gebruik te maken van baanbrekende innovaties. Dankzij vooruitgangen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), 3D-vision, beeldanalyses en cloudopslag levert het systeem uitstekende prestaties. De software wordt continu bijgewerkt en verbeterd, waardoor verwerkers altijd toegang hebben tot de meest actuele opties. De RapiD Vision Explorer biedt gebruikers volledig inzicht in de kwaliteit van zowel ingekochte grondstoffen als verwerkte producten. Door ERP-integraties kunnen geïnspecteerde producten worden getraceerd naar hun oorsprong, waardoor gebruikers kunnen identificeren welke leverancier de hoogste kwaliteit levert. Met geavanceerde data-analyse kunnen voorspellingen worden gedaan om efficiënter en gerichter in te kopen. Dit stelt gebruikers in staat om kwaliteitsgaranties te bieden aan hun klanten. Riekelt Post, CEO van RapiD Engineering, zegt: “Bij RapiD Engineering blijven we de grenzen van AI-technologie verleggen om onze klanten innovatieve oplossingen te bieden die hun bedrijfsprocessen verbeteren. Met RapiD Vision zetten we een nieuwe standaard in kwaliteitscontrole en automatisering. Dit product is het resultaat van jarenlange innovatie en ontwikkeling samen met verwerkers, en we zijn ervan overtuigd dat het een enorme impact zal hebben op de efficiëntie en kwaliteit in de hele industrie.” Technologische innovaties RapiD Engineering is een jong en enthousiast bedrijf dat gespecialiseerd is in computer vision binnen de voedingsindustrie. Onze visie is dat het product zich moet aanpassen aan de omgeving van de klant, en we hanteren hoge normen Belangrijkste kenmerken De belangrijkste kenmerken van RapiD Vision zijn: • AI-gestuurd systeem • Realtime detectie van defecten • Koppeling met alle soorten machines of robots • Bepaling van pick-up volgorde • Hoge detectiesnelheid • Soortonderscheiding • Volumebepaling die je door het hele product terugziet. Door continu onderzoek en ontwikkeling blijft het bedrijf voorlopen in technologische innovaties. Sales engineer Jelbert de Vries van RapiD Engineering, vertelt tot slot: “Dit systeem werkt op basis van AI en heeft dus een zelflerend vermogen, waardoor het systeem steeds beter gaat werken en uiteindelijk nog breder ingezet kan worden. De lancering heeft plaatsgevonden in de visverwerkende industrie, maar de RapiD Vision is natuurlijk ook ideaal voor gebruik in de vleesverwerkende industrie.” Meer informatie: RapiD Engineering Tel. +31 (0)527-30 80 20 | info@rapidengineering.nl | www.rapidengineering.nl ▼ Defecten gedetecteerd op een zalm

12 FISH&CO NR 4 2024 BRANCHENIEUWS In Het Nieuwe Werken streven de partijen naar een toekomstbestendige werkwijze die gericht is op het vergroten van de efficiëntie en effectiviteit van werkzaamheden en bedrijfsprocessen. Samen benutten zij het grote potentieel van digitalisering en automatisering voor de food- en agrimarkt en bieden ze AI-producten die aansluiten bij de verschillende kennisniveaus en behoeften van bedrijven in deze sector. Combinatie De samenwerking combineert de AI-technologie van Say Hai met de uitgebreide kennis van Het Foodatelier op het gebied van keten- en bedrijfsprocessen in de food- en agrimarkt. Deze combinatie wordt versterkt door de ervaring van de medeoprichter van Say Hai, in zijn rol als medeoprichter van SyncForce, een Circular PIM-oplossing die zich richt op fabrikanten van voedingsmiddelen, petfood en non-food verpakte goederen. Meer informatie: Het Foodatelier Tel. +31 (0)53-480 1730 | info@hetfoodatelier.nl | www.hetfoodatelier.nl HET FOODATELIER EN SAY HAI LANCEREN ‘HET NIEUWE WERKEN’ MET FOCUS OP AI Het Foodatelier en Say Hai hebben een strategisch partnership gesloten om bedrijven in de foodsector te ondersteunen bij het optimaliseren van hun werkprocessen door middel van digitalisering en automatisering. In de gezamenlijke aanpak ‘Het Nieuwe Werken’ ligt de focus specifiek op Artificial Intelligence (AI). EASY-D®: VERPAKKINGSOPLOSSING SPECIAAL VOOR SHELF READY DISPLAYS BluePrint Automation (BPA) presenteerde onlangs op FachPack 2024 het Easy-D® concept, een gepatenteerde innovatieve verpakkingsoplossing speciaal ontworpen voor voedselproducenten die moeten voldoen aan de groeiende eisen van supermarkten voor Shelf Ready Displays (SRD). Easy-D® is een retail-ready case die zowel het laadproces als de presentatie van producten aanzienlijk verbetert. De case heeft een volledig wraparound ontwerp, wat zorgt voor eenvoudig zij- of bovenladen en een nette, professionele presentatie in het schap. Dit maakt het een ideale oplossing voor voedselproducenten die efficiënt willen werken en tegelijkertijd voldoen aan de strenge eisen van supermarkten. Easy-D® biedt een complete oplossing van verpakking tot schap, waardoor het hele proces efficiënt verloopt. De voor- en zijkleppen van de Easy-D® zijn niet geperforeerd en bieden daardoor uitstekende bescherming tijdens transport, waardoor mogelijke schade tijdens transport wordt voorkomen. De Easy-D® case kan gemakkelijk worden omgezet naar een schapklare tray, wat de handlingtijd in de supermarkt vermindert en de operationele efficiëntie verhoogt. Bijkomend voordeel is een aantrekkelijke presentatie in het schap: Dankzij de voorgesneden voor- en zijflappen hoeft de verpakking niet meer gescheurd te worden. Daarnaast zorgt de hogere achterwand met praktische doorkijkfunctionaliteit naar achter, voor een betere productondersteuning, wat resulteert in een professionele en nette uitstraling. Meer informatie: BluePrint Automation Tel. +31 (0)348-410 999 sales@blueprintautomation.nl www.blueprintautomation.com

erschijnt 4 keer per jaar - Erkenningsnummer (2590-082X) Vaktijdschrift voor de totale vis-, schaal- en schelpdierenindustrie | Novem COVERSTORY INNOVATIES IN DE VISINDUSTR ZORGEN VOOR Wilt u 24/7 op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Vaktijdschrift voor de totale vis-, schaal- en schelpdierenindustrie Bezoek dan onze website www.fish-co.nl (waar u ook elke editie online kunt lezen), volg ons op LinkedIn of schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Emiel Bruning e.bruning@gpmedia.nl Martijn Schwillens m.schwillens@gpmedia.nl +31 (0)24-3246146 www.fish-co.nl Sca e eld u aa voor de ieuwsbrief va Fish&co

14 FISH&CO NR 4 2024 EIWITTRANSITIE Klanten en partners van ‘Canada tot Urk’ waren aanwezig bij de opening, wat de internationale erkenning van Vaess’ leiderschap in de voedingsindustrie benadrukt. Met een oppervlakte van 3.300 m2 stelt deze moderne faciliteit Vaess in staat om beter aan de wereldwijde vraag te voldoen en innovatie te bevorderen in verschillende sectoren, waaronder vlees, vis, pet food en plantaardige producten. Alginaat speelt een cruciale rol bij het verbeteren van de textuur, stabiliteit en duurzaamheid in de voedselproductie en is essentieel voor het ontwikkelen van ‘food for tomorrow’. Inspelen op wereldwijde vraag Met deze nieuwe fabriek vergroot Vaess Agersol zijn productiemogelijkheden aanzienlijk, vooral in de worstindustrie. “We zijn nu de wereldleider in alginaat, een op zeewier gebaseerde casing die essentieel is voor de productie van worst. Deze uitbreiding is cruciaal voor het behoud van onze leidende positie in de sector”, benadrukt Van Oorschot. “Met productielocaties in Deventer, Melbourne en Stare Koźle, zijn we goed gepositioneerd om te voldoen aan de groeiende marktvraag.” Inzet voor duurzaamheid De opening van deze fabriek onderstreept de inzet van Vaess voor innovatie en duurzaamheid. “We zijn trots op wat we hebben bereikt en kijken vol enthousiasme naar de toekomst. Samen met onze klanten en partners blijven we werken aan duurzame en innovatieve oplossingen die de voedingsindustrie verder helpen”, vertelt Joris Hermans, directeur bij Vaess. VAESS OPENT GROOTSTE ALGINAATGELPRODUCTIEFACILITEIT TER WERELD IN POLEN Vaess Agersol, onderdeel van Vaess, Dutch food engineers, heeft een alginaatgel-productiefaciliteit geopend in Polen. Deze nieuwe faciliteit in Stare Koźle, naar eigen zeggen de grootste alginaatgelfabriek ter wereld, stelt Vaess Agersol in staat om beter in de wereldwijde vraag te voorzien en innovatie te bevorderen. “De opening van deze faciliteit markeert een belangrijke stap in onze missie om duurzaamheid en efficiëntie in de voedingsindustrie te verbeteren”, zegt Coen van Oorschot, directeur bij Vaess. Met een oppervlakte van 3.300 m2 stelt deze moderne faciliteit Vaess in staat om beter aan de wereldwijde vraag te voldoen ▲ Klanten en partners van ‘Canada tot Urk’ waren aanwezig bij de opening Innovatieve producten gepresenteerd Tijdens de opening heeft VAESS Agersol belangrijke productinnovaties laten zien, waaronder: • Emulsified brines: ontwikkeld om vocht beter vast te houden met onverzadigde vetten voor gezondere opties; • Plantaardige kaas: met een textuur en smeltbaarheid die vergelijkbaar zijn met die van traditionele kaas; • Plant-based smeltvet: een kosteneffectief en allergenenvrij alternatief voor palm- en kokosvetten, met uitstekende smelt eigenschappen tijdens het koken; • Plantbased marbling-vet: een vervanger met minder verzadigd vet, die een realistische uitstraling en smaak biedt; • Bag-in-box alginaatoplossing: een innovatieve verpakking die de logistiek verbetert, plasticgebruik vermindert en de veiligheid op de werkplek verhoogt; • Poolse ham gemaakt met Natuvas 253: een gezondere ham met beter vochtbehoud en textuur, waardoor productie verliezen worden beperkt. Meer info: VAESS, Dutch food engineers Tel. +31 (0)570-500 840 | hello@vaess.com | www.vaess.com

FISH&CO NR 4 2024 15 HYGIËNE & VOEDSELVEILIGHEID Met de juiste materialen creëert HAPbv (Hygiënische Afbouw Projecten BV) een langdurig kwalitatieve bedrijfsruimte, perfect aansluitend bij de wensen van de klant. “Van de viswinkel op de hoek tot industriële visverwerker, maar ook overige foodindustrie, horeca, huisvesting- en zorginstellingen kunnen wij van een passende afwerking voorzien.” A-merk wanden en plafondplaten Met Glasbord® gebruikt HAPbv een A-merk op het gebied van polyester wanden en plafondplaten. De met glasvezel versterkte polyester platen worden toegepast in ruimtes waar HACCP-richtlijnen gelden. Glasbord-platen zijn voorzien van een unieke extra beschermlaag; Surfaseal®. Deze beschermlaag is wereldwijd gepatenteerd en maakt hét grote verschil met andere polyester platen. Slagvast en krasvast Kenmerken van Glasbord® zijn hygiënisch, onderhoudsarm, slagvast, krasvast en roestvrij. De polyester wanden en plafondplaten van Glasbord beschikken over keurmerken HACCP – USDA/FSIS, ASTM, FM Approved en GreenGuard Gold. “Onze oplossingen voldoen aan de hoogste normen op het gebied van hygiëne, zodat u kunt voldoen aan de geldende voorschriften.” Meer informatie: HAPbv - Hygiënische Afbouw Projecten BV Tel. +31 (0)314-39 18 14 info@hapbv.nl www.hapbv.nl DÉ SPECIALIST IN HYGIËNISCHE BEDRIJFSRUIMTES Een door HAPbv ingerichte hygiënische bedrijfsruimte bij Het Vishuis HAPbv, gespecialiseerd in de afwerking van wanden, plafonds, kozijnen, deuren, vloeren en plinten, richt zich voornamelijk op ruimtes bij voedingsmiddelenfabrikanten en vlees- en visverwerkers waar strenge hygiëne-eisen gelden, zoals HACCP. “Voor renovatie, nieuwbouw of onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres”, stelt HAPbv

16 FISH&CO NR 4 2024 CONTROLE & INSPECTIE De engineers van Cretel zetten in op het ontwikkelen van duurzame oplossingen. De nieuwe centrifugaal droger biedt verschillende voordelen. Het is vooraleerst een zuinige en duurzame oplossing dankzij een minimaal energieverbruik ten opzichte van de huidige conventionele droog- technieken. Het gaat om een zelfreinigend systeem dankzij het doordachte hygiënisch ontwerp van de was- en droogtunnel en bijhorende leidingsystemen. De centrifugaal droger voorziet in een maximale waterrecuperatie en het systeem is inzetbaar in tal van sectoren en toepassingen. Frank Boels, Senior Account Manager Washing & Drying Systems, legt uit: “Dankzij deze brede waaier aan activiteiten geniet Cretel van synergiën binnen de groep. Zo zijn ook totaaloplossingen mogelijk, zoals de integratie en automatisatie van was- en drooginstallaties in de productieomgeving.” Robuustheid en betrouwbaarheid De industriële was- en drooginstallaties van Cretel worden gekenmerkt door hun robuustheid, betrouwbaarheid en uitmuntende was- en droogresultaten. Bovendien genieten de installaties een lange levensduur: performante wasmachines van 20 jaar en ouder zijn geen uitzondering. Meer informatie: Cretel by ATS Tel. +32 (0)9-376 95 95 info@cretel.com www.cretel.com Bij het verpakken van verse vis wordt regelmatig gebruik gemaakt van goudkarton; dit veroorzaakt een verstoring van de metaaldetector. Een oplossing hiervoor is de toepassing van X-ray-inspectie. “Dankzij Fortress Technology heeft u geen zorgen meer over contaminatie tijdens de verwerking. Wij integreren de metaaldetector of X-Ray machine in uw verwerkingslijn voor een laatste controle. Hiermee bent u verzekerd van een veilige productie”, aldus Jansen Techniek. Meedenken over juiste oplossing “Gaat uw voorkeur uit naar een uitwerpsysteem of toch liever een ‘band stop’? Bij Jansen Control Systems denken wij met u mee voor de juiste oplossing voor uw CRETEL CREËERT NIEUWE CENTRIFUGAAL DROGER VOOR DROGEN VAN KRATTEN METAALDETECTIE EN X-RAY CRUCIAAL VOOR VEILIGHEID IN DE VISVERWERKING Cretel by ATS is een Belgische producent van industriële was- en drooginstallaties. Het bedrijf, gevestigd in de haven van Gent, zet in op innovatie. Zo ontwikkelde Cretel een nieuwe centrifugaal droger voor het drogen van kratten om uitmuntende droogresultaten te bekomen met een minimum aan energieverbruik. In de voedingsindustrie is voedselveiligheid van het grootste belang. Metaaldetectie en X-Ray inspectie worden in de visverwerking nog weinig gebruikt. Deze systemen spelen een essentiële rol in de voedselveiligheid van uw product. Dankzij Fortress Technology hebben visverwerkers geen zorgen meer over contaminatie tijdens de verwerking. Jansen Control Systems is al jarenlang leverancier van Fortress Metaaldetectoren in Nederland en België. productielijn. Zo bewaakt u de kwaliteit van uw product. Wilt u meer weten? Kom met ons in contact via sales@jansencontrolsystems.nl. Velen gingen u voor! Lees hun ervaringen door de QR-code (in de advertentie verderop in deze uitgave) te scannen”, laat Jansen Techniek weten. Meer informatie: Jansen Control Systems Tel. +31 (0)341-353 829 info@jansencontrolsystems.nl www.jansentechniek.nl

klantspecifieke temperatuursensoren • klimaatkamers • kalibratiebaden handheld apparatuur isolators transmitters • regelaars • precisie meetapparatuur • precisie indicators • dauwpuntmeters • blokbaden infrarood temperatuursensoren • weerstandsmeetbruggen • optische temperatuur meetsystemen bezoek tempcontrol.nl voor ons volledige productportfolio Tel: 015 - 251 18 31 info@tempcontrol.nl tempcontrol.nl In de visverwerkende industrie is temperatuur van essentieel belang. Bij zowel de verwerking als de opslag van vis heeft de temperatuur een directe invloed op de kwaliteit van het product. Daarom is het volgens de HACCP-richtlijnen noodzakelijk om de temperatuur nauwkeurig te meten. Daarnaast kunnen temperatuurverschillen een negatieve impact hebben op het productieproces en de prestaties van de machines. Een goede controle en regulatie van de temperatuur is daarom cruciaal voor een efficiënt en veilig proces. Temperatuur meten conform HACCP Wij bieden een breed assortiment aan kwaliteitsinstrumentatie speciaal voor de voedingsmiddelen en visverwerkende industrie, zoals insteekthermometers, handheld instrumenten, waterdichte precisie temperatuurmeters en dataloggers van het merk Dostmann electronic. Temperatuursinvloeden meten op lange termijn Voor het bepalen van de houdbaarheid van voedingsmiddelen kan gebruik worden gemaakt van een klimaatkamer waarin het voedsel blootgesteld kan worden aan verschillende temperatuur- en vochtigheidscondities. Voedsel kan ook, voor meerdere maanden, aan een stabiele temperatuur en vochtigheid onderworpen worden om de lange termijn houdbaarheid te bepalen. Naast dit assortiment maken we ook temperatuursensoren op maat, desgewenst te leveren met een kalibratie. Neem contact met ons op voor een advies over de juiste temperatuursensor en apparatuur voor uw proces. Temperatuur is ons specialisme Dostmann electronic thermometers en dataloggers Kambič temperatuur- en klimaatkamers

18 FISH&CO NR 4 2024 HYGIËNE & VOEDSELVEILIGHEID De naam Numafa gaat al even mee in de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf ontwikkelt klantspecifiek industriële oplossingen voor hygiëne, zoals reinigingsmachines voor kratten, pallets, (dolav)containers en normwagens. Numafa heeft een hoofdkantoor in Heinenoord en een verkoopkantoor in de Verenigde Staten. “Ongeveer 88 procent van wat wij ontwikkelen, is bedoeld voor de export. De helft van onze machines gaat naar Amerika. Wij staan bekend om onze kwalitatief hoogwaardige en robuuste machines en blinken uit in levensduur. Onze machines zijn weliswaar ietsjes duurder, maar daar staat tegenover dat onze uit roestvrijstaal vervaardigde machines en wastunnels met gemak 25 jaar of langer meegaan. Op basis van de gewenste capaciteit komen we met een oplossing voor wassen en eventueel drogen”, vult Van der Veen aan. “Het spreekt voor zich dat al onze waslijnen en reinigingsmachines voldoen aan de strenge Europese hygiënenormen en HACCP-richtlijnen. Overigens hebben wij ook meerdere referenties in de automotive-sector, waar wij bijvoorbeeld reinigingsmachines leveren voor het reinigen van complete motorblokken. Het zegt iets over hoe grondig onze reinigingsmachines werken.” Iedereen bedienen Niet elke visverwerker, vleesfabrikant of foodproducent verwerkt zoveel kratten dat er een noodzaak bestaat voor een reinigingsmachine die 16 tot 24 uur per dag draait. Hoewel Numafa de bovenkant van de markt zal blijven bedienen met high-end reinigingsmachines (wastunnel) met een capaciteit die oploopt tot wel 6.000 kratten per uur, is de afgelopen jaren hard gewerkt aan nieuwe standaardoplossingen waarmee de volledige voedingsmiddelensector bediend kan worden. “Het proces bepaalt de oplossing en vanaf heden hebben we voor elk NUMAFA BIEDT NU OOK STANDAARDOPLOSSINGEN: ‘WE WILDEN NIET LANGER NEE VERKOPEN’ Numafa Cleaning & Automation ontwikkelt, fabriceert en levert al veertig jaar innovatieve industriële reinigingsoplossingen voor onder meer de vis- en seafoodverwerkende industrie. In navolging op de high-end reinigingsmachines voor kratten en pallets biedt het bedrijf uit Heinenoord voortaan ook standaardoplossingen. “Wij werkten voorheen altijd projectmatig, maar bieden vanaf nu ook standaard machines voor bedrijven die een reinigingsoplossing nodig hebben met een lagere capaciteit”, vertelt Marnick van der Veen, accountmanager CTO bij Numafa. proces een juiste oplossing. Onze nieuwe standaard krattenwasser, palletwasser en containerwasser zijn ontwikkeld voor lagere capaciteitsvraagstukken. Onze machines zijn prijstechnisch interessant voor visverwerkers die dagelijks minder wassen maar wel een geautomatiseerde oplossing wensen voor hun reiniging”, verduidelijkt Van der Veen. “Wij wilden niet langer nee verkopen en zijn dus aan het innoveren geslagen.” Schubben, vetten, inktresten, zoute omstandigheden en een korte logistieke cyclus met betrekking tot de inname en uitgifte van nestbare kratten en deksels vragen om een betrouwbaar wassysteem dat voldoet aan strenge hygiënenormen. De reinigingssystemen van Numafa zijn daarom voorzien van een optimale filtratie voor het filteren van schubben, een hogedruksproeisysteem voor het verwijderen van inkt, de juiste wasparameters voor het verwijderen van vet en een RVS-316 uitvoering voor het werken in zoute omgevingen. “De nieuwe, compacte machines zorgen er voor dat we nu low-end en high-end reinigingsmachines kunnen bieden en dus iedereen kunnen bedienen. Maar altijd met de hoge kwaliteit die producenten van ons gewend zijn. Achter de schermen zijn we overigens ook drukdoende met de ontwikkelingen van reinigingsoplossingen voor het middensegment.” De visindustrie heeft vaak te maken met vervuilde producten. Het reinigen van schubben, botrestjes, vet en bloed volgens de strenge geldende hygiënevoorschriften vraagt om een gespecialiseerde oplossing, weet Van der Veen. “Onze systemen reinigen en drogen onder andere E1-, E2- en E3-euronormbakken, 200 en 300 liter normwagens plus dolav containers. Bedrijven die 400 kratten per uur verwerken, konden wij voorheen niet voorzien van een goede oplossing. ▲ In navolging op de high-end reinigingsmachines voor kratten en pallets biedt Numafa voortaan ook standaardoplossingen ONZE MACHINES ZIJN PRIJSTECHNISCH INTERESSANT VOOR VISVERWERKERS DIE DAGELIJKS MINDER WASSEN MAAR WEL EEN GEAUTOMATISEERDE OPLOSSING WENSEN VOOR HUN REINIGING

FISH&CO NR 4 2024 19 Nu hebben wij een mooie standalone oplossing in een prijscategorie die concurrerend is met de andere merken die beschikbaar zijn op de markt.” Meest gebruikte oplossingen De meest gebruikte reinigingsmachines bij fabrikanten van vis- en seafoodproducten zijn doorgaans de krattenwassers. Binnen deze reeks heeft Numafa nu een nieuwe uitvoering gelanceerd: De Eco Clean Master Go (ECM Go). “De ECM Go Reinigt tot 400 kratten per uur. Het is een gestandaardiseerde oplossing met enkele optionele losse componenten.” De kratten worden op een duurzame manier automatisch en hygiënisch gereinigd. Onze innovatieve oplossingen zijn energiezuinig en verlagen de operationele kosten. Er zijn altijd extra componenten mogelijk, zoals ontnesters voor het onstapelen van de kratten. De krattenwasser hebben we ook beschikbaar in een verticale uitvoering voor bedrijven die weinig ruimte hebben maar toch de behoefte hebben aan een geautomatiseerde reinigingsoplossing.” Voor een optimale hygiëne in het productieproces voorziet Numafa tevens in semi- en volautomatische containerwassers voor het reinigen van normwagens. “Onze nieuwe containerwasser CWM Go (dit staat voor Container Washing Machine Go) is een compacte containerwasser die speciaal is ontworpen om normwagens en dolav containers te reinigen door middel van een uitwisselbare productdrager. De containers rijd je op vloerniveau in de wasser en is eenvoudig in gebruik”, vervolgt Van der Veen. “Voor losse onderdelen hebben we een vaatwasser voor de voedingsmiddelenindustrie in verschillende modellen en afmetingen. Deze vaatwasser kan ingezet worden voor messen of losse bakjes of platen.” Gebruiksvriendelijk Wat zowel de grote wastunnels als de standalone-oplossingen van Numafa gemeen hebben, is de robuustheid van de machine en gebruiksvriendelijkheid. “Alles is zo ontwikkeld dat iedereen er mee kan werken. Er kan weinig misgaan. Neem bijvoorbeeld de sproeiers. Die worden er vaak afgehaald als ze niet meer werken, vervolgt doorgeprikt en dan er opnieuw opgezet. Niet zelden verkeerd om, waardoor de reiniging onvoldoende wordt en de slijtage toeneemt. Wij hebben er juist voor gekozen om de nozzles (sproeiers) vast te lassen aan de buis. Het proces is de basis en dat mag niet stil komen te staan”, legt Van der Veen uit. “Onze reinigingsmachines gaan aan de zijkant open en zijn gemakkelijk toegankelijk als spare parts vervangen moeten worden. Niemand is gebaat bij stilstand. Dat is vaak ook de reden dat wij spare parts-kits aanbieden. Als er dan een storing optreedt, dan hoeven onze monteurs alleen maar uit te rijden en het betreffende onderdeel te vervangen.” Drogen en energie besparen Numafa biedt verschillende droogopties die de gewassen productdragers perfect droog- en klaarmaken voor hergebruik. Van der Veen legt uit: “Of het nu gaat om kratten, bakplaten of hamvormen. Binnen de visindustrie wordt meestal gekozen voor een afblaastunnel, waarbij een krat een bepaald droogtepercentage heeft. De meeste klanten volstaan met een beetje restvocht, omdat de krat maar zelden direct terug in de productie gaat. Bij elk automatiseringsvraagstuk gaat het erom hoe we zo efficiënt mogelijk kunnen opereren. Op dat vlak denken wij graag mee met de klant en voeren we vooraf de nodige droogtests uit met de kratten van de klant zelf.” Hij besluit: “We geven altijd een energieberekening af. Er zijn namelijk meerdere oplossingen te bedenken, waarbij bijvoorbeeld dampafzuiging en hitte gerecycled kunnen worden. Hetzelfde gebeurt met het water. Dat circuleert in de wasser, komt altijd terug in de tank en het vuil blijft achter in het filter. Alleen het naspoelen gebeurt met vers water. Producenten willen graag milieuvriendelijk en kosteneffectief opereren. Wij beschikken over veel expertise en kunnen dus ook op het gebied van duurzaamheid, hergebruik van warmte en water heel gericht adviseren en de kosten zo laag mogelijk houden.” Meer informatie: Numafa Cleaning & Automation Tel. +31 (0)186-650 850 info@numafa.com www.numafa.com

Het Weerijs 2 8253 PP Dronten +31 (0)321 - 386 600 verkoop@letsbv.nl Totaalleverancier van reinigingssystemen voor de voedselverwerkende industrie Vervaardiging in eigen werkplaats, maatwerk mogelijk Betrouwbaar LETS bv Your professional partner in cleaningsystems Besparen door automatisering!

FISH&CO NR 4 2024 21 CONTROLE & INSPECTIE In landen waar vis een hoofdbestanddeel is, zijn visgraten één van de meest voorkomende vreemde ‘voorwerpen’ die met voedsel worden geconsumeerd. Het detecteren van deze graten tijdens de productie van visfilet wordt traditioneel uitgevoerd door handmatige selectie en dus menselijk inzicht. Deze handmatige aanpak kan echter leiden tot onnauwkeurige resultaten en verkeerde classificaties. Efficiënte detectie van graten tijdens het kwaliteitscontroleproces is cruciaal om dit probleem te voorkomen. Om dit aan te pakken, is geautomatiseerde röntgenmachinevisietechnologie ontwikkeld om visgraten in filets met grotere nauwkeurigheid en betrouwbaarheid te detecteren. Kracht van röntgeninspectie Röntgeninspectie kan handmatig of met behulp van geautomatiseerde systemen worden uitgevoerd. Hoewel mensen soms beter presteren dan machines in specifieke taken, zijn ze langzamer, vatbaarder voor vermoeidheid en hebben ze frequente pauzes nodig. Bovendien moeten menselijke inspecties 100% van de producten bestrijken om de voedselveiligheid van de consument te garanderen, wat leidt tot aanzienlijke redundantie en zowel kosten als tijd verhoogt. Geautomatiseerde systemen bieden daarentegen objectieve, consistente resultaten bij elke test, wat een indrukwekkend alternatief biedt voor handmatige röntgeninspecties. In feite zijn geautomatiseerde systemen ontworpen om veel nauwkeuriger en efficiënter te zijn, terwijl menselijke inspecteurs slechts ongeveer 80% effectief zijn. De geautomatiseerde oplossingen van Xavis maken deze arbeidsintensieve, vervelende en soms gevaarlijke taken beter beheersbaar, met name in toepassingen voor voedselveiligheid. Wereldleider in röntgeninspectie Xavis, een gespecialiseerde fabrikant van röntgenapparatuur, loopt voorop in deze innovatie. Het bedrijf biedt een breed scala aan röntgeninspectiesystemen, waaronder oplossingen voor het detecteren van vreemde voorwerpen in REVOLUTIE IN VISGRAATDETECTIE MET XAVIS X-RAY Met zijn geavanceerde röntgenbotinspectiesysteem transformeert Xavis de manier waarop visgraten in filets worden gedetecteerd, waardoor fouten worden verminderd en de veiligheidsnormen worden verbeterd. Het nieuwe X-Ray Inspection System van het merk Xavis - dat in de Benelux wordt gedistribueerd door IB Food-Machines - slaagt er niet alleen in om visgraten te detecteren, maar is eveneens effectief bij het detecteren van vreemde materialen, zoals kreeftschalen en dunne botten in koningskrabpoten. voedselproducten. Xavis blinkt niet alleen uit in het detecteren van visgraten, maar de apparatuur is ook zeer effectief voor het detecteren van botten in gevogelte, waardoor kippenbotinspectie een ander belangrijk product in het assortiment is. Naast voedselinspectie produceert Xavis röntgeninspectiemachines voor halfgeleiders, batterijen en verschillende industriële toepassingen. Met meer dan 20 jaar ervaring en een toegewijd R&D-centrum heeft Xavis zichzelf gevestigd als een belangrijke speler in de industrie. De producten worden geëxporteerd naar meer dan veertig landen en het bedrijf is genoteerd op de Koreaanse beurs. Impact op visgraatinspectie Xavis heeft een aanzienlijke impact gehad op de visgraatinspectie-industrie. In een markt die ooit werd gedomineerd door één bedrijf, heeft Xavis een nieuwe wereldwijde maatstaf gezet voor detectiemogelijkheden met zijn eersteklas 0,4 mm graatdetectiesysteem. Deze prestatie heeft brede erkenning gekregen en blijft de standaard in de industrie verhogen. Naast het detecteren van graatjes in vis, zijn de geavanceerde inspectiesystemen van Xavis ook in staat om meer uitdagende vreemde materialen te detecteren, zoals kreeft- en koningskrabschalen, evenals de dunne botten in koningskrabpoten. Deze veelzijdigheid maakt Xavis-apparatuur essentieel voor een breed scala aan behoeften op het gebied van zeevruchtenverwerking. Toonaangevende visverwerkende bedrijven, zoals RFC en Norebo Group, twee van ‘s werelds grootste visfabrikanten, hebben de graatinspectiemachines van Xavis omarmd. Deze bedrijven gebruiken niet alleen consequent de apparatuur van Xavis, maar breiden ook hun productielijnen uit met meer installaties, wat de betrouwbaarheid en effectiviteit van de technologie van Xavis onderstreept. Meer informatie: IB Food-Machines Tel. +31 (0)85-06 60 247 | info@food-machines.com | www.food-machines.com Toonaangevende visverwerkende bedrijven, zoals RFC en Norebo Group, hebben de graatinspectiemachines van Xavis omarmd

22 FISH&CO NR 4 2024 Dat veel toonaangevende producten in vis- en vleesverwerkende industrie in zee zijn gegaan met het relatief jonge bedrijf zegt veel over de hoogwaardige oplossingen die het bedrijf aandraagt. Paul: “Visverwerkers zijn vaak verbaasd over de mogelijkheden en de kosten die zij kunnen besparen door te kiezen voor een oplossing van ons, maar achteraf enorm blij dat ze uiteindelijk die keuze hebben gemaakt.” Specialismen komen samen De grote kracht van IVS Industrial Vacuum Systems is dat twee specialismen samenkomen. “We kunnen onze techniek specifiek toepassen, naargelang de gewenste oplossing. Wij hebben geen standaardmachines. Als een producent met een transportprobleem kampt, dan komen wij met de juiste oplossing. Wij MACHINES, PRODUCTIELIJNEN & AUTOMATISERING ‘WE GAAN MET ONZE VACUÜMSYSTEMEN EEN STAP VERDER DAN WAT MEN GEWEND IS’ IVS Industrial Vacuum Systems ontwerpt, maakt en test pasklare vacuümsystemen voor transport, verpakken, ontluchten en koelen. Elke oplossing wordt door het bedrijf ontwikkeld op basis van wat er op locatie nodig is. “Wij zijn échte vakidioten die geen probleem uit de weg gaan. We gaan een stap verder dan wat ze gewend waren in visindustrie. Product, temperatuur, capaciteit en klanteisen zijn bepalend voor welk vacuümsysteem wij adviseren”, vertellen de co-founders Raimond van der Meer en Alexander van Boven en business development manager Paul Lemstra van IVS Industrial Vacuum Systems. vertegenwoordigen niet één merk, maar kijken juist naar welke producten op de markt beschikbaar en het meest toepasbaar zijn voor een probleem dat er speelt”, zegt Alexander. Paul vult aan: “Wij ervaren dat klanten het prettig vinden dat wij hun proces begrijpen. Zo wordt vacuüm transport ingezet bij kabeljauwkoppen van 3 kilo maar ook bij kleine kippenlevertjes en alles wat daar tussenin zit. Elk product kent zijn eigen moeilijkheden. Samen met klanten testen we net zolang totdat de kwaliteit helemaal naar wens is.” Raimond: “Of het nu om losse producten of massa gaat, zwaar of kwetsbaar, wij kunnen de tools inbouwen om het vacuümtransport optimaal te laten verlopen.” Vacuümtransport IVS Industrial Vacuum Systems biedt verschillende diensten, zoals (intern) transport van rest- en eindproducten. “Lengte, gewicht, capaciteit/snelheid en de structuur van een visproduct bepalen onze keuze voor de pomptechniek. Veel producenten hebben een transportsysteem op basis van kostbare perslucht. Maar transport met vacuüm is vele malen efficiënter. Verminderd energieverbruik en lagere onderhoudskosten leveren een aanzienlijke kostenbesparing op”, legt Raimond uit. “Voor het intern transporteren van rest- en eindproducten van de ene naar de andere locatie binnen uw visverwerkingsfabriek, bieden wij een vacuüm-oplossing. Hierbij is de juiste pomptechniek zeer belangrijk en deze selecteren wij dan ook samen met u. Transport met vacuüm is namelijk afhankelijk van verschillende zaken. Hierbij kunt u denken aan het zuigvermogen, maar ook aan het formaat van het te transporteren visproduct. Dat gebeurt op een hygiënischere en Adri & Zoon op Yerseke heeft voor het vacuümtransport voor hun productielijn gekozen voor een oplossing van IVS Industrial Vacuum Systems

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4