MEAT&CO nr1 2019 Online

m e a t & c o n r 1 2 0 1 9 40 B r a n c e n i e u w s In het bedrijfsgebouw worden diverse ruimten gerealiseerd waaronder een vriescel van 3.900m², een koelcel van 1.900m², opslagruimten voor droge kruidenierswaren en een gekoelde multifunctionele expeditie. Het gebouw wordt daarnaast voorzien van kantoorruimten, de benodigde werkruimten en overige ruimten ten dienste van het bedrijfsproces. Aan de voorzijde worden twee laadkuilen gerealiseerd met 30 docks voor laden en lossen. BREEAM De moderne nieuwbouw voor Sligro wordt voorzien van de nieuwste duurzame technieken. Het gebouw wordt gasloos gerealiseerd. Verwarming vind plaats door middel van restwarmte uit de koel- en vriesinstallatie. In combinatie met vele andere duurzame toepassingen en bouwmethodes wordt gestreefd naar het behalen van een BREEAM Outstanding certificering. Het nieuwe distributiecentrum voor Sligro wordt in juni opgeleverd. Meer informatie: Aan de Stegge Twello Tel. +31 (0)571-277331 www.adst.nl “Daarom gaan we in het najaar tijdens ons jaarlijkse seminar de nadruk leggen op de hybride producten, sinds de begin jaren 2000 steeds actueler, maar nooit succesvol in de zin van acceptatie door de consument. Het is dan ook geen vlees en geen vegetarisch maar beide. Wij geloven erin! Dit onder de titel the clash of the hybrids”, aldus Philip Schippers van Meattech. “In de eerste bijeenkomst van 2019 zoeken we de technologie op door te kijken naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van de microcutters.” Kennisverrijking, inzichten in nieuwe ontwikkelingen, visies en netwerken blijven de belangrijkste pijlers van Meattech. INSPIREREND Verder wil Meattech dit jaar ook nog in de keuken kijken van een andere branche in Nederland. In de loop van de jaren is dit een vast thema geworden en geeft dit veel inspiratie naar leden. Een bezoek aan een ambachtelijke brouwer of een specialiteiten- kaasproducent is een voorbeeld van branches die Meattech in eerdere jaren bezocht heeft. Dit geeft vooral inzicht in hun wereld van ontwikkeling, marktbenadering en innovatie en levert vaak nieuwe inzichten op. Philip: “2019 wordt wederom een vol jaar met allerlei inspirerende bijeenkomsten voor onze leden. En als Meattech zijn we nog steeds bezig om het programma te verfijnen en te verbeteren. Het jaarprogramma is even dynamisch als de markt en soms niet ver vooruit te plannen.” Kijk voor meer informatie over het programma en de stand van zaken op www.meattech.nl AAN DE STEGGE TWELLO IS GESTART MET DE REALISATIE VAN EEN BEZORGSERVICE-DISTRIBUTIECENTRUM VOOR SLIGRO. DE NIEUWBOUW OP BEDRIJVENPARK A1 IN DEVENTER ZAL RUIM 20.000 VIERKANTE METER GAAN BESLAAN. DE OPENING STAAT STAAT GEPLAND VOOR KOMENDE ZOMER. 2019 WORDT WEDEROM EEN INTERESSANT JAAR VOOR MEATTECH. MET ALLERLEI ONTWIKKELINGEN IN DE BRANCHE DIE STEEDS MEER LEIDEN TOT VERNIEUWDE INZICHTEN. DE STRIJD OM DE PROTEÏNEN IS ZEER ACTUEEL EN MET DE STERKE OPKOMST EN SPECIALISATIE VAN VEGETARISCH DOOR BEDRIJVEN IS DIT EEN ACTUEEL THEMA VOOR DE KOMENDE JAREN. MEDE DOOR DE SUCCESSEN VAN DE DIVERSE NEDERLANDSE BEDRIJVEN IN DE HUIDIGE MARKT. AAN DE STEGGE BOUWT NIEUW DISTRIBUTIECENTRUM SLIGRO NAAST A1 BIJ DEVENTER MEATTECH 2019: KENNISVERRIJKING EN INSPIREREN De nieuwbouwlocatie van Sligro op bedrij- venpark A1 in Deventer.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4