Meat&Co Nr1-2021 Online Editie

m e a t & c o n r 1 2 0 2 1 33 D i e p v r i e s m e t h o d e Diepvriesvoeding die smaakt als vers. Dat is iets wat tot voorheen als onmogelijk werd beschouwd. De AEF-apparatuur genereert akoestische golven waardoor de vorming van ijskristallen wordt voorkomen. “Dit is een van de meest significante verschillen met het conventionele vriesproces, en zorgt ervoor dat de structuur, smaak, textuur, kleur en voedingswaarden van het product behouden blijven”, legt Bogte uit. LANGERE HOUDBAARHEID AEF ingevroren producten hebben een tot wel twee keer zo lange houdbaarheid in vergelijking met producten die zijn ingevroren op de conventionele wijze. Dit betekent dat seizoen producten voor een langere periode in het jaar vers beschikbaar zijn. AEF-APPARATUUR Vriezers met AEF-apparatuur zijn los verkrijgbaar en kunnen in bestaande vriesunits worden geïnstalleerd zodat het productieschema niet gewijzigd hoeft te worden. Meer informatie: Acoustic Extra Freezing Tel. +31 (0)6-5040 4450 | jelle@acousticfreezing.nl | www.acousticfreezing.nl ACOUSTIC EXTRA FREEZING (AEF) IS DE EERSTE TECHNOLOGIE DIE ZICH RICHT OP HET INVRIEZEN VAN VOEDINGSMIDDELEN IN PLAATS VAN OP HET PRODUCEREN VAN KOU. DEZE INNOVATIEVE VRIESTECHNIEK IS GEBASEERD OP HET PRODUCEREN VAN AKOESTISCHE GOLVEN DIE DE GROEI VAN IJSKRISTALLEN VOORKOMEN. “WIJ ZIJN BEGONNEN MET EEN DIEPVRIESMETHODE VOOR DE BENELUX WAARMEE OOK HELE GOEDE RESULTATEN VOOR VLEES ZIJN TE BEHALEN”, ALDUS MARK BOGTE VAN AEF. ‘Met deze diepvriesmethode ZIJN OOK GOEDE RESULTATEN TE BEHALEN VOOR VLEES’

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4