Meat&Co nr1-2023 Online

MEAT&CO NR 1 2023 30 BRANCHENIEUWS ‘Responsibility’, oftewel verantwoordelijkheid, geeft een duidelijk signaal af aan de hele voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Natuurlijk zijn kostenbesparingen een krachtige motivator voor bedrijven, maar de factor van compatibiliteit met het milieu en klimaat speelt een belangrijke rol in een industrie die niet gericht is op succes op korte termijn, maar holistisch en duurzaam handelt. Het hoofdthema wordt opgepikt door de exposanten en komt ook terug in het congres- en evenementenprogramma. “De voedingsmiddelenindustrie is in veel opzichten systeemrelevant”, zegt Matthias Schlueter, directeur van Anuga FoodTec. “Het rekent daarbij op de innovatiekracht van haar leveranciers en vraagt zelf voortdurend naar oplossingen en nieuwe ideeën om haar producten en processen aan te passen aan de huidige eisen. De toeleveringsindustrie stelt zichzelf ook hoge doelen om aan haar verantwoordelijkheden te voldoen”, legt Schlueter uit. “Anuga FoodTec zal dit laten zien, bespreken en samen met alle betrokkenen verder ontwikkelen.” Meer informatie via www.anugafoodtec.de De bedrijven zien kansrijke mogelijkheden om gezamenlijk de benodigde ontwikkeling bij Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. B.V. vorm te geven. Sterke inzet van beide aandeelhouders zal bijdragen aan het investeringsvermogen en leiden tot synergievoordelen. RIJKE FAMILIEGESCHIEDENIS Exportslachterij J. Gosschalk en Zn B.V. uit Epe verwerkt rund- en varkensvlees en heeft over 2022 een omzet van 200 miljoen euro gerealiseerd. Het bedrijf heeft een rijke familiegeschiedenis welke aansluit bij de VanDrie Group. De VanDrie Group produceert kalfs- en rundvlees, (kalver)voeders en zuivelgrondstoffen. Met een omzet van 2,75 miljard euro biedt het bedrijf werkgelegenheid aan ongeveer 2.600 personen. “Beide ondernemingen zien uit naar een succesvolle samenwerking en integratie op basis van dezelfde familiewaarden en een gedeelde visie op de markt”, laten beide bedrijven in een gezamenlijke persverklaring weten. Meer informatie via www.vandriegroup.com/nl/ HOOFDTHEMA VAN DE VOLGENDE ANUGA FOODTEC, DIE VAN 19 TOT EN MET 22 MAART 2024 PLAATSVINDT IN KÖLN MESSE, IS ‘RESPONSIBILITY’. DE LEVERANCIERS VAN DE VOEDINGSMIDDELEN- EN DRANKENINDUSTRIE ZETTEN ZICH IN VOOR MILIEUKWESTIES EN HET BEHOUD VAN HULPBRONNEN EN ZULLEN HUN ‘VERANTWOORDELIJKHEID’ DEMONSTREREN OP INTERNATIONALE VAKBEURS. “DE FOODSECTOR REKENT OP DE INNOVATIEKRACHT VAN LEVERANCIERS EN VRAAGT ZELF VOORTDUREND NAAR OPLOSSINGEN EN NIEUWE IDEEËN OM HAAR PRODUCTEN EN PROCESSEN AAN TE PASSEN AAN DE HUIDIGE EISEN”, STELT DIRECTEUR MATTHIAS SCHLUETER VAN ANUGA FOODTEC. DE VANDRIE GROUP HEEFT EEN MEERDERHEIDSBELANG GENOMEN IN EXPORTSLACHTERIJ J. GOSSCHALK EN ZN. B.V. EEN INTENTIEVERKLARING VOOR EEN OVERNAME (MEERDERHEIDSBELANG) WERD BEGIN DIT JAAR ONDERTEKEND. DE AFSPRAAK TUSSEN BEIDE FAMILIEBEDRIJVEN ZAL NADER WORDEN UITGEWERKT EN VEREIST GOEDKEURING VAN DE AUTORITEIT CONSUMENT EN MARKT (ACM). ‘RESPONSIBILITY’ IS THEMA VAN ANUGA FOODTEC 2024 VANDRIE GROUP HEEFT J. GOSSCHALK EN ZN. OVERGENOMEN Stand van Seydelmann bij de laatste editie van Anuga Food Tec

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4