Meat&Co nr1-2023 Online

MEAT&CO NR 1 2023 4 INHOUD P. 10 Interview Bianca Deetman De afgelopen maanden hebbenValleiVarken, Agrifirm en Climate Neutral Group gewerkt aan een innovatief concept binnen de Nederlandse voedingsmiddelensector: klimaatneutraal gecertificeerd varkensvlees. “Door varkens ander voer te geven én op het boerenerf te investeren in duurzaamheidsmaatregelen, verlagen we de footprint van ons varkensvlees met minimaal 25% ten opzichte van 2018”, vertelt Bianca Deetman van Vallei Varken. P. 15 Subcover Handtmann Benelux Met ingang van 1 februari 2023 dragen Verbufa en Moulin-Debaillie (de agent voor Verbufa in België en Luxemburg) de naam Handtmann Benelux. Het is de volgende stap in de integratie van beide bedrijven in de Handtmann Group. “Met de naamswijziging kunnen we onze positie in de Benelux verder versterken en zullen we nog beter in staat zijn om totaaloplossingen aan te bieden aan onze klanten”, vertelt algemeen directeur Marc Fortuin. P. 18 Casestudy: K+G Wetter Net over de grens bij Kerkrade produceren meesterslager Hans Lowis, zijn zoon Niklas en hun medewerkers verschillende worstsoorten en vleesspecialiteiten volgens traditioneel recept. Het productieproces wordt ondersteund door machines die ook door industriële bedrijven worden gebruikt: de VCM 360 en MWW 160 van K+G Wetter. P. 22 Coverstory BEMA Een succesvolle, strategische samenwerking tussen verschillende verpakkingsbedrijven met ieder hun eigen specialisme; dat is Bema Packaging Group. Onze redactie sprak met Bernd Pröpper van Bema en Michel Brander van vacuümverpakkingsspecialist Vervo. Zij vertellen over de laatste ontwikkelingen bij de bedrijven en de waardevolle krachtenbundelingen. 10 15 18 22

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4