Meat&Co nr 1 2024

14 MEAT&CO NR 1 2024 BRANCHENIEUWS FAMILIEBEDRIJF COLUBRIS CLEANTECH VIERT 40-JARIG JUBILEUM Op 3 januari 1984 richtte Van den Hurk machine- en constructiebedrijf Redes op in Winterswijk. Na een aantal jaren veranderde de naam in Redox en werd het fundament gelegd voor de nieuwe koers van het bedrijf, gericht op Water en Recycling. Verdere groei werd versneld door de overname van verschillende bedrijven, waaronder K-Pack uit Amersfoort en Ingenieursbureau Schneider uit Terborg. In 2018 kwamen de diverse bedrijfstakken samen in één bedrijf: Colubris Cleantech. Naast Water en Afval ging het bedrijf zich bovendien richten op technologieën voor het verwaarden van plantaardige reststromen. Frank Tillmann, CEO sinds 2018, legt uit: “We zullen dit jaar ook aandacht geven aan diverse activiteiten om het jubileumjaar te vieren. Verder zijn we ontzettend dankbaar voor de klanten, partners en toegewijde teamleden die een essentiële rol hebben gespeeld in het succes en de expansie van Colubris Cleantech gedurende de afgelopen 40 jaar. We blijven ons ook de komende 40 jaar samen inzetten voor onze missie om bij te dragen aan een circulaire wereldeconomie, door onze unieke expertise te bundelen en zo de beste oplossingen voor onze klanten te bieden.’’ Vleesindustrie Colubris Cleantech biedt voor de vleesverwerkende industrie een hele reeks betaalbare endof-pipe afvalwaterbehandelingssystemen aan. Vlees- en pluimveeverwerkingsbedrijven genereren een mix van verschillende afvalwaters. De meeste installaties behandelen het resulterende mengsel, ervan uitgaande dat een gecombineerde end-of-pipebehandeling zal resulteren in de laagste totale investeringskosten. Deze hypothese is in het algemeen waar wanneer de grenzen voor openbare afvoerriool moeten worden bereikt. Voor deze gevallen bieden wij een hele reeks betaalbare end-of-pipe afvalwaterbehandelingssystemen aan. Wanneer echter oppervlaktewaterontladingsgrenzen moeten worden bereikt of lage behandelingskosten per m3/gallon gewenst zijn, kan het kosteneffectiever zijn om specifieke voorbehandelingssystemen voor verschillende proceswaterstromen te installeren. Meer informatie: Colubris Cleantech | Tel. +31 (0)543-55 13 70 info@colubriscleantech.com | www.colubriscleantech.com Familiebedrijf Colubris Cleantech bestaat veertig jaar. Het door Gertie van den Hurk opgerichte machine- en constructiebedrijf is in vier decennia uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevende organisatie, gespecialiseerd in scheidings- en zuiveringstechnologieën. Deze toepassingen worden ook ingezet in de vleesverwerkende industrie en vissector. GÉÉN IJSKRISTALLISATIE MEER IN HET INVRIESPROCES Wat akoestisch invriezen onderscheidt, is het behoud van de oorspronkelijke kwaliteit, structuur en kleur van voedingsproducten. In tegenstelling tot conventionele invriesmethoden blijft de kwaliteit van versheid volledig behouden en is er weinig tot géén vochtverlies, zelfs niet na langdurige opslag. Dit komt de wereldwijde voedselverspilling ten goede. Wetenschappelijke studies bevestigen de uitzonderlijke resultaten. Klantspecifiek Ontdek de verscheidenheid aan vriezers: van een klein model geschikt voor horeca en catering tot grote magnum containers voor het invriezen van grote capaciteiten geschikt voor fabrikanten. De vriezers worden klant specifiek gemaakt. Daarnaast biedt Acoustic Freezing ook de mogelijkheid om deze innovatieve techniek toe te passen op bestaande vriesinstallaties. “Kies voor akoestisch invriezen en voedselbehoud, waarmee producenten kunnen uitblinken in de competitieve markt door de perfecte balans te bieden tussen langdurige houdbaarheid en uitmuntende productkwaliteit: vers bewaard, smaakvol geserveerd.” Meer informatie: Acoustic Freezing | Tel. +31 (0)615-092 038 sales@advancedfreezers.nl | www.acousticfreezing.nl Acoustic Freezing biedt een innovatieve oplossing voor de voedingsmiddelenindustrie, gebaseerd op akoestische golven. Akoestisch vriezen voorkomt de beschadigende ijskristallisatie aan celwanden of eiwitten tijdens het invriesproces. “Hierdoor kunnen uw producten langer worden bewaard dan in een conventionele vriescel”, zegt commercial director Egbert Roerink van Acoustic Freezing.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4