Meat&Co nr 1 2024

8 MEAT&CO NR 1 2024 BRANCHENIEUWS ‘MADE IN HOLLAND: DAAR GAAN WE HELEMAAL NIETS AAN VERANDEREN’ Erik en Mark werken al jarenlang samen. Zij hebben in eerdere functies veel ervaring opgedaan in de machinebouw en de voedingsmiddelenindustrie en zijn bekend geraakt met het werken met en de werving van technisch personeel. Erik: “Het is altijd een droom van ons geweest om zelf machines te mogen creëren. Van het bekijken naar de mogelijkheden voor de klant en de eerste ontwerpen op papier, tot uiteindelijk een goedwerkende machine waar niet alleen wijzelf maar ook de klant trots op kan zijn. Dat is wat ons allebei trekt in de machinebouw. Dus toen deze kans op ons pad kwam hebben wij die uiteraard met beide handen aangegrepen.” ‘Beter en slimmer aanpakken De eerste paar maanden van kennismaking met klanten en medewerkers en het eigen maken van de machines zijn voorbij en bevielen erg goed. “We zitten nu helemaal op onze plek”, zegt Mark. “Ik ken Zomerdam al een lange tijd. Het is een prachtig bedrijf dat al sinds de oprichting uitblinkt in het bieden van innovatieve en flexibele oplossingen en service aan klanten.” Erik besluit: “Natuurlijk willen we de dingen, waar mogelijk, nog beter en slimmer aanpakken. Bovendien zijn we nog volop bezig met nieuwe ontwikkelingen. Klanten en medewerkers staan daarbij altijd centraal. De lijntjes moeten kort blijven. Techniek is mensenwerk, zo vinden wij.” Meer informatie: Zomerdam Produktidentificatie | Tel. +31 (0)486-42 09 80 info@zomerdam.nl | www.zomerdam.nl Zomerdam Produktidentificatie is overgedragen aan twee nieuwe eigenaren: Erik Eck (53) en Mark Selten (39). Zij nemen het stokje over van Lute Aarsse, die het bedrijf in 1996 oprichtte en het ontwikkelde tot bekende spelers op het gebied van etiketteer- en inspectiesystemen. “We maken de machines in eigen huis: Made in Holland. Daar gaan we helemaal niets aan veranderen”, zegt Mark. IFFA OMARMT ‘NIEUWE PROTEÏNEN’ EN VERFIJNT BEURSCONCEPT VOOR 2025 Het IFFA-concept is herzien. Door nieuwe proteïnen te omarmen, wil de beursorganisatie het signaal afgeven klaar te zijn voor de toekomst. Johannes Schmid-Wiedersheim, directeur van IFFA, legt uit: “De afgelopen maanden hebben we samen met onze branchepartners veel nieuwe ideeën ontwikkeld. De belangrijkste speerpunten hebben betrekking op een aangepast beursconcept en een aparte tentoonstellingsruimte voor het thema Nieuwe Eiwitten. Het motto van IFFA 2025 is ‘Rethinking Meat and Proteins’ en dat is precies de visie: samenwerken om de voedselproductie slimmer en duurzamer te maken.” Nieuwe halindeling Het hart van IFFA, waar processing- en automatiseringsoplossingen worden gepresenteerd,is nog steeds te vinden in de hallen 8, 9 en 12.0. Exposanten uit de sectoren verpakkingen, robotica en automatisering zullen voor het eerst gecentraliseerd zijn in hal 12.1. In hal 11.0 wordt een nieuwe ruimte ingericht, New Proteins. Naast leveranciers van de betreffende ingrediënten zijn hier machines en systemen voor eiwitextractie, texturering en fermentatie en voor de productie van kweekvlees te zien. Het beursprogramma wordt aangevuld met relevante instellingen uit de onderzoekswereld, startups en experts die inzicht geven in de status quo op het gebied van nieuwe eiwitten. Een halniveau daarboven, in hal 11.1, presenteren leveranciers van ingrediënten, specerijen, additieven en darmen hun innovaties. Kijk voor meer informatie op www.iffa.de Achter de schermen is Messe Frankfurt, organisator van de vakbeurs IFFA, drukdoende met de voorbereidingen op een volgende editie, die van 3 tot en met 8 mei 2025 zal plaatsvinden in de Duitse stad Frankfurt am Main. De beursorganisatie verfijnt het beursconcept en zal ook uitgebreid plaats bieden aan nieuwe proteïnen. Thema van IFFA 2025 wordt ‘Rethinking Meat and Proteins’. Erik Eck (links) en Mark Selten zijn de nieuwe eigenaren

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4