16 MEAT&CO NR 1 2025 CASESTUDY: ULMA PACKAGING BIJ ELINGS MEAT PRODUCTS Victor Elings is de tweede generatie in het familiebedrijf. De door zijn vader opgerichte Gelderse vleesverwerker begon in 1987 letterlijk met het slachten van één koe, bedoeld voor twee slagerijen. Inmiddels worden circa 400 runderen per week verwerkt in de ultramoderne productiefaciliteit van Elings Meat Products in Andelst. “Ik ben een MKB-bedrijf dat op semi-industriële wijze een ambachtelijk topproduct maakt. Daarvoor werken we uitsluitend met runderen met Franse genetica, vanwege de kwaliteit en het feit dat deze dieren zelfstandig kunnen kalveren. Daar doen we geen concessies aan. We werken daarom al tientallen jaren samen met dezelfde ketenpartners”, benadrukt hij. “Zo kopen we in bij zelfstandige veehouderijen in Duitsland, Nederland, België en Frankrijk, waar de runderen worden afgemest. Verder kopen we bij geselecteerde slachterijen rundvlees van hetzelfde type ras en DNA (Blond d’Aquitaine). En ook als het even niet gaat, gaan we met elkaar door, want je relatie met je partners bepaalt mijns inziens of je de wedstrijd wint. Het is in zekere zin ook kenmerkend voor Elings Meat Products: ook als het even niet gaat, doen we het toch voor onze klanten. Duurzaam ondernemen zit dan weer bij ons in het DNA.” Elings vervolgt: “We werken ook samen met een aantal fokkerijen in Nederland, waar de dieren extensief worden gehouden. Dit is voor ketenmerk Natuurvlees, met twee sterren Beter Leven. Media-wise staat onze sector niet goed in de spotlights. Ik vind dat ik er dan persoonlijk alles aan moet doen om een hoge standaard te hanteren. Qua sourcen van de dieren en zeker ook op het gebied van dierenwelzijn. Wij leveren biologisch, Beter Leven en regulier rundvlees voor retail, horeca, slagerijen en vleeswarenfabrikanten. Grotendeels in Nederland, maar ook elders in Europa.” Goed en robuust ‘Quality Guaranteed’ is de bedrijfsslogan van Elings Meat Products. Bij de keuze voor hoogwaardig, kwalitatief rundvlees hoort volgens Victor eveneens een keuze voor goede en robuuste machines. “Ik kies per definitie voor duurzame materialen. Qua plafondwanden, qua afwerking en zeker qua machines. Die moeten altijd van roestvaststaal (RVS) zijn. Simpelweg omdat ze nooit kapot gaan en ze een goede hygiëne en reiniging onder hoge druk garanderen. Een investering in een machine moet voor de langere termijn rendabel
RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4