18 MEAT&CO NR 1 2025 BRANCHENIEUWS HANS VAN BEURDEN NIEUWE BUSINESS DEVELOPMENT DIRECTOR BIJ BUDELPACK GROEP Om een verdere groei van de Budelpack Groep te realiseren, is Hans van Beurden in dienst getreden als Business Development Director. Hij is verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten van de Budelpack Groep en voor Operations Management en HSEQ van Budelpack On Site. Daarnaast maakt hij deel uit van het directieteam. Van Beurden brengt veel ervaring met zich mee vanuit de Fast Moving Consumer Goods Industrie. Zo heeft hij vele jaren gewerkt bij Heinz als Sales Director, onder andere bij de vestiging in Turnhout waar co-packactiviteiten werden verricht voor klanten zoals Unilever. Ook heeft hij bij Van Tol gewerkt, een broker in convenienceproducten. Over Budelpack De Budelpack Groep is een familieonderneming, opgericht in 1971 en thans geleid door derde generatie-lid Peter Nieuwkerk (1972). De co-pack divisie Budelpack, verspreid over de divisies Food en Petfood, verpakt jaarlijks ruim 350 miljoen consumenteneenheden in opdracht van multinationals, lokale brand owners, retailers en handelsondernemingen. De co-manufacturing divisie Budelfood produceert voedingsmiddelen op basis van de innovatieve 3D-foodprinttechnologie (vanaf 2023). De Groep beschikt over een multi-client Food locatie in Poortvliet (NL) en een zeer groot aantal On Site locaties, o.a. in Olszowa (PL). De co-packing divisie beschikt daarnaast over een groot aantal flexibele On Site locaties in Europa. Producten kunnen een vaste, vloeibare, poeder- of korrelvorm hebben en worden verpakt in flexibele, vormvaste, kartonnen en innovatieve verpakkingen. Hans van Beurden ‘DE EIWITTRANSITIE IS HAALBAAR MET DE JUISTE INNOVATIES’ Nederland loopt achter op schema op de overheidsdoelstelling om in 2030 een gelijkwaardige consumptieverdeling van 50 procent dierlijke en 50 procent plantaardige eiwitten te bereiken. “De consumptie van dierlijke eiwitten blijft hoog, terwijl de overgang naar plantaardige alternatieven langzaam verloopt.” Dat constateert Ceel Elemans, sector specialist Food bij ING Sector Banking “In de afgelopen vijftien jaar is het aandeel van plantaardige eiwitten slechts met twee procent toegenomen, tot 42 procent in 2023. De Gezondheidsraad benadrukte in 2023 dat een dieet met 60 procent plantaardige en 40 procent dierlijke eiwitten de milieu-impact van onze voeding met 25 procent kan verminderen”, stelt Elemans. Innovaties maken versnelling mogelijk De eiwittransitie is één volgens Elemans van de middelen om de doelen uit de Klimaatwet te halen. “Er zijn verschillende oplossingsrichtingen om de eiwittransitie te versnellen, bijvoorbeeld het gebruik van nieuwe technologieën. Die zijn nodig om het overheidsdoel van de 50-50 verdeling in 2030 te bereiken”, legt hij uit. “Innovaties spelen een cruciale rol, zoals de ontwikkeling van nieuwe plantaardige eiwitbronnen en verbeterde productiemethoden, waaronder precisiefermentatie en shear cell-technologie (het verhitten van plantaardige grondstoffen onder druk). Wageningen University & Research (WUR) heeft onderzocht dat shear cell technologie milieuvriendelijker en energiezuiniger is dan gangbare extrusietechnieken voor vleesvervangers, waarbij grondstoffen door een mal worden geperst om de juiste vorm en structuur te krijgen. “Het bedrijf Rival Foods past shear cell technologie al succesvol toe. Een ander voorbeeld is de hernieuwde belangstelling voor hybride producten met zowel plantaardige als dierlijke eiwitten. Vorig jaar introduceerde Van Loon Group met succes de hybride gehaktbal”, aldus Elemans. Hij besluit: “Supermarkten spelen een belangrijke rol in het stimuleren van de eiwittransitie door aanvullende doelen te stellen, zoals het verhogen van het plantaardige aandeel in het supermarktaanbod naar zelfs 60 procent in 2030.” Meer informatie: Budelpack Tel. +31 (0)166-61 9999 | info@budelpack.nl | www.budelpack.nl
RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4