Meat&Co nr2 2019

m e a t & c o n r 2 2 0 1 9 41 I F F A 2 0 1 9 Rudin © CleanSmoke betreft een schone en duurzame manier van roken van levensmiddelen, waarbij er gebruik wordt gemaakt van gezuiverde rook die wordt omgezet naar een rookwolk. Deze rookwolk wordt over de producten geleid. Er wordt gerookt met een gesloten schoorsteen, dus er is geen emissie en tevens zit er geen teer en as in de rook. Ruitenberg streeft naar een verbetering van de voedselverwerking door gezonder en duurzamer te roken, terwijl de typische kleur, smaak, maar ook de houdbaarheid behouden blijven. Voorbeelden van deze producten zijn gerookte kipfilet, gerookte salami, gerookte ham, gerookte bacon en gerookte zalm. Het gaat hier dus om vlees-, vis- en vegetarische producten. SCHOON EN VEILIG Rudin © CleanSmoke is een gestandaardiseerd rookproces met diverse smaakvariaties dat een aantal handige voordelen biedt voor de vleesindustrie. Denk hierbij aan een verminderde CO2-uitstoot, maar het is ook kostenverlagend in vergelijking met conventionele rookprocessen. Na het roken is bovendien alles gemakkelijk schoon te maken doordat het in water oplosbaar is en er geen gebruik wordt gemaakt van chemicaliën. De rook wordt ontwikkeld door het smeulen van houtsnippers uit de meubelindustrie. Bovendien is het rookproces veilig voor de medewerkers. RUDIN ® PROVEGA Speelt u al in op de opkomende trend van vleesvervangers en de daling in vleesconsumptie? Ruitenberg laat de IFFA-bezoekers namelijk ook kennismaken met Rudin ® ProVega, de eiwittechnologie die het mogelijk maakt om vleesstructuren na te bootsen. Hierdoor is het mogelijk om vleesvervangers eenvoudig en efficiënt produceren op bestaande productielijnen. Rudin ® ProVega geeft een mooie structuur en sappigheid aan vegetarische of veganistische concepten. Meer informatie: Ruitenberg Ingredients Tel. +31 (0)571 270 000 | www.ruitenberg.com www.rudincleansmoke.com | Stand IFFA 2019: 12.1/C38 RUITENBERG INGREDIENTS GRIJPT DE IFFA- DEELNAME AAN OM TWEE INNOVATIES IN DE ETALAGE TE ZETTEN. MET NAME DE RUDIN © CLEANSMOKE ZAL HOGE OGEN GAAN GOOIEN OP DE BEURSVLOER. DE ROOK VOOR VOEDINGSMIDDELEN WORDT GEGENEREERD OP BASIS VAN GEZUIVERDE, PRIMAIRE PRODUCTEN (ROOKCONDENSATEN). DE ROOK WORDT VERKREGEN UIT EEN GEPATENTEERD PROCES, WAARBIJ RUWE HOUTKRULLEN ONDER GECONTROLEERDE OMSTANDIGHEDEN SMEULEN IN EEN ROOKGENERATOR ZONDER DE AANWEZIGHEID VAN ZUURSTOF. DEZE ROOK WORDT GECONDENSEERD IN DRINKWATER, VERVOLGENS GEFILTERD EN DAARDOOR GEREINIGD EN ONTDAAN VAN ONGEWENSTE ELEMENTEN ZOALS AS, TEER EN PAK'S. Rudin © CleanSmoke: VLEES ROKEN MET EEN KLEINE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4