Meat&Co nr2-2021 Online

m e a t & c o n r 2 2 0 2 1 13 B r a n c h e n i e u w s K+G Wetter is een wereldwijd bekende producent van automaten-, mengerwolven en schotelcutters. “Deze machinefabrikant is altijd in beweging en heeft de laatste jaren vele noviteiten geïntroduceerd. Naast het bieden van het juiste advies, heeft Van Uhm BV ook de juiste onderdelen en technische kennis op het gebied van K+G Wetter in huis. Bent u benieuwd welke waarde de machines van K+G Wetter toe kunnen voegen aan uw proces? Neem dan contact op met ons”, zegt Stephen van Uhm van Van Uhm BV. Het bedrijf uit Borne beschikt over meerdere demomachines. “Wij informeren u graag over de noviteiten die in de K+G Wetters zijn ingebouwd.” Meer informatie: Van Uhm Tel. +31 (0)74-2662905 verkoop@vanuhm.nl www.vanuhm.nl www.kgwetter.de VAN UHM BV VERKOOPT AL JAREN HET COMPLETE ASSORTIMENT VAN K+G WETTER IN NEDERLAND. DOOR DE STERKE FOCUS VAN VAN UHM OP DE NEDERLANDSE VLEES- EN VOEDSELVERWERKENDE INDUSTRIE IS BESLOTEN OM HET GEHELE INDUSTRIEPAKKET VAN DE DUITSE PRODUCENT PER MAART EXCLUSIEF ONDER TE BRENGEN BIJ VAN UHM BV. VAN UHM BV EXCLUSIEVE PARTNER VOOR INDUSTRIEEL PRODUCTGAMMA K+G WETTER K+G Wetter is een wereldwijd bekende producent van automaten-, mengerwolven en schotelcutters ▶ “De Nederlandse vleessector behoort op het gebied van dierenwelzijn tot de wereldtop”, vervolgt De Mooij. Het vervoeren en verwerken van dieren gebeurt in ons land volgens zeer strenge regels. De NVWA houdt permanent toezicht op de naleving van deze regels in de zogenoemde Naleefmonitor, waarvan de COV hoopt dat deze snel weer publiek beschikbaar wordt. INCIDENTEN Mede door de extra intensieve cameramonitoring, die verder gaat dan de Europese richtlijnen, blijft het jaarlijkse aantal dierenwelzijnsincidenten tot een minimum beperkt. De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) wil het aantal incidenten verder terugbrengen richting nul. De Mooij licht toe: “Wanneer je incidenten helemaal uit wilt bannen, blijkt in de praktijk dat training en scholing hierin cruciaal zijn. Het is ook de bedoeling om Artificial Intelligence in te gaan zetten bij de beoordeling van de camerabeelden om zo tot een nog betere borging te komen van het dierenwelzijn.” VLEESINDUSTRIE ZET MET CODE VOOR DIERENWELZIJN ‘PUNTJES OP DE I’ OM HET DIERENWELZIJN BIJ SLACHTERIJEN VERDER TE VERBETEREN, HEEFT DE CENTRALE ORGANISATIE VOOR DE VLEESSECTOR (COV) DE ‘CODE VOOR DIERENWELZIJN OP DE SLACHTERIJ’ OPGESTELD. DEZE CODE VOORZIET BOVENOP ALLE HUIDIGE MAATREGELEN ONDER MEER IN EEN JAARLIJKSE TRAINING VAN DE SLACHTERIJMEDEWERKERS EN EEN JAARLIJKSE RAPPORTAGE. DE CODE DIERENWELZIJN WORDT PER 1 MEI 2021 GEÏMPLEMENTEERD EN IS OPGENOMEN IN DE COV-GEDRAGSCODE. “DEZE NIEUWE CODE ZET DE PUNTJES OP DE I EN ZAL ERTOE BIJDRAGEN DAT INCIDENTEN TOT HET VERLEDEN GAAN BEHOREN”, ZEGT RICHARD DE MOOIJ VAN DE COV. NALEVING De Code schrijft voor dat medewerkers die betrokken zijn bij dierenwelzijnshandelingen van slachterijen meer bij elkaar over de vloer komen om ‘best practices’ en ervaringen uit te wisselen. Slachthuismedewerkers die betrokken zijn bij het lossen van de dieren krijgen jaarlijks betere en intensievere scholing en worden uitgedaagd om zo nodig ook zelf verbeteringen voor te stellen: een echte bottom-up benadering. Tevens worden externe dierenwelzijnsspecialisten ingeschakeld die de borging van het dierenwelzijn per bedrijf beoordelen, en zo nodig met aanbevelingen komen voor verdere verbetering. Deze specialisten moeten voldoen aan door de COV gestelde normen en worden door de COV geregistreerd. Tot slot wordt er jaarlijks middels een aantal gedefinieerde KPI’s gerapporteerd over de werking, naleving en resultaten van de Code. Meer informatie: Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) Tel. +31 (0)79-3634900 info@cov.nl www.cov.nl

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4