Meat&Co nr2-2021 Online

C o v e r s t o r y : V e r v o B . V . Het vacuüm verpakken van producten is gemeengoed binnen de vleesverwerkende industrie. De voordelen zijn dan ook groot. Zo blijft vlees langer vers en blijft de smaak beter bewaard. Ook dragen vacuümverpakkingen zorg voor een betere voedselveiligheid, omdat bacteriën geen kans krijgen. “Ik ben zelf al dertig jaar werkzaam in de verpakkingsindustrie en eigenlijk bij al mijn vorige werkgevers ook gespecialiseerd geweest in vacuümverpakkingen. Sinds 2009 ben ik partner bij Vervo. Vanuit ons hoofdkantoor in Bodegraven bedienen we drie sectoren: vlees, vis en kaas. Samen met onze accountmanager Michel Brander ga ik de weg op om industriële bedrijven binnen deze sectoren kennis te laten maken met onze vacuümkrimpzakken, dieptrekfolies en vacuümzakken. Ons grote voordeel is dat wij elk formaat in elke oplage kunnen leveren”, stelt Meijns. “De meeste voedingsmiddelenfabrikanten weten wie we zijn. Bovendien kennen we de markt zelf heel goed. We weten wie onze doelgroep is. Zodoende spelen we gericht in op de wensen en eisen binnen de vleesindustrie.” 'Vervo neemt een sterke positie in. EIGEN PRODUCTEN EN KENNIS ZIJN DE BASIS VAN HET SUCCES' VERVO B.V. IS GESPECIALISEERD LEVERANCIER VAN VACUÜMVERPAKKINGEN VOOR DE VOEDINGSMIDDELENINDUSTRIE. DE VERPAKKINGS- OPLOSSINGEN WORDEN DOOR HET BEDRIJF UIT BODEGRAVEN OP MAAT ONTWIKKELD VOOR DE VLEES-, VIS- EN KAASINDUSTRIE. DOORDAT VERVO ZOWEL INKOOPT ALS ZELF PRODUCEERT, KUNNEN VLEESVERWERKERS, SLACHTERIJEN EN FOODFABRIKANTEN SNEL GEHOLPEN WORDEN EN BEHOREN OOK KLEINERE BATCHES TOT DE MOGELIJKHEDEN. “ER WORDT VEEL GEVACÜMEERD IN DE VLEESVERWERKENDE INDUSTRIE. WIJ BIEDEN PREMIUM PRODUCTEN WAARMEE PRACHTIGE RESULTATEN BEHAALD KUNNEN WORDEN”, VERTELT DIRECTEUR ROB MEIJNS VAN VERVO B.V. VACUÜMKRIMPZAKKEN Een constante kwaliteit en mate van flexibiliteit worden mede gegarandeerd vanwege de merken die Vervo vertegenwoordigt, zoals Premium Pack uit Oostenrijk. “We nemen van hen de vacuümkrimpzakken af. Dat is ook onze grootste productgroep. De krimpzakken kopen we in en produceren we tevens zelf. Afgelopen jaar hebben we zo’n 24 miljoen krimpzakken verkocht. Daarvan hebben we er zo’n acht miljoen zelf geproduceerd”, zegt Meijns. “Doordat wij in Bodegraven over onze eigen verpakkingsmachines beschikken, kunnen we altijd en op elk moment korte productieruns draaien, zodat we nooit klanten teleur hoeven te stellen en voorkomen dat ze lang moeten wachten op een nieuwe batch krimpzakken.” De vacuümkrimpzakken worden vervaardigd uit hoogwaardige grondstoffen en opgebouwd uit een 9-laags materiaal. “Deze meerlaagse opbouw zorgt voor een optimale dikteverdeling en een maximale doorprikweerstand. Vanwege de PET-buitenlaag kennen de zakken een hoge glans en helderheid, waardoor de m e a t & c o n r 2 2 0 2 1 30 Angela van der Ham, Ilona Veenendaal en Rob Meijns van Vervo B.V.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4