Meat&Co nr2-2021 Online

V e r p a k k i n g e n e n e n d - o f - l i n e - o p l o s s i n g e n Deze veiligheidsproblemen triggeren bij vleesverwerkers en andere fabrikanten in de voedingsmiddelenindustrie de behoefte aan een water- en luchtdichte afsluiting van vleesproducten. De verpakking en verzegeling moeten robuust genoeg zijn om de druk van de distributie en de behandeling in de winkel aan te kunnen. Zodoende komt het voedsel in de veiligste en meest verse staat bij de klant aan. Proseal werkt samen met multinationale blue-chip-organisaties die vleesproducten in aanzienlijk hoge volumes produceren. Het sealen van schalen is bijzonder goed geschikt voor de sector van dierlijke eiwitten, aangezien schalen met meerdere holtes in veel verschillende processen kunnen worden verzegeld. De Topseal-verpakkingen van Proseal dragen bij aan de controle van de porties, het stroomlijnen van het proces en het verminderen van derving. VERLENGEN HOUDBAARHEID Modified Atmosphere Packaging (MAP) is een voedselverpakkingsproces waarbij de atmosfeer van de aarde in de voedselverpakking wordt gemodificeerd om de houdbaarheid te verlengen. Dit wordt bereikt door een enkel gas of een mengsel van atmosferische gassen in de verpakking te ‘spoelen’ vlak voor het sealen. Dit proces wordt over het algemeen gebruikt met een barrièrefilm met een lage zuurstofdoorlaatbaarheid en wordt doorgaans ‘Gas Flushing’ genoemd. Elk voedingsproduct heeft zijn eigen ideale gasmengsel om de langste houdbaarheid te garanderen. Een andere oplossing voor het verlengen van de houdbaarheid van rood vlees is Skin Packaging, waarbij alle omgevingslucht wordt afgezogen en het product wordt verzegeld in ‘een tweede huid’. Ondertussen wordt dankzij skinverpakkingen de veiligheid en versheid voor de eindgebruiker gewaarborgd door de groei van bacteriën aanzienlijk te vertragen. Ook draagt het bij aan een betere presentatie van het product. SISMATEC IS DE EXCLUSIEVE VERDELER VAN DE VERPAKKINGSMACHINES ALSOOK DE HANDMATIGE EN GEAUTOMATISEERDE PROCESSEN VAN PROSEAL. DE VERSCHILLENDE MACHINES KENNEN DOORVOERSNELHEDEN VAN ZES TOT 180 VERPAKKINGEN PER MINUUT. PROSEAL BIEDT TELKENS EEN VERPAKKINGSOPLOSSING DIE BETROUWBAAR, EFFICIËNT EN EFFECTIEF IS. TREFFEND VOORBEELD HIERVAN ZIJN DE TOPSEAL- VERPAKKINGEN, WAARMEE ALLE VEILIGHEIDSPROBLEMEN DIE VERBAND HOUDEN MET RAUW VLEES, ZOALS SCHADELIJKE BACTERIËN VOOR MENSEN, WORDEN GETACKELD. PROSEAL TACKELT MET TOPSEAL-VERPAKKINGEN ALLE VEILIGHEIDSPROBLEMEN GERELATEERD AAN RAUW VLEES VERSCHILLENDE VORMEN VAN TOPSEALEN Er zijn verschillende vormen van topsealen mogelijk, zoals: - Atmosferische seal (seal-only): Door de vele variabelen van warmte, sealtijd en sealdruk te veranderen, kunnen veel materialen van trays en folie in alle tray-afdichtingsmethoden worden toegepast. Productinformatie kan vervolgens worden aangebracht door middel van bedrukte folie, een label of sleeve na het sealen. - Gas Flush (vacuüm gas): Voedsel kan met of zonder een vacuümsysteem worden doorgespoeld om de houdbaarheid te verlengen. De gangbare MAP-praktijk die door Proseal wordt gebruikt, maakt echter gebruik van een snel efficiënt gasspoelsysteem, zonder dat er vacuüm nodig is. - Skinverpakken: Skinverpakkingen worden steeds populairder omdat het de houdbaarheid aanzienlijk verlengt zonder het gebruik van gas. Daarnaast zorgen de skinverpakkingen voor een betere presentatie in het schap. Meer informatie: Sismatec Tel. +31 (0)546-874 113, info@sismatec.nl | www.sismatec.nl Het sealen van schalen is bijzonder goed geschikt voor het verpakken van rauw vlees ▶ m e a t & c o n r 2 2 0 2 1 43

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4