Meat&Co nr2-2021 Online

m e a t & c o n r 2 2 0 2 1 55 S o f t w a r e Hoge kosten voor kwaliteitsborging, gebrekkige processen, slecht gebruik van grondstoffen - er zijn veel ongunstige scenario's voor levensmiddelenbedrijven. Kunstmatige intelligentie kan dit tegengaan. Een voorbeeld hiervan is de CSB Jamboflash, een nieuwe ontwikkeling voor hamclassificatie van het technologiebedrijf CSB-System, dat nu de International FoodTec Award heeft ontvangen. Kröner legt uit: “Met onze AI-aanpak ontwikkelen wij oplossingen die veel verder gaan dan wat momenteel in de praktijk gebruikelijk is. Daartoe maken wij gebruik van alle technologische mogelijkheden - van ERP als het centrale zenuwstelsel en speciale algoritmen tot hardware, automatisering en robotsystemen.” KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE OPBOUWEN Het onderwerp AI wint aan kracht bij CSB en bedrijven kunnen de bijbehorende competenties op het gebied van kunstmatige intelligentie opbouwen in instapprojecten. De doorslaggevende factor is hier de juiste use case. Idealiter zou kunstmatige intelligentie een concreet probleem moeten oplossen en een duidelijk economisch voordeel moeten opleveren, zoals een hogere omzet of marge. In het geval van CSB Jamboflash is het voordeel een onafhankelijke classificatie en evaluatie van rauw hamvlees. Daartoe maakt het systeem gebruik van de modernste beeldverwerkingstechnologie, naast AI. Met deze combinatie bepaalt het systeem volautomatisch, op basis van het vastgestelde kwaliteitsniveau, de ideale verdere verwerking van de rauwe ham tot verschillende eindproducten in de downstream-productieprocessen, zoals hoogwaardige ham- of worstproducten. De classificatie is gebaseerd op een objectieve evaluatie van de mate van destructurering van de ruwe ham. Het economisch voordeel voor de industrie is groot, omdat het constant uniforme en nauwkeurige meetniveau de foutenpercentages en de kosten bij de kwaliteitscontrole vermindert en de productkwaliteit standaardiseert. WINNAAR FOODTEC AWARDS “Wat begon met een project tussen ons bedrijf en het Franse IFIP-instituut zal voor veel hamverwerkers een enorm voordeel opleveren. We zijn dan ook zeer verheugd dat we opnieuw tot de winnaars van de gerenommeerde International FoodTec Awards (met de Award honoreren de DLG en haar partners baanbrekende ontwikkelingen op het gebied van innovatie, duurzaamheid en efficiëntie op het gebied van levensmiddelentechnologie, red.) behoren”, zegt CEO Dr. Peter Schimitzek van CSB. In 2018 had CSB al de zilveren medaille gewonnen in de wedstrijd met een innovatieve logistieke oplossing. Meer informatie: CSB-System Benelux BV, tel. +31 76 53076 76 , info.nl@csb.com | www.csb.com/nl CSB Jamboflash: VARKENSHAMMEN AUTOMATISCH SORTEREN OP KWALITEIT EN VERDERE VERWERKING GEGARANDEERDE KWALITEIT, HOGERE PRIJZEN EN LAGERE RETOURPERCENTAGES: CSB JAMBOFLASH HELPT HAMFABRIKANTEN EN VLEESVERPAKKERS OM VARKENSHAMMEN VOLLEDIG AUTOMATISCH TE SORTEREN OP KWALITEIT EN VERDERE VERWERKING. BEELDVERWERKING OP BASIS VAN KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE IS EEN INTEGRAAL ONDERDEEL VAN DEZE TOEKOMSTGERICHTE TECHNOLOGIE. “OP DEZE MANIER WERKEN WE AAN DE VOLGENDE FASE VAN DIGITALE TRANSFORMATIE EN ONTWIKKELEN WE BASISOPLOSSINGEN VOOR VERSCHILLENDE GEBRUIKSSITUATIES IN DE WAARDEKETEN VAN DE VOEDINGSINDUSTRIE”, STELT CSB- BESTUURSLID VANESSA KRÖNER.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4