Meat&Co nr2-2022 Online

M e a t & c o n r 2 2 0 2 2 35 ligt dus focus nummer één. Wat we doen, blijven we doen en gaan we nog beter doen. Voor de VacForm kunnen we op grote afstand service leveren, ook qua spare-parts. Het is een machine waarmee wij ons onderscheiden en waarmee vooral foodproducenten in de Verenigde Staten al successen weten te boeken. Behalve de VacFormVF06 presenteren we op de IFFA voor het eerst op Europese bodem de VF12, die een dubbele capaciteit kan draaien ten opzichte van de VF06. Ideaal dus voor snackproducten met een hoog productievolume. Die extra mogelijkheden ervaren ze al bij Beyond Meat. Voor ons is dat een fantastische referentie, want andere producenten in vooral de Nederlandse snackindustrie zien dat nu ook. Inmiddels hebben we een aantal tests draaien bij enkele toonaangevende merken. Voedselzekerheid, voedselveiligheid en een kleinere footprint hebben er de afgelopen twee coronajaren voor gezorgd dat alle globale snackfabrikanten hun productie zijn gaan decentraliseren en dichtbij zijn gaan realiseren of nog van plan zijn dit te gaan doen. Door de betere prestaties van onze machines zien we dat steeds meer snack- en voedingsmiddelenfabrikanten dichterbij huis bij ons een aanvraag hebben gedaan.” STERKER IN DE THUISMARKT Voogt erkent dat DJM Foodprocessing ‘nog te weinig binnen een straal van 400 kilometer vanaf Elburg zit’. “Door de technische ondersteuning die we in de VS geven, zien we dat er steeds meer interesse ontstaat in onze machines en we zien dat we steeds vaker in de Benelux, Duitsland en Engeland tests mogen uitvoeren. Maar dat moet echt nog veel meer worden. We verkopen onze merken over de hele wereld, maar zeker ook in onze thuismarkt willen we goed vertegenwoordigd zijn. Met onze VacForm en COEX co-extrusie- machine kunnen we als DJM klanten iets speciaals bieden.” Flier vult aan: “Vanwege onze complete range, maar ook vanwege de flexibiliteit en de kracht in combinatie met de vacuümvuller, zijn onze machines onderscheidend. Vergeet ook niet onze rol in de markt van veganproducten. Ten opzichte van de concurrentie bieden wij machines die het deeg veel delicater verwerken, waardoor het uiteindelijke eindproduct veel mooier en beter wordt. Vegan vertegenwoordigt nu nog vijf procent van de totale eiwitmarkt, maar de verwachting is dat dit gaat stijgen naar twintig procent. De vraag naar verantwoord eten, bij voorkeur van eiwitten waarvoor geen dieren geslacht hoeven te worden, neemt nu eenmaal toe. Een snack-, vega- of vleesfabrikant in Nederland of België die op zoek is naar een betrouwbare (totaal)oplossing op het gebied van doseren en vormen, moet automatisch aan DJM Foodprocessing gedacht hebben bij een aanbestedingsronde.” Voogt: “We zijn momenteel bezig om Area Sales Managers aan te stellen voor de directe verkoop in de Benelux en Duitsland. Door corona en Brexit is de verkoop in het Verenigd Koninkrijk de afgelopen twee jaar daar wat afgevlakt, maar ook daar zien we nu weer een stijging. Dat komt vooral omdat we nu weer bij bestaande en potentiële klanten over de vloer mogen komen.” LIVE DEMONSTRATIE OP IFFA DJM Foodprocessing is van 14 tot en met 19 mei aanwezig op IFFA in Frankfurt. “We staan in hal 8, de hal waar alle toonaangevende leveranciers staan en ook dicht bij onze zusterbedrijven Vemag en Seydelmann. Op onze stand (E03) laten we de VacForm VF06 in combinatie met een Vemag- vulmachine live draaien met kunstdeeg, zodat we de werking van de machine optimaal kunnen laten zien aan de beursbezoeker”, vertelt Flier. Andere machines op de stand van DJM zijn de VacForm VF12 (plaatvormer), COEX4 (co-extrusie-machine), DVSB6 (Servogestuurd diafragma-vormmachine) en DVS-3D (mono-testunit 3D-vormer). Meer informatie DJM Foodprocessing, tel. +31 (0)525-652088 , info@djmfoodprocessing.nl | www.djmfoodprocessing.nl Stand IFFA 2022: Hal 8.0, stand E03

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4