MEAT&CO NR 2 2023 12 Met José Lenes-Haarsma heeft de derde generatie zijn intrede gemaakt bij Foodimpuls. Wim Haarsma en Bert Haarsma blijven ook nog betrokken bij het familiebedrijf. “In tegenstelling tot de start in 1965 is de foodsector een stuk internationaler geworden. Consumenten werden tijdens hun vakantie met andere gedrags- en eetculturen geconfronteerd. Dat wilden ze thuis ook meemaken. Onze groothandel sprong daar snel op in. Naast de puur-Hollandse vleeswaren en vleesproducten konden we daarom ook exquise levensmiddelen uit Italië en Spanje in ons assortiment opnemen”, aldus Wim. Zijn broer Bert vult aan: “Internet heeft de wereld een stuk toegankelijker gemaakt. De consument wordt constant geprikkeld met de heerlijkste recepten. Een proces dat niet te keren is, alleen maar zal toenemen en waar je als groothandel een antwoord op moet kunnen geven. Ook dat is een omvangrijke taak voor de toekomst. Wij zien dat merkproducten in dat proces een steeds grotere rol gaan spelen. Met ‘de smaak van Haarsma’ willen wij die producten onder de merkparaplu Foodimpuls aan onze klanten aanbieden, zodat zij – op hun beurt – de consument het allerbeste kunnen verkopen.” Meer informatie: Foodimpuls (de smaak van Haarsma) | Tel. +31 (0)513-623 945 info@foodimpuls.nl | www.foodimpuls.nl Familiebedrijf Haarsma Foodimpuls, met vestigingen in Heerenveen en Ede, heeft onlangs de naam van het bedrijf gewijzigd in Foodimpuls. Met deze nieuwe merknaam is de groothandel in versproducten klaar voor een volgende stap in de toekomst. “Bij Foodimpuls staat alles in het teken van ondernemers in food succesvoller maken. Onze verkoopadviseurs kennen onze klanten en helpen slagers met hoe zij hun rendement kunnen verbeteren”, zegt José Lenes-Haarsma, de derde generatie Haarsma die aan het roer staat bij Foodimpuls. ‘WIJ WILLEN ONDERNEMERS IN FOOD SUCCESVOLLER MAKEN’ Bert Haarsma, José Lenes-Haarsma en Wim Haarsma De uitbreiding zal de huidige productiecapaciteit van Ojah meer dan verdubbelen, met een productie van 24/7 om de sterke wereldwijde vraag bij te kunnen houden. Daarnaast onderzoekt Ojah mogelijkheden om zijn voetafdruk wereldwijd uit te breiden. “De afgelopen dertien jaar hebben we het plantaardige aanbod in de schappen van supermarkten explosief zien groeien en diverser zien worden. We zijn ervan overtuigd dat de hoogste kwaliteitsstandaard, die Ojah op de markt heeft gebracht, één van de positieve drijfveren was van deze versnelling”, meent CEO Frank Giezen (foto) van Ojah BV. “Ondanks dat de explosieve groei door de huidige markt wat lijkt te zijn getemperd, blijft de vraag naar hoogwaardige producten wereldwijd alleen maar groeien. We zijn verheugd om deze uitbreiding aan te kondigen, die ons in staat zal stellen onze missie voort te zetten om substantieel bij te dragen aan de wereldwijde verschuiving in eiwit.” Meer informatie: Ojah BV Tel. +31 (0)85-902 02 40 | info@ojah.nl | www.ojah.nl Ojah BV, een toonaangevende fabrikant van plantaardige vleesalternatieven, heeft onlangs de uitbreiding van haar productiefaciliteiten in Ochten aangekondigd om te voldoen aan de groeiende vraag naar haar technologie voor vleesalternatieven. Door deze uitbreiding kan het bedrijf zijn klanten hoogwaardige en innovatieve producten blijven bieden en zijn positie als koploper in de branche behouden. PLANTBASED MEAT-FABRIKANT OJAH BV GAAT FLINK UITBREIDEN BRANCHENIEUWS
RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4