Meat&Co nr 1 2023

MEAT&CO NR 1 2024 17 duurzaamheid en efficiëntie. Wij zijn op zoek naar pioniers in onze industrie die bereid zijn nieuwe wegen in te slaan en de ontwikkelingen, inzake de uitdagingen waar onze wereld voor staat, actief te bevorderen. Anuga FoodTec behandelt alle aspecten van food- en drankenproductie, van kostenefficiënte oplossingen tot hoogwaardige technologieën”, legt Schlüter uit. De directeur van Anuga FoodTec besluit: “Ongeveer 1.350 bedrijven presenteren verschillende nieuwe technologieën en ontwikkelingen die bijdragen aan verdere efficiency van de productie. Na Duitsland en Italië is Nederland het meest vertegenwoordigd als je naar het aantal exposanten kijkt. Turkije is inmiddels nummervier en we zien een duidelijk groei van het aantal deelnemers uit India. Thema’s als energieverbruik, Industrie 4.0, duurzame verpakkingen en alternatieve eiwitten staan centraal in het randprogramma, bestaande uit verschillende lezingen en paneldiscussies. En wie zich heel specifiek wil laten informeren over een bepaald thema, kan deelnemen aan één van de zeven rondleidingen met een gids.” Anuga FoodTec is van 19 tot en met 22 maart 2024 in Koelnmesse in de Duitse stad Keulen. Meer informatie en tickets via www.anugafoodtec.com ▲ De Australische onderneming Heat and Control zal wederom deelnemen aan Anuga FoodTec ▲ Anuga FoodTec vindt plaats van 19 tot en met 22 maart in Keulen “Beursbezoekers maken in diezelfde hal eveneens kennis met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van extrusietechnologie (cultivated meat), waardecreatie in de keten, groeimarkten, vleesalternatieven en plantaardige dranken, efficiënter produceren, big data, cybersecurity, maar bijvoorbeeld ook hoe AI kan bijdragen aan voorspellend onderhoud. In dezelfde hal zal ook aandacht zijn voor oplossingen die bijdragen aan minder verbruik of hergebruik van energie, water en voedselverspilling (op het Environment & Energy-platform).” Processing & Packaging De belangrijkste thema’s van Anuga FoodTec blijven ‘Food Processing’ en ‘Food Packaging’. Industriële lijnoplossingen en machines voor de vlees- en visindustrie worden gepresenteerd in de hallen 6 en 9, maar ook in de hallen 4.1, 5.1 en 10.1 staan machinemerken die zich bezighouden met voedselverwerking. Food Packaging vormt het centrale onderwerp in de hallen 7 en 8. In bijna alle hallen is aandacht voor digitalisering en automatisering (robotisering), maar specifieke oplossingen hiervoor worden uitgelicht in hal 7. “Verantwoordelijkheid nemen, betekent de juiste koers voor morgen uitstippelen. Samen. Ons gemeenschappelijk streven wordt weerspiegeld op Anuga FoodTec. Onze vakbeurs bedient een industrie die zich steeds meer richt op innovatie,

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4