MEAT&CO NR 2 2023 25 INTERPACK 2023 DE ROL VAN AUTOMATISERING BIJ HET CODEREN VAN PRODUCTEN AAN DE LIJN Uit een recente enquête van tijdschrift Food Processing is gebleken dat 42% van alle voedingsmiddelenfabrikanten te kampen heeft met een gebrek aan geschoolde arbeidskrachten. Vervanging van verouderde apparatuur door een machine die autonoom kan werken en diagnose op afstand en voorspellend onderhoud kan bieden, kan de productiestilstand aanzienlijk verminderen en verloren inkomsten beperken. Adem Kulauzovic, Director of Coding Automation bij Domino, legt uit: “Door de automatisering in de fabriek te integreren, kunnen producenten fouten en verspilling als gevolg van menselijke fouten elimineren en zich weer richten op taken met een hogere waarde die nodig zijn om producten de deur uit te krijgen.” Traceerbaarheid en codering Vanwege de wet- en regelgeving inzake de traceerbaarheid van levensmiddelen kijken veel voedingsmiddelenfabrikanten naar de mogelijkheid om producten niet alleen helemaal tot aan de consument, maar ook terug tot aan de leverancier van grondstoffen en dieren te traceren. Dit initiatief vereist dat fabrikanten een unieke code op hun producten kunnen aanbrengen die kan worden opgenomen in een elektronisch logboek, dat op elk moment toegankelijk is voor de kwaliteitscontrole of voedselwarenautoriteiten. Kulauzovic vertelt: “Om te helpen bij de automatische registratie van elk van deze unieke nummers en deze samen te voegen met informatie verderop in de toeleveringsketen, kunnen de printers van Domino deze nummers afdrukken in een machineleesbaar formaat (1D- of 2D-barcodes), zodat Domino’s vision inspectiesystemen deze waarden gemakkelijk kunnen ‘lezen’ en ze kunnen uploaden naar een WMS- of ERPsysteem voor tracering.” Automatisering en flexibiliteit zijn voor veel fabrikanten topprioriteiten geworden. De problemen met de toeleveringsketen die de hoeveelheid beschikbare grondstoffen voor de productie beperken, de toenemende vraag naar productverscheidenheid en het tekort aan arbeidskrachten in de productiewereld, spelen hier een belangrijke rol in. Deze spanning heeft fabrikanten onder druk gezet om efficiënter te worden en verspilling zo veel mogelijk te voorkomen. Domino werkt graag met fabrikanten samen om te kijken hoe zij hun Overall Equipment Effectiveness (OEE) kunnen optimaliseren. Gemeten effectiviteit Domino werkt graag samen. Door belangstelling voor het productieproces en door het zijn van een partner bij het bereiken van de gestelde productiedoelen, kunnen vlees- en eiwitverwerkende bedrijven er vertrouwen in hebben dat de machine in kwestie niet alleen voldoet aan de strategieën van vandaag, maar ook kan evolueren voor die van morgen. Kulauzovic zegt tot slot: “Een volledig beeld krijgen van de werking van de lijn is essentieel voor het meten van de OEE en het opsporen van knelpunten. Geautomatiseerde apparatuur die nog steeds handmatige interventie nodig heeft om informatie en controle te delen, doet de meeste voordelen van het automatiseren van apparatuur teniet.” Meer informatie: Domino Benelux | Tel. +31 (0)30-636 33 33 (Nederland) Tel. +32 (0)3-425 79 20 (België) | info@dominobenelux.com | www.dominobenelux.com Stand interpack 2023: 8B/C41
RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4