Meat&Co nr 1 2023

MEAT&CO NR 1 2024 29 COVERSTORY: WEBER FOOD TECHNOLOGY Een natuurproduct, dat tijdens en na het verwerken schittert door maximale uniformiteit: als vleesverwerkers spreken van ‘Lay-out Bacon’, dan steekt daar een product achter dat bij de verwerking geen verrassingen toestaat. De grootverpakkingen van 2.500 gram worden met name aan commerciële keukens, systeemcatering, hotels of cateringbedrijven geleverd. In tegenstelling tot shingled porties in normaal consumentenformaat, liggen de plakken bij Lay-out Bacon afzonderlijk naast elkaar op een vel papier met een afmeting van ongeveer A3. Deze met bacon belegde papiervellen worden vaak met meer dan twintig stuks in één verpakking gestapeld. Dankzij deze gelaagde verpakkingswijze wordt het werk voor met name het keukenpersoneel verlicht. Elke laag kan afzonderlijk worden weggenomen en omgedraaid op een grill worden gelegd. Daarna hoeft alleen nog maar het papiervel te worden verwijderd en kan de contactgrill worden gesloten. De nauwkeurigheid van de lay-out leidt tot een gelijkmatige en consistente bruining aan beide zijden. “Bij shingled porties zou dat niet kunnen functioneren. Deze moeten eerst met de hand worden verwijderd. Niemand heeft daar tijd voor”, weet Frank Schmidt, Sales Manager en Managing Director van Weber Deutschland Vertrieb & Service GmbH, aan de hand van de praktijk. Lay-out Bacon is echter maar één van de twee toepassingen die op de door Weber Food Technology ontwikkelde lijn worden geproduceerd. Hier worden ook speklapjes geproduceerd en verpakt in bulkverpakkingen van 2,5 kilogram. BACON: IN DE JUISTE LAY-OUT OP DE GRILLPLAAT Bacon, gemaakt van buikspek, is geliefd in de keuken en wordt met name gebruikt als krokant hapje op de ontbijttafel. Vanwege een capaciteitsuitbreiding bij een internationaal opererende klant kreeg Weber Food Technology de opdracht voor het ontwerp en de uitvoering van een complete productielijn. Deze omvat het aanvoeren, persen, snijden, portioneren en transporteren van de baconporties inclusief verpakken. Meerdere lagen met exact geplaatste baconplakken worden nauwkeurig gestapeld en daarna in de wePACK 7000 dieptrek-verpakkingsmachine gelegd Lees verder op de volgende pagina >>

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4