Meat&Co nr 1 2023

30 MEAT&CO NR 1 2024 COVERSTORY: WEBER FOOD TECHNOLOGY Mooie oplosbare uitdagingen Vanwege de hoge eisen aan snelle verwerking en consistente grillresultaten is maximale nauwkeurigheid in elke fase van de verwerking vereist – en zeker bij een hoge snijcapaciteit van maximaal 1.500 plakken per minuut. Toen bij een voedingsmiddelen- en vleesverwerker de beslissing werd genomen om aan Weber Food Technology de opdracht te geven voor een volledig nieuwe productielijn, betekende dat voor de complete lijnaanbieder uit Breidenbach dat daar natuurlijk – oplosbare – uitdagingen aan waren verbonden. Deze uitdagingen werden gevormd doordat de ter beschikking staande ruimte in de sterk gegroeide productieafdeling erg klein was. Bovendien bestonden delen van de productielijn uit vernieuwingen die waren bedoeld voor waardecreatie en vermindering van personeelsinzet. De eerste kwaliteitsvoorwaarde bij de verwerking van de vleesstukken tot Lay-out Bacon moet door de slicer worden vervuld. De plakken mogen niet aan het mes blijven kleven en moeten na het snijden exact op het papier worden geplaatst, waarbij het resultaat ook optisch goed moet zijn. “Er mag niets scheef liggen en er mogen al helemaal geen ezelsoren zichtbaar zijn”, beschrijft Schmidt de vereisten. Het mes in de slicer is de sleutel tot de snijkwaliteit. Daarom beschikt Weber, als pionier op dit gebied, al heel lang over een eigen ontwikkelings- en productieafdeling voor messen. De gebruikte weSLICE 9500 snijmachine, een machine met hoge prestaties en vlaggenschip in het Weber-assortiment, werkt ook in een snelle regelkring met een portioneer- en controleband om ervoor te zorgen dat de positie van de plakjes en de afstand ertussen precies goed is. Ook de zogenaamde Weber DirectDrive Technologie draagt bij aan de hoge snijkwaliteit en snijprestaties. Dankzij de directe aandrijving van alle onderdelen van de toevoer wordt het spek nauwkeurig geleid, zodat er naast perfect gesneden, visueel aantrekkelijke plakjes ook een absolute nauwkeurigheid van het portiegewicht wordt bereikt, terwijl tegelijkertijd het natuurlijke product zo veel mogelijk wordt ontzien. Buikspek vormen De precisie in het snijproces begint echter al vóór de slicer. De servomotor aangedreven wePRESS 5000 vormpers - een nieuwe ontwikkeling van Weber die het oplossingenportfolio sinds 2022 heeft verrijkt - wordt gebruikt om de varkensbuiken, die tot ongeveer min vijf graden zijn gekoeld, in een uniforme, rechthoekige vorm te vormen. Deze processtap tussen beladen en slicer heeft als doel om de geometrie van de varkensbuiken zo veel mogelijk naar een rechthoekige standaardafmeting te brengen. Op deze manier kan er meer buikspek in plakken worden gesneden. De snijresten worden niet weggegooid, maar verwerkt tot baconblokjes, hoewel blokjes een lagere verkoopprijs hebben. Door het gebruik van de Weber-pers kan een hogere toegevoegde waarde worden bereikt, omdat de buik volledig kan worden gesneden op kleine hoeveelheden aan het begin en einde na. Bij de technische realisatie van de nieuwe vormpers maakt Weber Food Technology – zoals eigenlijk bij alle verwerkings- en verpakkingslijnen – gebruik van elektrische servotechniek. Het weglaten van hydrauliek en pneumatiek maakt het systeem compacter en verlaagt vooral het energieverbruik. “Onze persen gebruiken slechts ongeveer een zevende van de energie die andere persen gebruiken”, benadrukt Schmidt, die het project namens Weber heeft begeleid. Achtergrond: Elektrische servotechnologie heeft alleen energie nodig wanneer deze daadwerkelijk draait. Een ander voordeel ten opzichte van hydrauliek is dat gebruikers geen hydraulische olie hoeven te gebruiken en dus aanzienlijk minder onderhoudswerk hebben en vooral geen risico lopen op lekken. De perskrachten en de verplaatsingswegen van de servomotoren zijn zo geraffineerd ontworpen dat de slicer uiteindelijk een stevig stuk vlees krijgt met een uniforme rechthoekige geometrie en vooral zonder rimpels - een belangrijk kwaliteitskenmerk, omdat rimpels ervoor zouden zorgen dat de plakken zouden scheuren in de slicer. Dit goede resultaat ontstaat zelfs zonder dat de bacon vóór het persen op maat hoeft te worden gesneden. Precies en volledig automatisch De eisen voor een hogere productiviteit, op een zeer klein oppervlak met minder personeelsinzet, leidde tot de noodzaak om ook het plaatsen van het product in de verpakking zo veel mogelijk te automatiseren. Aangezien het portieverpakkingen van meer dan twee kilo betreft, was creativiteit een vereiste bij het vormen van de stapels. Vanwege de beperkte ruimte kwamen pick-and-place-robots niet in aanmerking. Samen met het R&D-team van Weber heeft Schmidt daarom gezocht naar een alternatieve verwerkingsoptie. Het resultaat heet Weber SmartLoader. Hierbij gaat het om een automatische bandpositioneerder met terugtrekband, die eerst afzonderlijke lagen boven de verpakking plaatst en daarna snel terug beweegt. De Weber Underleaver weUNDERLEAVE zorgt voor het nodige papier als basis voor de plakjes spek en scheidt de afzonderlijke lagen. De speklaag blijft vastzitten op de SmartLoader retractieband en valt in de verpakking. Om bij deze arbeidsfase te voorkomen dat elke laag afzonderlijk moet worden toegevoerd, worden met behulp van de nieuwe Weber weSTACK 5500 reeds vooraf opgeslagen volautomatisch portiestapels gevormd. Om zodoende uiteindelijk de vereiste productiehoeveelheid te behalen. De weSTACK producten zijn gloednieuw in het Weber-portfolio en zijn ideaal voor met name foodservicetoepassingen. Uitdagend en tegelijkertijd doorslaggevend in het productieproces: de precieze plaatsing van de stapels. Dit wordt bereikt dankzij de gepatenteerde Weber vacuümrem in de weSTACK, die niet in de laatste plaats bijdraagt aan de totale proces-stabiliteit. Tijdens de productie van de shingle-toepassing fungeren de weUNDERLEAVE en weSTACK in de productielijn slechts als transportband, zonder papier toe te voeren en te stapelen. Meer productiviteit door automatisering Naast de vereiste hogere productiviteit in een beperkte ruimte, was de realisatie van beide grote verpakkingstoepassingen op één lijn de belangrijkste reden om de SmartLoader te gebruiken. “We beschikten vóór deze opdracht nog niet over een vergelijkbare oplossing”, kijkt Schmidt terug en spreekt over de ronduit veeleisende ontwerp- en discussierondes in het Weber-team. Geheel volgens het motto ‘Gaat niet bestaat niet’ heeft men bij Weber de klanteisen geaccepteerd en is gezocht naar oplossingen totdat aan deze eisen kon worden voldaan. De Weber SmartLoader werkt dermate snel en betrouwbaar, dat de complete baconlijn volledig voldoet aan de oorspronkelijke klanteisen en met minder personeel meer opbrengst levert. Met de Weber wePRESS vormpers worden de natuurlijk gegroeide varkensbuiken in een gelijkmatige vorm gebracht. Een essentiële en belangrijke stap voor de maximale benutting van het uitgangsmateriaal bij de verwerking, die daarmee zorgt voor de hoogste opbrengst

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4