Meat&Co nr 1 2023

MEAT&CO NR 1 2024 31 Meer productiviteit door automatisering: dat betekent naar de mening van Weber vandaag de dag niet dat het personeel eenvoudigweg wordt weggerationaliseerd. De uitdaging betreft eerder hoe en in welke productiefasen personeel het zinvolst kan worden ingezet, ook gezien de actuele personeelstekorten. De menselijke arbeid als schaarse hulpbron: deze uitspraak is van toepassing voor het consistente bedieningsconcept van deze bacon-productielijn. Omdat alle deelprocessen afkomstig zijn van dezelfde leverancier, zijn ook de bediening en visualisatie op dezelfde manier consistent vormgegeven. Deze consistentie is echter niet beperkt tot het uiterlijk van het dashboard, want de volledige installatie kan vanaf elk display worden bestuurd – ongeacht of deze is verbonden met de slicer, de transporttechniek, de verpakkingsinstallatie of end-ofline-equipment. Op deze manier kunnen processtappen vanuit willekeurige lijncomponenten worden geoptimaliseerd, ook als deze meer dan tien meter van elkaar zijn verwijderd. Dit detail brengt met name in de voedingsmiddelen- en vleesverwerkende industrie belangrijke betekenis en voordelen met zich mee, omdat het voor het aanpassen van de instellingen niet nodig is om de hygiënezones te verlaten. Het personeel kan daardoor veel tijd en moeite voor het omkleden besparen. Conclusie: elegante oplossing Al met al is Weber er met deze creatieve en flexibele Bacon-lijn in geslaagd een elegante oplossing te vinden binnen de bestaande ruimtelijke beperkingen. Doorslaggevend voor de succesvolle realisatie van het project waren echter ook het grote vertrouwen en de nauwe samenwerking in het partnerschap tussen de klant en de firma Weber. Dit is precies waar Weber veel belang aan hecht. “Wat een dergelijk partnerschap kan opleveren en hoe goed de samenwerking in het project heeft gefunctioneerd, kan door middel van een productiviteitsgetal heel concreet worden aangetoond: de nieuwe Weber-lijn levert een opbrengst die ongeveer tweemaal zo groot is als aanvankelijk door de klant werd geëist.” Meer informatie: Weber Benelux | Tel. +31 (0)10-264 0100 | info@weberweb.com www.weberweb.com | Stand Anuga FoodTec: Hal 8.1, stand A060

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4