Meat&Co nr 1 2023

4 MEAT&CO NR 1 2024 INHOUD 9 16 21 29 P. 29 COVERSTORY: WEBER FOOD TECHNOLOGY Vanwege een capaciteitsuitbreiding bij een internationaal opererende klant kreeg Weber Food Technology de opdracht voor het ontwerp en de uitvoering van een complete productielijn. Deze omvat het aanvoeren, persen, snijden, portioneren en transporteren van baconporties inclusief verpakken. P. 21 SUBCOVER: SPAKO FOOD MACHINERY “Spako heeft een bekende naam in de Nederlandse en Vlaamse vleesindustrie, maar onze deelname aan Anuga FoodTec is echt bedoeld om de foodsector breed aan te vliegen met machines en maatwerkoplossingen”, vertelt commercieel manager Bram Seelen van Spako Food Machinery. P. 16 VOORBESCHOUWING ANUGA FOODTEC 2024 Anuga FoodTec wil een doorkijkje geven van hoe de foodindustrie er over tien tot vijftien jaar uitziet. “Als iedere oplossing die op onze beurs wordt gepresenteerd tien procent bijdraagt aan alle klimaatdoelen, dan is dat een bevestiging dat de foodsector op de goede weg is”, vertelt beursdirecteur Matthias Schlüter. P. 9 INTERVIEW FRÉDÉRIC LEROY “Alle relevante wetenschappelijke feiten en expertise moeten dan aan bod kunnen komen in het publiek debat over vee, vlees en klimaat. Ook wat ideologisch niet welkom is”, onderstreept Frédéric Leroy, een van de wetenschappers die in 2022 het initiatief nam tot The Dublin Declaration.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4