Meat&Co nr 1 2023

42 MEAT&CO NR 1 2024 ANUGA FOODTEC 2024 PROVISUR ZET IN OP EFFICIENCY, PRODUCTIVITEIT EN WINSTGEVENDHEID De Formax NovaMax 400-vormer (zoals gedemonstreerd tijdens Anuga FoodTec) wordt gebruikt voor het vormen van vlees voor hamburgers, maar is ook ideaal voor producten als gevogelte, eiwitalternatieven, gebakken producten en meer. De machine, met een op hoge snelheid werkende plaataandrijving, biedt een hogere doorvoer, nauwkeurige gewichtscontrole, eenvoudige productwissels en lage bedrijfskosten. Over het geheel genomen staat de NovaMax-serie bekend om zijn solide constructie en uitzonderlijke betrouwbaarheid. De machines zijn geschikt voor vlees- en voedselverwerkers van elk formaat. Ze helpen de winst en productiviteit te verhogen door nauwkeurige vullingen met consistente gewichten te garanderen. De Formax Vertex 600-vormer met roterende trommel voor verwerkingslijnen met hoge capaciteit maakt eveneens indruk met zijn hoge doorvoer en consistente porties. De machine beschikt over een servoaangedreven pomp die Onder het motto ‘Pushing Boundaries’ (Grenzen Verleggen) grijpt Provisur Technologies de vakbeurs Anuga FoodTec in Keulen aan om een reeks machines en systemen te presenteren die aansluiten op de wens vanuit de vlees- en eiwitverwerkende industrie om meer efficiëntie, productkwaliteit en een hoger rendement te realiseren in het productieproces. De op de Provisur-stand in hal 9.1 tentoongestelde apparatuur kan eenvoudig worden geïntegreerd tot complete lijnoplossingen. De Formax NovaMax 400 vormer draagt bij aan de productiviteit door nauwkeurige vullingen met consistente gewichten te garanderen in uiteenlopende toepassingen inzetbaar is. De vormer kenmerkt zich eveneens door het onderhoudsarme en eenvoudig te reinigen design. Snel en gelijkmatig ontdooien Het merk Lutetia van de business unit DMC (Defrosting, Marinating, Cooking) is één van ‘s werelds toonaangevende namen op het gebied van ontdooi-, marineer- en kooktechniek. De innovatieve systemen werken volgens een gepatenteerd proces en overtuigen door ongeëvenaarde precisie en maximale flexibiliteit. Bezoekers van Anuga FoodTec kunnen de Lutetia Tumbler T40 ervaren met een capaciteit tot 1.200 kilogram voor het ontdooien van verse vleesproducten, bijvoorbeeld kipfilet, rundvlees of stukjes varkensvlees. Het gepatenteerde stoomvacuümproces van Lutetia bespaart tijd en verbetert de opbrengst. De geleidelijke lagedrukinjectie van stoom onder vacuüm versnelt het ontdooiproces zonder het risico dat het productoppervlak gaat koken. Bevroren blokken worden geleidelijk gescheiden en bereiken uniforme temperaturen door rotatie van de trommel. Modulair press-to-slice-lijn Provisur presenteert op Anuga FoodTec verder een press-to-slice-lijn voor geautomatiseerd persen en snijden. Dit modulaire systeem vereenvoudigt de geautomatiseerde verwerking van spek en ander natuurlijk gevormd vlees voor gebruikers. Met zijn kleine footprint zorgt het voor een nog grotere efficiëntie in het press-to-slice-proces en helpt het vleesverwerkende bedrijven hun opbrengsten te verhogen. De turnkey-lijn die op de beurs wordt gepresenteerd, bestaat uit verschillende perfect op elkaar afgestemde hoogwaardige modules: naast de Hoegger Xpress-vormpers en de nieuwe PTS-module (Press-to-Slice) met scan- en positioneringsfunctie voor meerbaans snijden. Het centrale onderdeel van het systeem is de nieuwe Formax SX550. Deze slicer heeft een extra brede snijgedeelte van 550 mm, waardoor meerdere producten tegelijk gesneden kunnen worden en een hoge snijcapaciteit wordt bereikt. Meer informatie: Provisur Technologies Tel. +31 (0)20-659 0800 | info@provisur.com | www.provisur.com Stand Anuga FoodTec: Hal 9.1, stand B040-C059

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4