Meat&Co-nr3-2020 online

m e a t & c o n r 3 2 0 2 0 10 R e p o r t a g e : B e e f y G r e e n BeefyGreen is gevestigd op de Food Campus in Helmond, waar nieuwe vlezige rassen samen met Verbruggen Paddenstoelen worden ontwikkeld. Dit bedrijf heeft eigen kwekerijen in Boekel, Erp, Gemert en Uden. In het hart van de intensieve veeteelt dus. “Er wordt veel informatie de maatschappij ingeslingerd van allerlei zaken die een behoorlijke impact hebben op het milieu. De veehouderij en vleesconsumptie krijgen veel voor de kiezen, maar ik vind persoonlijk dat een gedegen onderbouwing ontbreekt, wij moeten naar de gehele maatschappij en economie kijken”, stelt Nouwens. Hij voegt toe: “Als er alleen maar slechte zaken in de media komen over vlees en vleesconsumptie, dan wordt de publieke opinie misvormd en dat werkt als een katalysator tegen de vleessector en het slagers- ambacht. Er zijn ook zaken die goed zijn en waar wij trots op moeten zijn en blijven. Dat steeds meer mensen willen ‘carniminderen’, dat staat vast. De sector moet daar nu op anticiperen.” SIGNAAL AFGEVEN “De vleessector heeft met oesterzwammen de mogelijkheid om mee te transformeren met duurzaamheidswensen van de consument. De sector kan met hybride een duidelijk signaal afgeven dat het lekkere en voedzame producten kan bedenken, met behoud van smaak en structuur. ‘VLEESSECTOR KAN MET ONS PRODUCT MEETRANSFORMEREN MET DE DUURZAAMHEIDS- WENSEN VAN DE CONSUMENT’ OP VERSCHILLENDE KWEKERIJEN IN BRABANT ONTWIKKELT EN KWEEKT BEEFYGREEN OESTERZWAMMEN VOOR GEBRUIK IN DE VLEESSECTOR. NIET ALS VERVANGER VAN VLEES, MAAR ALS VLEESVERSTERKER, IN HET VLEES OF NAAST HET VLEES. “WE KUNNEN ALLEMAAL KIEZEN VOOR VLEES OF GÉÉN VLEES, MAAR NU OOK VOOR IETS MINDER VLEES. MET EEN HYBRIDE OPLOSSING KAN HETZELFDE VERKOOPVOLUME WORDEN BEHAALD EN VLOT EEN STAP WORDEN GEZET IN DE MAATSCHAPPELIJK GEWENSTE RICHTING”, ALDUS FRANK NOUWENS VAN BEEFYGREEN. ▲ Frank Nouwens van BeefyGreen en kweker John Verbruggen

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4