Meat&Co-nr3-2020 online

m e a t & c o n r 3 2 0 2 0 26 C o v e r s t o r y R i t t a l B . V . Compaxo bestaat volgend jaar honderd jaar en dat mag gevierd worden, vindt directeur Menno van der Post. Samen met zijn broer Mark vormt hij de vijfde generatie Van der Post aan het roer bij de varkensvleesverwerker, die ook in Gouda een vestiging heeft. “Wij zijn een bedrijf om trots op te zijn. Daar mogen we best wel wat nadrukkelijker mee naar buiten treden”, lacht hij. Daarmee doelt hij onder meer op de ‘historische’ filmpjes, foto’s en ver- halen die Compaxo via de eigen social mediakanalen deelt. “Tot op heden was Compaxo een bedrijf dat qua communicatie zeer bescheiden was, maar wij vinden dat we best wel wat meer naamsbekendheid mogen krijgen.” Mark van der Post vult aan: “Wij verwerken en ontbenen hier ongeveer 35.000 varkens per week, waarmee we 35.000 tot 42.000 hammen per week produceren. Zo’n 90 procent is bedoeld voor de buitenlandse markt. Bij Compaxo Gouda maken we de vleeswaren. Vanuit Zevenaar voorzien wij ze van grondstoffen voor de productie ervan. De vleeswaren zijn vooral bedoeld voor de retail in Nederland, maar ook deels voor de export.” In Zevenaar beschikt Compaxo over een eigen hammenlijn. Menno van der Post: “Voorheen werd alles onbewerkt verkocht, maar omdat wij er prima in slagen om een goede afzetmarkt voor snithammen te vinden hebben wij de keuze gemaakt om in Zevenaar zelf de hammen te gaan uitbenen voor extra verwaar- ding van het vlees. Wij verkopen veel aan Italië, Spanje, Polen en China. De uitgebeende en onbewerkt verkochte hammen gaan naar Zuid-Europa, maar ook naar Montenegro, Zuid-Amerika en een deel blijft in Nederland.” BIJ COMPAXO IN ZEVENAAR WORDEN WEKELIJKS TUSSEN DE 31.000 EN 36.000 VARKENS GESLACHT EN VERWERKT. EEN HOGE BETROUWBAARHEID WAT BETREFT PRODUCTIE, CONTINUÏTEIT EN HYGIËNE ZIJN EEN VEREISTE. ZODOENDE DOET COMPAXO VOOR HAAR KASTSYSTEMEN, WANDKASTEN EN BEDIENINGS- BEHUIZINGEN EEN BEROEP OP RITTAL B.V.. “BIJ VERSCHILLENDE PROCESSEN IN DE VLEESVERWERKENDE INDUSTRIE, WAAR BESMETTINGSGEVAAR OP KAN TREDEN, ZIJN EEN GOEDE BESCHERMING EN BESTENDIGHEID TEGEN REINIGINGS- EN DES- INFECTIEMIDDELEN PURE NOODZAAK. WIJ ZIJN DAARIN GESPECIALISEERD”, ZEGT FREDDY VAN DE KOLK, ACCOUNTMANAGER FOOD & BEVERAGE VAN RITTAL B.V. De totaaloplossing VOOR OPTIMALE PROCESSEN

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4