Meat&Co-nr3-2020 online

m e a t & c o n r 3 2 0 2 0 40 E t i k e t t e r e n Gilles uit Schagen, voorheen G. van Dalen’s Vleescentrale, is al meer dan vijftig jaar gespecialiseerd in ambachtelijk en vers vlees. “Ruim 100 slagers in Nederland kiezen bewust al jarenlang voor de vleesproducten van Gilles”, aldus Dick Wever van Gilles. “Allereerst voor de uitstekende kwaliteit en daarnaast omdat wij alle facetten van het vleesverwerkingsproces in eigen huis hebben. Met onze slach- terij, grossierderij, worstmakerij en logistiek beheersen wij alle processen om het beste vlees via maat- werkoplossingen aan te bieden. Van boer tot slager doen wij er alles aan om echt het verschil te maken.” EERLIJKE VERHALEN EN PUUR VLEES Volgens Dick vraagt de huidige maatschappij om transparantie en openheid van bedrijven in de vleessector. “Consumenten willen weten waar het vlees vandaan komt. Heeft het beest een goed leven gehad? Zitten er geen vreemde toevoegingen in het vlees? Hoe weet ik dat het kwaliteitsvlees is? Allemaal vragen waar Gilles het antwoord op heeft. Wij kennen al onze boeren en zien alle beesten zelf. Dat zorgt ervoor dat wij alle stukken vlees kunnen herleiden. Juist de etiketten op onze vleespro- ducten zijn een belangrijke schakel in deze informatieketen. Met de grote diversiteit in vleessoorten en enorme productiehoeveelheden is automatisering hierbij wel essentieel. Zoals veel andere bedrijven in de vleesindustrie hebben wij gekozen voor software van Reflex. Dat is de bron voor al onze productin- formatie, recepturen en klantgegevens. Vandaar dat ik voor mijn nieuwe weeg-prijs-etiketteersysteem een machine zocht die ik kon koppelen aan Reflex.” EFFICIËNTER PRODUCEREN EN ETIKETTEREN Bij de zoektocht naar een nieuw weeg-prijs-etiketteer- systeem besloot Dick om eerst navraag te doen in zijn netwerk. “Eigenlijk kreeg ik steeds twee dezelfde namen te horen, dus die heb ik uitgenodigd. Uiteindelijk bleek De Koningh Coding & Labeling de beste oplossing voor Gilles te hebben. De eenvoud en compactheid van het Leich & Mehl weeg-prijs-etiketteersysteem heeft de door- slag gegeven. De machine is makkelijk te koppelen met Reflex, modulair opgebouwd en de bediening is simpel. Daarnaast was ook het prijskaartje een stuk gunstiger. Het scheelde ruim 50% van de operationele kosten die de andere partij mij kon bieden. Met als grote voordeel dat er nu veel efficiënter geproduceerd wordt en snel opschalen geen enkel probleem is.” REAL-TIME INZICHT IN PRODUCTIE Foutreductie is een belangrijk speerpunt bij veel produce- rende voedingsbedrijven. Ook Gilles doet er alles aan om foutloos te leveren. “Alles in één keer goed doen scheelt tijd, geld en energie. Het is gewoon zonde om dubbel werk te moeten doen. Het nieuwe weeg-prijs-etiketteer- systeem biedt, dankzij de koppeling met Reflex, real-time inzicht in productiegegevens. Operators kunnen geen verkeerd etiket selecteren, want alles is voorgeprogram- meerd zodra er geproduceerd wordt. De lay-out van alle etiketten zit in het systeem en per klant kunnen wij exact de informatie printen die gewenst is. Dat maakt onze leveringen klantspecifiek en echt maatwerk. Verder koppelt machine direct terug hoeveel er is geproduceerd en die unieke opdrachten kan ik vervolgens simpel fac- tureren per klant.” Meer informatie: De Koningh Coding & Labeling Tel. +31 (0)26-741 00 00 | info@dekoningh.nl www.dekoningh.nl DE HIGH-CARE RUIMTE VAN VLEESVERWERKER GILLES IS ONLANGS VOORZIEN VAN NIEUWE MACHINES, WAARONDER EEN LEICH & MEHL WEEG-PRIJS-ETIKETTEERSYSTEEM MET REFLEX SOFTWAREKOPPELING GELEVERD DOOR FIRMA DE KONINGH CODING & LABELING. ZO’N BESLISSING EN INVESTERING GAAN NIET OVER ÉÉN NACHT IJS. VANDAAR DAT WIJ DICK WEVER, DIRECTEUR VAN GILLES, EENS HEBBEN GEVRAAGD OM DAAR MEER OVER TE VERTELLEN. “HET NIEUWE WEEG- PRIJS-ETIKETTEERSYSTEEM BIEDT, DANKZIJ DE KOPPELING MET REFLEX, REAL-TIME INZICHT IN PRODUCTIEGEGEVENS”, ZEGT DICK. Vlees weeg-prijs-etiketteren MET REFLEX SOFTWAREKOPPELING

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4