Meat&Co nr3 2021 Online

m e a t & c o n r 3 2 0 2 1 14 K l i m a a t b e h e e r s i n g , h y g i ë n e e n v o e d s e l v e i l i g h e i d D.I. KOELTECHNIEK REALISEERT ALLE KOELTECHNIEK: ‘WIJ VERZORGEN KOELINSTALLATIES VAN A TOT Z’ EEN GROEIEND AANTAL SLACHTHUIZEN EN FABRIKANTEN IN DE VLEESVERWERKENDE INDUSTRIE DOET EEN BEROEP OP D.I. KOELTECHNIEK IN PUTTEN VOOR HET INSTALLEREN VAN EEN KOEL- OF VRIESSYSTEEM EN ANDERE KOELTECHNIEKDIENODIG IS VOOR EENOPTIMAALWERK- ENBEWAARKLIMAAT IN DE FABRIEK OF PRODUCTIERUIMTES. “WIJ VERZORGEN DE INSTALLATIE VAN A TOT Z, AL DAN NIET IN OVERLEG MET DE INTERIEURONTWERPER. WE WERKEN HIERVOOR NAUW SAMEN MET VIESSMANN REFRIGERATION, DAT DE KOELCELLEN ONTWIKKELT EN LEVERT”, VERDUIDELIJKT EIGENAAR-DIRECTEUR JAN WILLEM MOL VAN D.I. KOELTECHNIEK. D.I Koeltechniek is al bijna 25 jaar specialist op het gebied van koeltechniek en klimaatbeheersing. Dankzij een betrokken en ervaren team professionals en servicemonteurs kan het bedrijf heel specialistisch werken en zo voor elke klant de juiste oplossing aandragen. “Vanuit ons hoofdkantoor in Putten bedienen wij de volledige vleessector en voedingsmiddelenindustrie in Nederland en Vlaanderen, van klein tot groot”, vertelt Mol. “Bij verbouwingen werken wij samen met interieurontwerpers, maar wij kunnen ook zelf een ontwerp maken voor de klant. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen en installeren van koeltechnische installaties. Het gaat om koel- en vriesinstallaties, maar ook winkelapparatuur, airconditioning en warmtepompen. Zo hebben wij onlangs bij VSS Meat de vries- en koelruimtes gerealiseerd.” SAMENWERKING MET VIESSMANN Als specialistische speler is D.I. Koeltechniek een fijn aanspreekpunt voor horeca, slachterijen, vleesverwerkers en slagerijen. “Het gaat niet alleen om de koeltechnische installatie of de koelmeubels. Gesprekken met klanten gaan ook over onderhoud, een betere continuïteit, rendement, levensduur en warmteterugwinning. We komen overal en verwerken alle ervaringen die we opdoen in onze serviceverlening en producten”, vervolgt Mol. Voor de realisatie van de koelcellen en koelmeubelen werkt D.I. Koeltechniek samen met Viessmann Refrigeration. “Viessmann is een Duits familiebedrijf met een aantal fabrieken in eigen land als ook in Finland, waar onze koelmeubelen worden geproduceerd. Onze cellen voor de verwerkingsruimtes uit Duitsland zijn in die zin echte kwaliteitsproducten”, weet managing director Henk Vroom van Viessmann Refrigeration Solutions Benelux. “Wij willen een strategische partner zijn. Alle expertise is aanwezig om volledig te kunnen voldoen aan de wensen en gevraagde capaciteit van een klant. Door de samenwerking met D.I. Koeltechniek bieden we het beste van twee werelden. Zo kunnen we altijd terugvallen op de expertise en ondersteuning van onze eigen fabriek, maar weten we ook dat alles wat nodig is om onze koelmeubelen en vriescellen te laten renderen, wordt gegarandeerd door de mensen van D.I. Koeltechniek.” ÉÉN AANSPREEKPUNT “Elk pand is geschikt voor een koeltechnische installatie van D.I. Koeltechniek”, weet Mol. “Bij een verbouwing of aanpassing kijken we wat het beste past bij de uitstraling van het pand. Vervolgens maken we een ontwerp en overleggen we met de klant of de interieurbouwer. Onze ervaring is dat vleesverwerkers en fabrikanten één aanspreekpunt willen hebben voor al hun koel- en klimaattechniek. Daarnaast bespreken we met klanten altijd de verschillende synthetische en natuurlijke koudemiddelen, zoals co2, propaan en glycol. Plus de subsidiemogelijkheden die er vaak zijn.” Vroom: “Koeltechniek is heel belangrijk. Eén dag geen koeling betekent dat je alles kunt weggooien. Dat geldt al helemaal voor vlees, vis en zuivel. Is de temperatuur constant, zijn er geen meetfouten, hoe is het licht en wat zijn de gevolgen van al deze factoren voor het vlees? Dankzij onze meubelen kunnen vleesverwerkers garanties afgeven over de versheid en de kwaliteit van het vleesproduct dat zij leveren aan slagers of supermarkten.” ‘Dankzij onze koeltechniek kunnen vleesverwerkers garanties afgeven over de vers- heid en de kwaliteit van het vleesproduct dat zij leveren aan slagers of supermarkten.’

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4