Meat&Co nr3 2021 Online

m e a t & c o n r 3 2 0 2 1 8 B r a n c h e n i e u w s BELGISCHE VAKBEURZEN MOGEN WEER ONGELIMITEERD OPEN: ‘GOESTING ZAL GROOT ZIJN’ FiberFort™ is een basisgrondstof voor diverse vervangers van kip. Producten gemaakt met FiberFort™ bieden een eiwitbron die alle essentiële aminozuren bevat. “In de Normec Sensory-producttest van afgelopen april werden onze producten als beste getest op kleur, smaak, textuur en bite”; vertelt algemeen directeur Arnold Burger. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden met FiberFort™, omdat het een neutrale basis biedt voor vleesvervangers. “We hebben inmiddels nuggets, tenders, wings en schnitzels ontwikkeld. Vervangers van vis-, rund- en varkensvleesproducten zijn in ontwikkeling.” NO MEAT TODAY COMPANY In 2019 introduceerde Van Loon Group tijdens de Anuga beurs voor de eerste keer vleesvervangers onder het merk The Blue Butcher. “De vraag naar kwalitatieve vleesvervangers is inmiddels dermate toegenomen dat wij kansen zagen voor een nieuw bedrijf. Ook nemen wij onze verantwoordelijkheid voor de wereld van morgen, we willen bijdragen aan een duurzame toekomst”; zegt Erik van Loon, Bestuursvoorzitter Van Loon Group. Binnen No Meat Today Company komt alle kennis en ervaring van Van Loon Group samen, maar nu gericht op vleesvervangers. “Met de oprichting van No Meat Today Company zetten wij de volgende stap in onze ambitie om ons verder te ontwikkelen als foodbedrijf.” Meer informatie via www.vanloongroup.com en www.nomeattoday.com VAN LOON GROUP OPENT NIEUWE FABRIEK IN ALMERE VOOR NON-MEAT-PRODUCTEN VANLOONGROUPHEEFTEINDMEIEENNIEUWBEDRIJFGEÏNTRODUCEERD DAT EXCLUSIEF IS GERICHT OP DE PRODUCTIE VAN VLEESVERVANGERS: NO MEAT TODAY COMPANY. IN ALMERE IS EEN FABRIEK GEOPEND, DIE SPECIAAL IS INGERICHT VOOR DE ONTWIKKELING EN PRODUCTIE VAN EEN BREED SCALA AAN NON-MEAT-PRODUCTEN. NAAST HET INNOVATIEVE FIBERFORT™ WORDT HET AL BESTAANDE MERK THE BLUE BUTCHER OOK ONDERGEBRACHT BIJ NO MEAT TODAY COMPANY. "Uiteraard voorzien wij alle nodige sanitaire maatregelen en investeren wij in voldoende ventilatie met bijhorende CO2-meting, hand- & ontsmettingsgels, bezoekersregistratie. Mogelijks zijn dan nog andere maatregelen van kracht. Daarover zullen we steeds tijdig én correct informeren indien deze van toepassing zouden zijn", laat exhibition manager Peter Vanbrackel van Intrafood weten. "Het allerbelangrijkste nieuws is echter dat iedereen uit de sector van ingrediënten voor de voedingsindustrie elkaar weer live kan ontmoeten vanaf het najaar van 2021. Na een zéér lange “digitale” periode merken wij bij exposanten en bezoekers dat de ‘goesting’ bijzonder groot is om terug fysiek te netwerken en zaken te doen." Meer informatie via www.meatexpo.be en www.intrafood.be GOED NIEUWS UIT DE BELGISCHE BEURZENWERELD. DE REGERING HEEFT OFFICIEEL TOESTEMMING GEGEVEN OM VANAF 30 JULI WEER (VAK)BEURZEN TE ORGANISEREN. ER IS GEEN BEPERKING VAN HET AANTAL BEZOEKERS OP DE STANDS VAN TOEPASSING. DIT BETEKENT DUS DAT MEAT EXPO (26 TOT EN MET 29 SEPTEMBER) EN INTRAFOOD (27 EN 28 OKTOBER) IN KORTRIJK DOORGANG ZULLEN VINDEN. Sfeerbeeld van Meat Expo in 2018.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4