Meat&Co nr3-2022 Online

M e a t & c o n r 3 2 0 2 2 23 berekent exact hoe te snijden bij ieder inkomend product, teneinde de gesneden product-uitvoer te optimaliseren binnen de gewenste specificaties. De KSL DV horizontale slicer is ontwikkeld op basis van industrie-verlangens om de snijverliezen te minimaliseren bij met name het slicen van verse kip-borstfilets. Alle ingevoerde product-recepturen zijn eenvoudig te activeren door de keuzemenu’s in het touchscreen. De ingevoerde producten worden fysiek eerst gescand op vormgeving, afmeting en eigenschap en vervolgens gesliced op basis van specifiek gekozen receptuur. De geïmplementeerde software draagt zorg voor het gewenste productgewicht uit de ingestelde menustructuren en parameters. De diagnostische software geeft inzicht in procesverloop, statistieken en technisch achtergronden van het gehele systeem. MAXIMALE SLIMME AUTOMATISERING De tweede installatie in-line is de KSL-DV Slicer. Bij ieder passerend product, bijvoorbeeld kipfilet, wordt op basis van de ingestelde receptuur door het systeem besloten of het product wordt gesneden (in verband met de hoogte van de filet) met één, twee, drie of maximaal zes horizontale messen per snij-cyclus worden toegepast, teneinde slices van de meest ideale en gelijke slice-dikte te verkrijgen. Dit alles om een maximaal rendement per filet te behalen, zonder snijverlies. De toepassing met de KSL DV-installatie biedt een maximale slimme automatisering, zonder vooraf het product te kalibreren in het industriële slice-proces. Het maximaal haalbare rendement per filet wordt nu bereikt. Het toepassen van een vernieuwd type bovenband-sectie geeft zelfs nog betere snij- resultaten dan ooit tevoren. AUTOMATISCHE TRAY-FEEDER (ATF) De automatische Tray-Feeder van Grasselli is de ideale toepassing voor het automatiseren bij een consumer tray-product oplegproces. Met een capaciteit van circa 60 trays per minuut biedt het ATF-systeem maximale flexibiliteit en een significante arbeids- en kostenbesparing, met daaraan gekoppeld een procesverloop met minder contaminatierisico’s. Het modulaire concept is variabel indeelbaar (lengtes) en de opstelling start doorgaans met een slicer, inspectieband - al dan niet gecombineerd met zichtbare neerlegprofielen voor diverse tray-formaten. Daaronder worden lege trays aangevoerd vanuit bijvoorbeeld een denester. De lege trays worden aangevoerd via de onderliggende transporteur en de gesneden producten, in oplegpatroon, via de bovenliggende transportband. Vervolgens worden ze samengevoegd. Deze werkwijze kan leiden tot royale besparingen in arbeidskosten plus een hoge lijnsnelheid naar verpakkingsmachines. Meer informatie: Infood Industrial Food Equipment Tel. +31 (0)341-460 828 info@infood-benelux.com www.infood-benelux.com De automatische Tray-Feeder van Grasselli is de ideale toepassing voor het automatiseren bij een consumer tray-product oplegproces ▶

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4