Meat&Co nr3-2023 Online

MEAT&CO NR 3 2023 41 SPECIAL: PLANTBASED & VEGAN JAN ZANDBERGEN ZET EXTRA STAP IN DE EIWITTRANSITIE MET NIEUW INNOVATIECENTRUM Met de recente opening van het nieuwe innovatiecentrum in Veenendaal maakt Jan Zandbergen Group duidelijk dat zij meer zijn dan alleen een vleesbedrijf. “Wij zijn een belangrijke speler in de wereldwijde eiwitvoorziening”, stelde CEO Peter-Paul Zandbergen bij de opening. “Dit innovatiecentrum is een plek waar onze afdelingen, klanten en instanties samenkomen. Waar we nieuwe producten kunnen ontwikkelen en verschillende manieren kunnen onderzoeken om deze te produceren met het oog op duurzaamheid.” Het innovatiecentrum is gevestigd te Veenendaal, in het hart van de Nederlandse ‘Food Valley’, waardoor Jan Zandbergen Group toegang heeft tot een aantal van de knapste koppen in voedseltechnologie en onderzoek. Zo zijn er al samenwerkingsverbanden opgezet met toonaangevende universiteiten en instanties zoals de Wageningen University en The Protein Community van regio Foodvalley. Daarnaast is synergie tussen de verschillende zusterbedrijven Divande en Future Food Group noodzakelijk voor vooruitgang, en dat is waar dit centrum voor Jan Zandbergen Group voor staat. Duurzame eiwitproductie In het nieuwe innovatiecentrum bevindt zich onder andere een ‘Experience Center’, waar bezoekers kookdemonstraties en proeverijen kunnen bijwonen. Naast een volledig ingerichte professionele keuken met o.a. verschillende horecaovens en een indoor-BBQ, is er een volledig Research & Development onderzoekslab. Het eigen team van productontwikkelaars ontwikkelen nu al meer dan 100 producten per jaar en zullen dankzij deze nieuwe faciliteiten nóg meer mogelijkheden hebben. “Innovatie staat voorop, maar zowel bezoekers als onze medewerkers moeten zich op hun gemak voelen hier”, sprak Laurens Zandbergen, manager Marketing bij Jan Zandbergen Group. Zo kunnen medewerkers van het bedrijf sporten in de eigen gym, is er een uitgebreide bedrijfscatering, zijn de kantoortuinen ruim opgezet en heeft iedere collega een zit-sta bureau. INNOVATIE STAAT VOOROP, MAAR ZOWEL BEZOEKERS ALS ONZE MEDEWERKERS MOETEN ZICH OP HUN GEMAK VOELEN HIER Het innovatiecentrum is slechts één onderdeel van het streven van Jan Zandbergen Group om leider te worden op het gebied van duurzame eiwitproductie. Met dit nieuwe centrum heeft het bedrijf een stap gezet om haar doel te bereiken. Zoals Peter-Paul Zandbergen verklaarde: “Onze missie is eenvoudig: we willen onze klanten voorzien van hoogwaardige eiwitten die verantwoord en duurzaam worden geproduceerd.” Risico’s nemen Of het nu gaat om het gebruik van geavanceerde technologieën of het vinden van duurzame bronnen, Jan Zandbergen Group heeft laten zien dat het niet bang is om risico’s te nemen als het gaat om innovatie in de voedselvoorziening. Nu het nieuwe Food Innovation Center geopend is, kan het blijven streven naar het wereldwijd beschikbaar maken van smakelijkere, gezondere en duurzamere eiwitten. Meer informatie via www.janzandbergen.nl Het innovatiecentrum van Jan Zandbergen Group in Veenendaal

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4