meat&co nr4 2018 online

B e u r s n i e u w s : M e a t E x p o 2 0 1 8 13 m e a t & c o n r 4 2 0 1 8 Meer dan tweehonderd bedrijven presenteren hun nieuwste producten en concepten tijdens Meat Expo. De beurs voor de slagerij-, traiteur- en vlees- sector onderging drie jaar geleden een (geslaagde) metamorfose en het beurs- concept voor deze editie belooft andermaal veel. Traditiegetrouw zijn er ver- schillende vakwedstrijden, maar ook de ‘Street of Inspiration’ keert terug op de beursvloer. Nieuw zijn de Innovation Awards, waar de beste innovaties van de exposanten van Meat Expo (en Broodway) te zien zijn. INDRUKWEKKEND Alweer voor de negende maal op Meat Expo komt het vakmanschap van de slagers uitgebreid aan bod dankzij de Eurobeef Vakwedstrijden, Junior Cup en de Meesterschapswedstrijd. Elke slager krijgt een kans om zijn of haar am- bachtelijk vervaardigde producten te laten beoordelen. Dat belooft al met al een indrukwekkend spektakel te worden, met zo’n duizend inzendingen die worden tentoongesteld in een gekoelde vitrine. Hiervoor kan de organisatie rekenen op de ondersteuning van 125(!) juryleden en medewerkers. Tijdens de Meesterschapswedstrijd wordt de ‘Beste Slager van België’ gekozen. INSPIRATIE Nieuw element op de beursvloer is de ‘Street of Inspiration’, praktische business- tips voor het succesvol runnen van een slagerij of verkooppunt. Elke beursdag zijn specialisten aanwezig voor gratis advies over de verschillende aspecten van het ondernemerschap, zoals flexjobs, de inzet van social media et cetera. De innovaties van de exposanten van Meat Expo (en Broodway) worden getoond op de Innovation Awards. De beste nieuwigheden in food en in non-food worden door een vakjury bekroond en ook beursbezoekers kunnen hun stem uitbrengen. Bezoekers kunnen verder rekenen op een flinke portie creativiteit dankzij de (korte) demonstraties door collega-slagers, die hun passie delen tijdens kleinschalige workshops die van dichtbij zijn te volgen en waarbij interactie mogelijk is. Andere programmaonderdelen die de moeite van het bezoeken waard zijn, zijn de barbecuedemo’s door de jongelingen van verschillende Belgische slagerijscholen en de leerlingenwedstrijd: ‘Gouden Mes’ (op maandag 1 oktober). GRATIS BEZOEK Meat Expo vindt plaats in Kortrijk Xpo op zondag 30 september, maandag 1, dinsdag 2 en woensdag 3 oktober, alle dagen van 11.00 tot 19.00 uur (op zondag vanaf 10 uur). De beurs kan gratis worden bezocht door middel van voorregistratie met code TX234 op www.meatexpo.be. Zonder online regis- tratie bedraagt de entree 10 euro. Meer informatie over de beurs is te vinden op www.meatexpo.be of www.facebook.com/MeatExpo. VAKMANSCHAP, BELEVING EN FUN STAAN VAN ZONDAG 30 SEPTEMBER TOT EN MET WOENSDAG 3 OKTOBER CENTRAAL TIJDENS MEAT EXPO 2018. MAAR LIEFST VIJF BEURSHALLEN WORDEN IN KORTRIJK XPO INGENOMEN EN BIEDEN BEZOEKERS RUIM 30.000 VIERKANTE METER INSPIRATIE EN EEN KENNISMAKING MET ZOWEL VERTROUWDE ALS NIEUWE LEVERANCIERS. OPNIEUW VALT MEAT EXPO SAMEN MET BROODWAY OM IDEEËN OP TE DOEN EN ERVARINGEN UIT TE WISSELEN MET COLLEGA’S UIT DE BAKKERIJSECTOR. VAKMANSCHAP, BELEVING EN FUN CENTRAAL OP MEAT EXPO

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4