MEAT&CO nr4 2019

m e a t & c o n r 4 2 0 1 9 11 ‘AANTAL KLACHTEN FLINK GEDAALD’ Een andere bekende speler uit de foodindustrie die de technologie van TriVision heeft omarmd, is Arla Foods. Zij gebruiken de visiontechnologie om ervoor te zorgen dat fouten in de verpakkingen van bijvoorbeeld kleine pakjes boter de goede inhoud niet in de weg staan. De technologie identificeert lasfouten, kwaliteitsgebreken en onjuiste labels. Op deze manier worden problemen in een dusdanig vroeg stadium ontdekt dat ze hersteld kunnen worden voordat de schade te groot wordt. Na het implementeren van de technologie heeft Arla steeds minder last van kwaliteitsgerelateerde productieonderbrekingen. Daarnaast is het aantal klachten van klanten gedaald, net als de hoeveelheid afval. “Het nieuwe systeem heeft veel problemen in alle onderdelen van het productieproces opgelost en het aantal klachten van klanten is aanzienlijk gedaald”, bevestigt Bjarne Randrup Nielsen, productielijnmanager bij Arla Foods. DOELSTELLINGEN VERENIGDE NATIES De wereldwijde voedselverspilling omvat 1,3 miljard ton per jaar, waarvan een derde afkomstig is uit de productie-industrie. Doelstelling 12.3, van de zeventien doelstellingen van de Verenigde Naties, stelt dat de wereldwijde voedselverspilling per hoofd van de bevolking moet worden gehalveerd op het niveau van de detailhandel en de consument. En dat voedselverlies moet worden verminderd in productie- en leveringsketens. Meer informatie: TriVision Tel. +45 6315 4700 www.trivision.dk “BEHALVE DAT ER VEEL GELD WORDT BESPAARD VOOR GROTE VOEDINGSBEDRIJVEN, ZOALS DANISH CROWN, ZORGT DE TECHNOLOGIE ER OOK VOOR DAT ER VEEL MINDER GOEDE VOEDSELPRODUCTEN EN VERPAKKINGEN WORDEN VERSPILD” ▼ CEO Jesper Bach van TriVision: ‘Door onze technologie bezuinigen bedrijven op de uitgaven en verbeteren ze tegelijkertijd de kwaliteit en duurzaamheid op productieniveau.’

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4