MEAT&CO nr4 2019

m e a t & c o n r 4 2 0 1 9 23 Na onze eerste deelname aan IFFA in 2010 is het steeds harder gaan lopen, mede doordat we daar op dag één onze dealer voor Australië hebben leren kennen. Sindsdien staan we met Backsaver op alle toonaangevende beurzen. Onze kantelaars en liften bevinden zich in een prijscategorie die voor veel bedrijven te betalen is zonder dat er een lening voor afgesloten hoeft te worden.” KLANT CENTRAAL Backsaver maakt circa vijftien basismodellen, maar levert vrijwel altijd maatwerk. Als een bepaalde machine wordt opgevraagd, gaan ze altijd in overleg met de klant omdat ze willen weten voor welke toepassingen het bedrijf de kantelaar wil gebruiken. Maatwerk is de toegevoegde waarde van Backsaver. “Wij vinden het heel belangrijk dat de klant er blij mee is. Welke producten verwerkt jouw bedrijf? Hoeveel producten wil je draaien per uur of per dag en wil je een Backsaver waar je personeel naast of juist voor gaat staan? Hoe ziet de productielijn en -locatie eruit? Wij beschikken over veel ervaring en denken dus mee met de klant.” Eén van de eerste bakkenkiepers staat bij Encebe Vleeswaren (onderdeel van Vion Food Group). “Wij onderscheiden ons door onze prijs/kwaliteitverhouding en de robuustheid van de machines. Ze zijn simpelweg niet kapot te krijgen. Hoe we dat doen? Door gericht over te calculeren, een gedegen constructie, het gebruik van supersterk materiaal.” Duurzaamheid is bij Backsaver een vanzelfsprekendheid. Sommige machines draaien al dertig jaar in een productie mee. “Die komen alleen bij ons terug voor regulier onderhoud.” ‘WE LIFT YOUR BUSINESS’ Backsaver levert inmiddels in 55 landen kantelaars en liften voor normwagens, vaten, pallets, vleeskuipen plus verschillende liftsystemen die het leven van het personeel een stuk eenvoudiger maken. Daarbij wordt telkens weer de hoogst mogelijke klanttevredenheid nagestreefd. “Ons motto is niet voor niets ‘We lift your business’. Het staat voor wat we doen. Letterlijk, want het lift, kantelt en kiept, maar ook figuurlijk, omdat het personeel blijer en het bedrijf gezonder is en er beter geproduceerd kan worden”, verzekert Bram. “De mensen die ermee moeten werken, werken vaak keihard. Als ze slim gaan tillen, kunnen ze nog beter en dus nog efficiënter werken. Onze machines dragen bij aan een ergonomische werkwijze en zorgen daarmee voor een hoger werkgemak en werkplezier. Je verwacht het misschien niet, maar ook in Nederland en België komen we nog steeds bij productiefaciliteiten waar het personeel moet bukken om al het vlees voor de verwerking uit een bak te tillen. De hele dag door.” DOORONTWIKKELEN Backsaver biedt kantelaars en liften in diverse uitvoeringen en voor uiteenlopende doeleinden. Het Nederlandse merk maakt machines voor verschillende soorten bakken. De machines zijn er in diverse uitvoeringen. Variabelen zijn de storthoogtes, gewicht, kantelhoek (0 tot 125 graden), handmatig verplaatsbaar of juist als vaste installatie. Backsaver bouwt kantelaars voor bakken tot circa 1500 liter. “Maar wat voor bak, wagentje of pallet er ook getild en gekanteld moet worden, we vinden altijd de juiste oplossing”, zegt Tom. Backsaver blijft zich dan ook continu doorontwikkelen en later dit jaar wil het merk een nieuwe normwagenlift en een palletlift, waar de pallets aan de ene kant ingezet kunnen worden en aan de andere kant weer uitgehaald kunnen worden, introduceren. Backsaver ontwikkelt alles zelf. “Door het leveren van kwalitatief hoogwaardige machines en onze innovatiekracht zijn we in staat de concurrentie voor te blijven”, vertelt Bram. “De afgelopen tien jaar hebben dat wel bewezen. Naast een goede kwaliteit onderscheiden we ons ook door een goede service en het nakomen van afspraken. Bij ons is er nooit onduidelijkheid over kosten vooraf. Als we zeggen dat we over acht weken leveren, dan doen we dat ook! Ook als een machine bij de concurrent goedkoper is, kiezen ze graag voor ons.” De ‘ST, Standaard kantelaar’ is het belangrijkste model van Backsaver. Een basismodel waar klanten op (door) kunnen bouwen. De ene keer wat hoger, de andere keer een andere hoek. “Als we weten wat een klant wil, maken we een specifiek 3D-model voor we met de productie starten. We weten uit de praktijk dat klanten overtuigd raken van onze machines op maat, door ze aantal dagen op proef te hebben. Klanten en medewerkers willen vaak na een paar uur niet meer zonder werken”, besluit Bram. Meer informatie of een Backsaver op proef? Neem contact op met Van Oirschot RVS/Backsaver Tel. +31 (0)411 689 372 | www.backsaver.nl ‘KUNNEN NIET MEER ZONDER BACKSAVER’ Encebe Vleeswaren (onderdeel van Vion Food Group) is al sinds de jaren ’90 vaste afnemer van de Backsaver- machines. Door de kantelaars en kiepstations van Backsaver is de productie op onze werkvloer door de jaren heen omhoog gegaan. “Werknemers vinden het ook erg prettig dat ze door deze systemen geen zwaar werk meer hoeven te doen of constant moeten bukken. Groot voordeel vind ik ook dat ze mobiel zijn. Zodoende staan ze niet in de weg als ze niet gebruikt worden en kunnen we ze op meerdere plekken inzetten”, vertelt Peter van Eijk van de technische dienst van Encebe Vleeswaren. “Daarnaast hebben we nog een paar vaste kantelaars staan.” Bijkomend voordeel van Backsaver is dat de machines zeer onderhoudsvriendelijk zijn. “Ze zijn ook erg robuust, waardoor ze tegen een stootje kunnen. Ook de gebruiksvriendelijkheid spreekt me erg aan. Na gebruik spuit je ze weer schoon en aan het einde van de dag worden ze in de acculaadruimte gezet en opnieuw opgeladen. Onze medewerkers zouden echt niet meer zonder willen. En kunnen.” ‘WIJ GEBRUIKEN NIET ZOMAAR DE SLOGAN ‘WORK HARD, LIFT SMART’. WIJ WILLEN DAT IEDEREEN DIE VOEDINGSMIDDELEN VERWERKT EN WAARBIJ GETILD OF GEKIEPT WORDT, AUTOMATISCH AAN BACKSAVER DENKT.’

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4