Meat&Co nr4-2020 online

m e a t & c o n r 4 2 0 2 0 15 B r a n c h e n i e u w s DE BRITSE LEVERANCIER KM PACKAGING BIEDT AFDEKFOLIES VAN MONO-POLYMEER VOOR ALLE SOORTEN VOEDSELSCHALEN EN TRAYS, WAARONDER PP, ALUFOIL, CPET EN APET. DEZE SCHALEN WORDEN VOORAL TOEGEPAST IN DE VLEES-, GEVOGELTE- EN VISSECTOR EN MAKEN DEEL UIT VAN HET K SEAL-ASSORTIMENT. “K SEAL BIEDT UITSTEKENDE LASAFDICHTINGEN VOOR PET-TRAYS EN HEEFT EEN UITZONDERLIJKE HELDERHEID, ANTICONDENS EN EEN EFFECTIEVE BARRIÈRE, EN PRESENTEERT OP DEZELF- DE MANIER ALS BESTAANDE FOLIES DIE WORDEN GEBRUIKT DOOR VLEES- EN VISVERPAKKERS”, ALDUS ALGEMEEN DIRECTEUR CHARLES SMITHSON VAN KM PACKAGING. MEATTECH TECHNOLOGISCH PLATFORM HOUDT OP DONDERDAG 12 NOVEMBER EEN BIJEENKOMST OVER DUURZAME EIWITTEN. ONDER BEGELEIDING VAN DR. CLYDE DON KOMEN DE FABELS, FEITEN EN ONTWIKKELINGEN OVER DIERLIJKE EN PLANTAARDIGE EIWITTEN AAN BOD. ‘WE ZIEN BIJ VLEESVERPAKKERS EEN ONGEKENDE BELANGSTELLING IN MONOMATERIAAL VERPAKKINGEN’ BIJEENKOMST MEATTECH OVER DUURZAME EIWITTEN De K SEAL-folies hebben een volledig polyesterstructuur en zijn verkrijgbaar met een hoge zuurstofbarrière. Ze bieden uitzonderlijke transparantie, met uitstekende anticondenseigenschappen en lasafdichtingen voor rPET- of APET-trays. Het is een duurzame materiaalkeuze voor voedselproducenten dankzij het polymeer dat is ontworpen voor recycling. De belangrijkste kenmerken van de folies uit K SEAL- serie zijn de monostructuur van één materiaalsoort, de recycleerbaarheid van het ontwerp, een hoge zuurstofbarrière plus een hoge mate van transparantie en anticondens. Hierdoor zijn de folies ideaal voor het beschermen van vlees, gevogelte en vis. Smithson verduidelijkt: “Veel fabrikanten in de vlees- en visindustrie hebben te maken met het probleem: ‘Hoe kunnen we overstappen op meer monomateriaaloplossingen om te voorkomen dat meerlaagse trays en folies met verschillende kunststoffen worden gecombineerd in de markt?’ De duurzaamheid van verpakkingsoplossingen om voedingsmiddelen te beschermen, presenteren en conserveren is een belangrijke overweging bij vleesverpakkers.” Meer informatie: KM Packaging | tel. +44 (0)1832 274944 contact@kmpack.co.uk | www.kmpackaging.com Tijdens de bijeenkomst worden allerlei ontwikkelingen op het gebied van eiwitten uitgebreid behandeld. Mycoproteïne, nieuwe eiwitten waarvoor geen land gebruikt hoeft te worden en de nutriële aspecten van (duurzame) eiwitten zijn onderwerpen die aan bod komen tijdens de bijeenkomst. De locatie van de bijeenkomst is nog niet bekend. SAVE THE DATE De bijeenkomst op 12 november is openbaar. Aanmelden kan via info@meattech.nl. Aanvullende informatie over Meattech, een lidmaatschap en eerdere activiteiten is te vinden op de website www.meattech.nl

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4