Meat&Co nr4-2020 online

m e a t & c o n r 4 2 0 2 0 52 C a s e s t u d y W e b e r M a s c h i n e n b a u Kamsteeg vertelt met enige trots over de Weber-lijn die is uitgestald in de productiehal van Aarnink Vleeswaren in Lochem. Het contrast met de naastgelegen lijnen is groot. Bij elk van de drie andere lijnen, waar vleeswaren worden gesliced en vervolgens in enkel- en tweeplaks- verpakkingen worden verpakt, staat een productiemedewerker die het proces begeleidt van input tot en met het moment dat de verpakte vleeswaren de transportband opgaan. “Die lijnen voldoen prima, maar de vleesverwerkende industrie vraagt steeds meer om volledig geautomatiseerde verpakkingsoplossingen”, stelt Kamsteeg. “Qua capaciteit, maar vooral vanwege de handjes aan de lijn. Fabrikanten willen contact tussen mens en product zoveel mogelijk minimaliseren en daarmee de hygiëne en voedselveiligheid optimaliseren. Er wordt steeds meer gekeken naar een goede oplossing om infectie van vlees door bacteriën te voorkomen. De uitbraak van de Listeria-bacterie kan de ondergang van een vleesproducent betekenen. De oplossing die we bij Weber hebben bedacht en die als pilot draait bij Aarnink, is zeer innovatief en uniek in de markt.” ALS EERSTE VLEESVERWERKER IN EUROPA BESCHIKT AARNINK VLEESWAREN OVER EEN GEAUTOMATISEERDE OPLOSSING VOOR HET SLICEN EN VERPAKKEN VAN ENKEL- EN TWEEPLAKS-VERPAKKINGEN VLEESWAREN MET EEN UITZONDERLIJK HOGE OUTPUT, EEN MINIMALE FOOTPRINT EN NAGENOEG GEEN PERSONEEL AAN DE LIJN. HIERVOOR VERTROUWT AARNINK OP DE MACHINES -WEPICK 3000 EN SLICER EN EXPERTISE VAN WEBER MASCHINENBAU. “DE LIJN DIE HIER STAAT, IS HET TOONBEELD VAN EEN GEOPTIMALISEERDE HYGIËNE, VOEDSELVEILIGHEID EN AUTOMATISERING. VERDER HEBBEN WE DE FOOTPRINT MET TIEN METER KUNNEN VERKLEINEN. OOK DAT PAST HELEMAAL BIJ DE EISEN VAN DEZE TIJD”, ALDUS SALES DIRECTOR RENÉ KAMSTEEG VAN WEBER BENELUX. ‘DEZE OPLOSSING IS EEN PRACHTIG TOONBEELD VAN HYGIËNE, AUTOMATISEREN EN EEN MINIMALE FOOTPRINT’

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4